Cunoști limba germană? Aplică pentru o poziție de marketing!
Cunoști limba germană?
Alătură-te echipei noastre!
Scris pe 21 martie, 2017
6 min timp de citire

Site pe wordpress: 7 Motive pentru care o afacere ar trebui să aibă un site pe această platforma

Site-ul tău de prezentare este cartea ta de vizită online, este de fapt un birou sau un spațiu de prezentare online. Modul în care te prezinți în mediul online îți poate impacta afacerea pe care o conduci atât pozitiv, cât și negativ!

Din păcate multe din afacerile din România nu reușesc încă să investească suficiente resurse în mediul online. Astfel, aceste afaceri rămân deseori în urmă sau sunt depășite d.p.d.v. imagine online de altele mai noi, care se adaptează repede la cerințele pieței. Noi, cei de la Baboon, considerăm că este extrem de important ca un site de prezentare să aibă tot ce este necesar în ziua de azi.

Deseori managerii sau deținătorii unui business mic sau mijlociu sunt de părere că nu au posibilități sau resurse suficiente, astfel încât să dețină un website complet optimizat, cu un design actualizat la cerințele din ziua de azi. Dar aceștia nu pot să se înșele mai mult! De ce? Faceți cunoștiință cu WordPress!

Un site pe wordpress este soluția perfectă pentru afacerile mici și mijlocii!

WordPress este o platformă gratuită care oferă posibilitatea developer-ului să NU fie nevoit să scrie toată platforma de la zero. Astfel se reduce o muncă enormă de a scrie un cod, iar clientul plătește doar munca depusă pentru crearea site-ului în sine. Este atât de simplu: CMS cu back admin de la care se pornește = mai puțină muncă = un cost mai mic al site-ului.

Așadar, mai jos se gasesc 7 motive pentru care administratorul unei firme mici / mijlocii să se gândeasca la modul cel mai serios la realizarea unui site pe WordPress:

1. Ve putea folosi în sfârșit o funcție de blog pe site-ul tău

WordPress are integrat în baza funcția de blog, de fapt este funcția de la care au plecat ei. Înițial, pe wordpress se făceau doar bloguri, iar în timp aceasta platformă s-a tot extins. Acum de exemplu se găsesc module pe WordPress (gratuite sau premium, contra cost) care fac cam orice se dorește în ziua de azi.

Am precizat în repetate rânduri cât de important este să ai un blog și cât de mult poate ajuta un website să crească: alimenteaza conturile social media, crește autoritatea la Google, crește notorietatea și încrederea site-ului, etc. Ei, acum site-ul tău poate avea o funcție de blog pe care o vei putea administra singur, panoul de control al site-ului fiind extrem de prietenos!

2. WordPress îșă actualizează în permanență modulele de securitate

Așa cum piața este într-o continuă schimbare, așa și securitatea în mediul online necesită o actualizare permanentă. Hackerii și spammerii găsesc zi de zi breșe de securitate în site-uri și moduri prin care să acceseze fișierele acestuia. Cu un hosting stabil și profesionist și cu website securizat, riscul ca site-ul tău să fie accesat de bots se minimizează.

De fapt, un website este în permanență atacat de roboți sau viruși care au ca scop de a seta link-uri invizibile sau de a accesa date cu caracter personal. Cu module de securitate precum Bulletproof Security sau Wordfence Security, site-ul tău este extrem de greu de spart. Virușii vor fi blocați, iar astfel tu vei fi protejat!

3. WordPress este o plaformă Open-Source

Termenul de „Open-Source” semnifică faptul că la această platformă poate contribui oricine prin diferite module gratuite sau contra cost. Așa cum spuneam și la începutul articolului, asta înseamnă posibilități nelimitate atunci când vine vorba de funcționalități. De la formulare de contact și harți pregătite pentru integrare și până la module avansate de optimizare sau SEO, toate accesibile unui dezvoltator.

Unul dintre cele mai mari module este Woocommerce, prin care se pot integra funcțiile unui magazin online, dacă se dorește asta. O secțiune de magazin pe un site de prezentare oferă utilizatorilor posibilitatea de a cumpăra produse / servicii direct de pe site!

4. WordPress este optimizat SEO on-page

Robotul Google nu vede o pagina așa cum o vedem noi. Pagina are în spate o grămadă de lucruri care nu sunt vizibile, dar care sunt înregistrate de acest robot. Meta titluri, meta descrieri, meta taguri, Heading-uri și multe alte aspecte nu sunt vizibile nouă.

Modulul Yoast SEO ne dă posibilitatea de a controla toate aceste aspecte, noi îi putem „spune” robotului Google ce să indexeze și ce nu. Mai mult decât atât, îi putem spune cum să indexeze infrmația, cum să apară descrierea pe Google, la căutări!

5. WordPress nu este o noutate

WordPress este pe piață de mai bine de zece ani și va exista mult de aici încolo. De aceea, un site pe WordPress reprezintă siguranța zilei de mâine. Putem spune că este un CMS sigur, în care în continuare se investește major!

Chiar dacă nu este un CMS perfect (ca orice CMS, de altfel), în decursul anilor inginerii care au lucrat la această platformă au îmbunătățit-o și au făcut-o din ce în ce mai utilă și mai sigură.

6. Programarea / codding-ul pe WordPress este o chestie standard pentru orice designer

Conform Managewp.com, există peste 74 milioane de site-uri pe WordPress, adică aprox. 19% din totalul de website-uri la nivel mondial. Fiind o platformă super folosită, orice web developer sau agenție de web design are cunoștiințe pe WordPress și poate lucra fără probleme pe această platformă.

Fiind un site pe WordPress, unul dintre marile avantaje este faptul că site-ul nu depinde de o persoană sau de o agenție. Acestea se pot schimba dacă lucrurile nu merg în direcția dorită, oricine va putea lucra pe acest site fără să fie nevoit să o ia de la zero.

7. Având un site pe WordPress, vei avea posibilități nelimitate

Fiind într-o permanentă dezvoltare, aceasta platformă găsește zi de zi noi modalități de optimizare sau module și funcționalități care să te țină „în ton cu piața”.

Și să nu te gândești că dacă ai un site pe wordpress (care în sine este o platformă CMS gratuită), ești mai jos decât alții d.p.d.v. online. Din contră, unele dintre cele mai mari companii folosesc această platformă și le funcționează perfect! De exemplu, site-ul New York Times este realizat pe WordPress, uită-te puțin pe acest site și gândește-te dacă îți dorești și tu așa ceva. Acum ai posibilitatea!

Dacă vrei să vezi mai multe site-uri realizate pe wordpress, te rugăm să vizitezi pagina noastra de website-uri realizate de Baboon. Tot ce este site de prezentare aici, este site pe WordPress!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project