Spring Marketing Boost - Obține 500€ voucher cadou!
Obține 500€ voucher cadou!
Scris pe 31 iulie, 2018
4 min timp de citire

Ce limbaje de programare învățăm în 2018 și la ce folosesc acestea?

Mediul online este în continuă schimbare, iar tehnologiile pe baza cărora se construiește acesta mențin și ele trendul. An de an apar noi module tehnologice, noi tendințe online. An de an programatorii se întâlnesc cu noi provocări. Aceștia trebuie să învețe din ce în ce mai multe lucruri pentru a se păstra în ton cu noutățile. 

În această direcție merge și articolul de azi, arătându-vă ce limbaje de programare ar trebui să învățați în anul 2018 și la ce folosesc acestea. 

Cel mai des întâlnit limbaj de programare

1. JavaScript

Cel mai des întâlnit limbaj de programare (în business-urile de azi) este JavaScript, cu siguranță. Este unul dintre cele mai cerute limbaje. Încă de la apariția sa, acesta a fost folosit pentru programarea front-end a interfețelor web. În zilele noastre, JavaScript este folosit pentru tot ce înseamnă partea de programare. Atât partea de backend poate fi construită cu JavaScript, folosind undele instrumente avansate. 

JavaScript este cel mai întâlnit limbaj de programare întâlnit în construcția site-urilor web. Dar este folosit cu succes și pentru realizarea aplicațiilor de tip embedded objects. 

Frate JavaScript – fără nicio legătură cu el

2. Java

Deși sunt frați de nume, nu există nicio asemănare între cele 2 tipuri de limbaje. Java este limbajul perfect pentru construirea unor aplicații web. Androidul este prietenul cel mai bun al limbajului Java. Similaritățile între cele 2 limbaje sunt total inexistente. Java este mai asemănător cu Self, decât cu JavaScript. 

Deși Java 10 este cel mai nou limbaj din această arie, cel mai utilizat este în continuare Java 8. Joburile care cer acest limbaj cu desăvârșire sunt: inginer software, app-developer. 

Ce alte limbaje de programare învățăm în 2018?

3. Python

Python este unul dintre cele mai ușoare de citit și scris limbaje de programare, spun specialiștii. Acesta suportă diverse modalități de programare, iar librăria de elemente conține o mulțime de „module de cod” ce pot fi plasate în cod pentru a îmbogăți aplicația creată cu funcții. 

Python este cunoscut pentru utilizarea lui în aplicații desktop și în orchestrarea operațiilor de sistem. Python este un limbaj multi-paradigmă, orientat spre funcționalitate, spre un cod-curat – ceea ce-l face ușor de înțeles și foarte flexibil în scrierea aplicațiilor. 

Joburile care necesită cunoașterea generală a limbajului Python sunt: data engineer, full-stack developer sau arhitect de aplicații web. 

4. PHP

PHP a fost unul dintre cele mai folosite limbaje. Utilizat în principal înglobat în codul HTML, PHP-ul a fost folosit pentru a produse pagini web dinamice. Dar acesta este folosit și la scrirea aplicațiilor. Începând cu versiunea 4.3.0 poate fi folosit și independent (bazat pe linie de comandă), oferind astfel ocazia de realizare a aplicațiilor independente.

Apărut în 1995, a fost unul dintre limbajele populare ale vremii, folosit fiind de web developeri pentru a realiza cel mai des site-uri specifice în WordPress. PHP a fost utilizat cu succes și de către giganții în mediul online: Google, Facebook. 

Ce folosim pentru crearea de jocuri?

5. C++

C++ este limbajul preferat pentru realizatorii de jocuri și aplicații complexe. Este cel mai vechi limbaj de programare din clasa C. A apărut în 1983 și a modificat C-ul lansat pe piață la 1969. C++ a fost folosit pentru crearea Microsoft sau pentru FireFox, fiind considerat cel mai popular limbaj de programare al tuturor timpurilor. 

C++ este însă unul dintre cele mai grele limbaje de programare. Este greu de învățat datorită complexității. Este folosit foarte des în ceea ce privește crearea aplicațiilor de tip gaming, dar și în cazul creării programelor de driver software. 

Voi ce știți despre aceste limbaje de programare? Aveți experiență în vreunul dintre toate acestea? 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project