Căutăm un full-stack developer. Aplică acum!
Căutăm un full-stack developer. Aplică acum!
Scris pe 17 iulie, 2017
4 min timp de citire

3 indicatori de performanță online ascunși care determină succesul site-ului tău

Atunci când deții un website și ai o afacere online, termenii ce desemnează indicatori de performanță online n-ar trebui să îți sune străin. Trebuie să știi să măsori performanța site-ului tău. Iar programele de analiză online îți oferă extrem de multe resurse pentru a efectua aceste măsurători. 

Găsești indicatori de performanță oriunde. Acei așa-numiți KPI din mediul online îți oferă mereu indicii despre performanța site-ului tău. Astfel, tu vei ști ce să faci pentru a ajuta site-ul să performeze. Vei ști ce merge bine și ce merge rău.

Ei bine, ar trebui însă să știi că nu toți indicii de performanță sunt atât de ușor de găsit. Sunt unii KPI ascunși, care determină însă lucruri foarte importante pentru site-ul tău.

Astăzi ne-am gândit să-ți spunem despre astfel de indicatori de performanță din mediul online, care sunt ascunși, însă care determină succesul site-ului tău.

După cum bine știi deja, când discutăm despre indicatori de performanță online, știi că trebuie să urmărești cifre. Statisticile sunt informații strict cantitative, iar indicii fac parte din această clasă. Așadar, ce indici de performanță ascunși ar trebui să urmărești pentru a-ți da seama de succesul site-ului?

1. Referral Clicks

Acest indice de performanță îl poți urmări din Webmaster Tools.  El face referire la clickurile care se dau pe link-ul de Rights din Footerele site-urilor din portofoliul tău de parteneri. Cu alte cuvinte, sunt vizitele ce ajung pe site-ul tău de pe link-urile plasate pe site-urile făcute de tine (dacă ai firmă de web design) sau vizitele venite din link-uri afiliate (bannere plasate pe site-uri).

Acesta poate fi trafic rece, însă oamenii care s-au aventurat pe aceste link-uri aveau făcut deja primul pas spre a deveni un lead. Ei erau deja curioși să vadă site-ul care e partener cu pagina pe care se afla el inițial. Altfel nu ar fi dat click pe link. 

În plus, această legătură e un fel de recomandare, venită online. 

2. Generate AD income per Landing Page

Este un cost specific, care se poate calcula din Adwords, pe fiecare pagină pe care au trimis reclamele tale. Acest cost îți arată, pe lângă scorul de relevanță a paginii în raport cu restul site-ului și cu reclama, care pagini se comportă pro-conversie și în care pagini investești neprofitabil. 

Costul pe reclamă crește sau scade în funcție de cât de performant este landing page-ul de aterizare de pe reclamă. Acest KPI exact asta măsoară. Câți bani ai investit într-o pagină și cu ce ROI. Analizând acest KPI vei învăța să faci reclame Adwords cât mai eficiente. 

 


Despre cum să faci reclame Adwords eficiente poți citi aici.


 

Un alt indice de performanță pe care îl poți urmări tot extern este cel referitor la sesiunile de pe paginile site-ului tău. Nu este vorba însă de cele pe care le vei în Webmaster Tools. 

3. Sessions în HEAT MAP 

Poți urmări într-un program precum Hotjar o statistică avansată despre site-ul tău. Această statistică va conține raportul generat de utilitarul Heat Map. Acesta îți va arăta ce secțiuni din site-ul tău atrag cel mai mult trafic. Iar pe acele pagini poți măsura KPI-ul de sesiune. 

În funcție de asta vezi dacă și de ce anume sunt interesați vizitatorii tăi. De asemenea, poți măsura și scrolling rate-ul pe aceste pagini pentru a-ți da seama dacă vizitatorii stau pe pagina ta. 

 

Urmărind acești 3 indici de performanță online ascunși vei putea determina succesul site-ului tău și vei putea să îl faci să funcționeze perfect. Tu ce alți indicatori de performanță online urmărești pe site-ul tău? 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project