Cunoști limba germană? Aplică pentru o poziție de marketing!
Cunoști limba germană?
Alătură-te echipei noastre!
Scris pe 13 martie, 2020
4 min timp de citire

Platforme de promovare a căror potențial îl ratezi chiar azi!

De-a lungul anilor, Facebook a devenit liderul rețelelor sociale cu plată, dar având în vedere că din ce în ce mai multe branduri investesc în Facebook și Instagram, prețurile pentru reclamă tot cresc.

Chiar și Snapchat, Pinterest, Twitter, și LinkedIn au continuat să evolueze, reprezentând astfel noi rețele de publicitate pentru advertiseri care sunt în căutarea unei expansiuni strategice.

Fiecare rețea de socializare are o propunere de valoare unică pentru advertiseri, și acest lucru trebuie reținut când ne uităm la o strategie de promovare plătită.

Însă, deși s-a dovedit că aceste campanii bazate pe conversie de la Facebook au succes, brandurile nu ar trebui să se aștepte la aceleași rezultate când folosesc alte rețele de socializare.

 

Și atunci, dacă doar Facebook pare să aducă rezultate, însă reclama crește ca prețuri și devine relativ scumpă pe acest canal, ce soluții avem?

Cu investiții permanente în aceste rețele de socializare în curs de dezvoltare, brandurile pot observa progrese importante în profitul lor. S-ar putea ca analizele să-ți arate și alte platforme pe care ai putea investi.

În funcție de obiectivele tale finale, vei putea alege care rețea de socializare este mai productivă pentru tine.

 

Iată câteva exemple de obiective ale campaniilor, în afară de campania de conversie, care te-ar putea ajuta (și pe care ai putea să le obții mai ieftin decât pe Facebook).

 

Traficul în magazine

Știm că Facebook are un obiectiv specific pentru astfel de campanie.

Totuși, o opțiune foarte bună pentru a atrage cumpărătorii în magazine este Snapchat. Brandurile care dețin mai multe locații pot folosi geo-fencing în locațiile lor pentru a atrage clienții care sunt activi pe Snapchat în momentul respectiv.

 

Instalarea unor noi aplicații prin alte aplicații mobile

Din nou, Facebook are un obiectiv specific pentru astfel de campanii. Însă, ar putea exista o soluție mai bună în online?

Twitter și Snapchat sunt locuri perfecte pentru advertiserii care vor ca aplicația lor să fie instalată.

 

Deschiderea unui magazin sau lansări de evenimente

În ultimii ani, Facebook a fost un miraj de evenimente. Însă, cu siguranță ar trebui să aruncăm o privire și la alte platforme.

Rețelele care au mulți utilizatori ar trebui să fie folosite pentru orice eveniment pe care un brand vrea să-l sponsorizeze, spre exemplu pentru deschiderea unor magazine sau pentru lansarea unor promoții ale acestora.

TikTok & Reddit cum ți se par în acest sens?

Atât TikTok cât și Reddit oferă oportunități unice pentru brandurile care vor să devină mai cunoscute pe rețelele de socializare cu plată.

Dar trebuie să te gândești bine ce tip de audiență vrei să obții și ce vrei exact.

TikTok are tendința de-ai atrage pe cei tineri.

Pe de altă parte, Reddit are mult potențial și a făcut multe eforturi în ultimii ani pentru a construi o ofertă mai solidă, pentru cei de vârste mai înaintate.

 

Cum să măsori succesul campaniilor pe aceste platforme?

Acum că te ai gândit unde vrei să ajungi, este important să te gândești și la cum vei măsura succesul pe acele rețele.

Pentru a măsura succesul, înainte de a alege orice rețea de socializare trebuie să închei un plan de KPI. Indicatorii pe care îi stabilești îți vor arăta dacă ceea ce ai făcut a avut succes sau nu.

Poți vedea exemple de astfel de indicatori pe care ar trebui să îi urmărești aici.

 

Ce să reținem?

Este important să reținem că investiția în mai multe rețele de socializare în afara de Facebook este esențială pentru o strategie socială cu plată diversificată.

A testa diferite rețele este considerat esențial pentru o creștere economică, și ținând cont de cât de repede sunt inovate rețelele de socializare, în curând vor fi mai mulți jucători pe teren decât ne dăm seama.

Așa încât, dacă vom activa unde activează toți, prețurile vor fi pe măsură.

Deci, de ce să nu diversificăm? Tu ai încercat și alte platforme în afară de Facebook?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project