Avem nevoie de un Customer Success Manager! Crezi că ești persoana potrivită?
Avem nevoie de un
Customer Success Manager!
  • Română
Scris pe 15 aprilie, 2019
3 min timp de citire

Python declarat cel mai îndrăgit limbaj de programare în 2019!

În urma chestionarului anual Stack Overflow, Python a fost declarat, cu cea mai mare creștere a utilizatorilor (3,7% în ultimul an), cel mai îndrăgit și fiabil limbaj de programare din lume. Chestionarul a fost adresat unui număr de peste 90.000 de programatori din întreaga lume, iar în cuprinsul său au fost trecute aproximativ toate limbajele de programare existente pe piață.

 

Cu toate că Python este cel mai îndrăgit limbaj de programare, la numărul de utilizatori acesta nu a reușit încă să ajungă în top 3. Însa a depășit pentru prima dată Java. Java pare a fi, conform declarațiilor specialistului Nick Heith, „calul de cursă lungă” în domeniile enterprize. Foarte multe companii care recurg la soluții complexe, la aplicații și programe diverse, folosesc JAVA ca structură de programare a acestora.

 

Însă, în acest an, în ceea ce privește numărul de utilizator, Java a avut de suferit și a decăzut pe locul 5, cedând o poziție către Python.

 

Ce spun programatorii despre limbajul Python?

 

„Python este cel de-al doilea cel mai bun limbaj pentru absolut orice activitate de programare. Iar acest lucru este unul foarte mulțumitor pentru specialiștii DevOps. Noi îndrăgim acest limbaj deoarece este foarte flexibil și bine gândit” – declară unul dintre specialiști.

 

„De cele mai multe ori, acesta este primul limbaj pe care îl înveți ca programator, dar vei fi surprins să afli că o mulțime de profesioniști folosesc tot Python.” – spune alt programator.

 

Cu toate acestea, fiind întrebați dacă ei cred că Python va putea ocupa locul 3 în top cele mai utilizate limbaje de programare, înlocuind SQL, programatorii au spus că nu văd curând ca acest lucru să se întâmple. SQL se menține bine pe poziții și este un adevărat motor pentru economia acestui domeniu.

 

Unii chiar au declarat că ar fi surprinși dacă Python ar depăși SQL, acesta având o poziție atât de dominantă.

 

Iată și topul celor mai iubite și utilizate limbaje de programare

Programatorii care au participat la sondajele Stack Overflow au fost încurajați să își voteze favoritul și să scrie și ce limbaj de programare folosesc la momentul actual la locul de muncă. Așadar, s-a format rapid un top 10 între cele mai utilizate și populare limbaje de programare.

 

Iată topul mai jos

 

Vrei să vezi mai multe detalii despre aceste limbaje sau îți pui în plan să înveți unele dintre ele pentru a-ți mări șansa la un job mai bine plătit în 2019? Iată care erau cele mai cerute limbaje de programare încă de anul trecut pe piață: citește acest articol și compară rezultatele cu topul actual din 2019. Așa îți vei da seama care ar fi limbajul pe care trebuie să te concentrezi.

 

 

De asemenea, mai multe detalii despre limbajele de programare și despre studiul Stack Overflow, poți citi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Începe Proiectul TăuStart your Project