Ești full-stack developer? Alătură-te ca specialist în echipa noastră!
Full-stack developer?
Alătură-te echipei noastre!
Scris pe 19 aprilie, 2017
4 min timp de citire

Cât de profitabilă este afilierea prin Google Adsense în 2017?

Afilierea prin Google Adsense a răscolit întregul mediu online, de-a lungul timpului, de foarte multe ori. În urmă cu câțiva ani, peste tot se discutau câștigurile și modalitățile incredibile de afiliere prin acest program. Ce rezultate are Adsense și cum poți câștiga din afiliere? La un simplu search pe Google vei afla că sunt sute de site-uri ce discută despre acest lucru. 

Însă noi ne-am gândit să-ți prezentăm și câteva exemple concrete a celor ce au câștigat prin afilierea cu Google. Iată așadar, cum și cât poți câștiga prin intermediul Google Adsense. 

Cât de profitabilă este afilierea prin Google Adsense?

Ei bine, răspunsul depinde de standardele fiecărui marketer din mediul online. Depinde ce înseamnă pentru tine profitabil. Însă o tendință generală a câștigurilor poți observa în cele ce urmează. 

În primul rând, afilierea prin Google Adsense presupune respectarea anumitor factori. Nu poți lista site-ul în acest sistem de afiliere atât de ușor. Sunt anumiți pași pe care trebuie să îi urmezi. Vezi despre ce este vorba aici.

În momentul în care site-ul tău a fost acceptat în sistem, munca de abia începe. Adsense este un sistem bazat pe reclama PPC. Ești plătit pe fiecare click ce se dă pe anunțul / reclama plasată pe site-ul tău. Astfel, sistemul se bazează în primul rând pe conținut. 

Calitatea conținutului influențează în mod direct profitabilitatea acestui sistem. Acest lucru se întâmplă, în opinia noastră, din două cauze: 

 1. Utilizatorii site-ului tău urmăresc conținut de calitate. Pentru a avea un site cât mai vizitat, trebuie să furnizezi conținut informativ valoros, unic, atractiv.
 2. Prin modul în care construiești conținutul poți influența oamenii să dea mai multe click-uri pe reclamele plasate pe site-ul tău. 

Dacă ai foarte mult conținut pe site (spre exemplu ai un blog actualizat constant) și dacă ești extrem de bine poziționat SEO (ești vizibil pe prima pagină Google pentru utilizatori) suma câștigată prin afilierea cu Adsense poate fi una frumușică.

Într-o discuție extrem de interesantă pe platforma Quora, un user demonstra faptul că Adsense îi aduce în jur de 200 de dolari lunar din site-ul său. Trebuie menționat însă că discutăm despre un site cu peste 40.000 de vizitatori lunar. 

Iată exemplul: 

Vizite (conform Google Analytics)

 

Câștigul din Google Adsense

 

Așadar, la un calcul simplu, putem obține următorul rezultat, ca matrice de performanță a userului menționat: 

44,074 30 1469 vizitatori pe zi

186.24 30 6.2 USD pe zi 

Acestea sunt câștigurile reale (aproximative) ale unui site prin sistemul de afiliere Google Adsense. E mult? E puțin? Depinde de voi. 

 

Recorduri prin intermediul Google Adsense 

Însă din Adsense se pot câștiga și sume colosale. Un alt expert în mediul online explica într-o discuție cum poți câștiga până la 100.000 de dolari pe an din acest sistem de afiliere.

Exemplul este unul extrem de simplu, calculat chiar de către el.

CTR mediu (în mediul online) = 1% 

CPC (pe anunțurile sale) = $0.25 

Calculul este următorul: 100,000/0.25 = 400,000

Astfel spus, ai nevoie de 400.000 de click-uri pe reclamele tale (timp de un an) pentru a câștiga 100.000 de dolari anual din Google Adsense. Dacă lărgești aria de calcul, cu o rată de click de 1%, asta ar însemna că ai nevoie de 40 de milioane de vizitatori pe site-ul tău în decursul unui an.

Bineînțeles, rata de click este influențată strict de calitatea conținutului și a subiectelor abordate, de nișa site-ului și de modul în care arată și funcționează acesta. În mediul online se pot obține și rate de click de până la 20%, așa încât suma de utilizatori va scădea reprezentativ, dacă site-ul este unul performant și bine adaptat nevoilor utilizatorilor. 

Puteți găsi mai multe detalii despre acest lucru dacă analizați întreaga discuție pe care o găsiți aici

 

Concluzii

Afilierea prin Google Adsense nu este un proces extrem de ușor, însă dacă investești în SEO și Social Media, iar site-ul tău livrează conținut calitativ, poate fi o modalitate de monetizare destul de benefică. Există exemple și în România pentru utilizatori care câștigă din Adsense. 

La un simplu search pe Google puteți găsi forumuri ce dezbat această problematică. Vă puteți interesa prin intermediul acestora și puteți vedea și cum să promovați un website pentru a putea atrage cât mai mult trafic. Iar apoi îl puteți înscrie în sistem pentru a testa singuri profitabilitatea Adsense. 

 

 

7 răspunsuri la “Cât de profitabilă este afilierea prin Google Adsense în 2017?”

 1. Sim14 spune:

  Mulți renunță la Adsense pentru a monetiza blogul prin alte metode. Nu știu ce să zic.. Poate depinde și de nișă la adsense..Mai mult, am văzut recente câteva articole prin care au fost banate extrem de multe conturi adsense pentru că am încălcat politicile..

  • Mihai Aurelian spune:

   Am gasit ceva interesant pe Youtube, se numeste Jurnalul unui Adsensei. Am inceput sa il urmaresc. Il recomand si altora, interesati de adsense.

 2. Bogdan spune:

  Mai știți și alte metode de monetizare bune în România?

  • Gabriel spune:

   Bună ziua. Depinde foarte mult de domeniul despre care discutam. Din cunostiintele mele promovarea prin afiliere poate fi destul de profitabila.

 3. n Bogdan spune:

  Frumos articol

 4. ahmed maktabi spune:

  aveti google adsense account de vanzare care a primeste deja

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project