Avem nevoie de un Customer Success Manager! Crezi că ești persoana potrivită?
Avem nevoie de un
Customer Success Manager!
Scris pe 28 februarie, 2017
4 min timp de citire

5 tehnici pentru optimizarea vitezei unui site

Optimizarea vitezei unui site este o problema principală atunci când faci web design. În momentul în care predai site-ul către client, acesta trebuie să funcționeze în proporție de 100%. Iar când discutăm despre funcționarea unui site nu facem referire doar la module. 

Este general valabil faptul că orice persoană așteaptă maxim 5 secunde încărcarea unei pagini. Media este însă situată între 2 și 3 secunde. Așadar, viteza de încărcare a unui site este un element esențial când discutăm despre performanța site-ului.

De asemenea, este un factor de decizie pentru utilizator, ajutându-l să decidă dacă rămâne sau nu pe site. Astfel, cum reușim să optimizăm site-ul și să-l facem să se încarce cât mai rapid?

Astăzi vă prezentăm 5 tehnici pe care le putem utiliza în acest sens, pentru optimizarea vitezei de încărcare a site-ului.

Optimizarea vitezei unui site prin intermediul unui hosting de calitate 

Aceasta este metoda clasică și cea mai întâlnită. Atunci când întâmpinăm probleme de încărcare, în primul rând ne gândim la pachetul de găzduire. Ce lățime de bandă avem pentru site, ce servicii de hosting folosim și ce alte opțiuni avem? Pentru a încărca mai rapid site-ul putem accede la un pachet de hosting mai bun. 

Achiziționarea unui VPS sau a unui server dedicat poate fi o soluție excelentă în acest caz, pentru optimizarea vitezei site-ului dumneavoastră. De asemenea, mărirea lățimii de bandă este o soluție bună, nu neapărat pentru a optimiza viteza de încărcare în mod direct, ci pentru a permite un trafic mai ridicat și pentru a evita întreruperile și căderea site-ului. 

Creșterea vitezei  de încărcare a site-ului prin optimizarea imaginilor

Trebuie să fim conștienți că încărcarea site-ului cu fotografii va îngreuna substanțial viteza lui de încărcare. Totuși, ce facem dacă avem un magazin online cu sute de produse? 

Optimizarea imaginilor este soluția perfectă în aces sens. Acest lucru va duce la afișarea imaginilor într-o calitate mult mai bună, dacă alegem extensia potrivită pentru web (și nu afișăm de exemplu imagini printabile) și va ajuta și site-ul să se încarce mult mai rapid. 

De exemplu, pentru fotografiile de înaltă calitate trebuie să folosim întotdeauna extensia .jpg

Câteva programe utile pentru a optimiza imaginile sunt: WP Smush, SEO Friendly Images, Lazy Load sau EWWW Image Optimizer. 

Optimizarea vitezei unui site prin crearea unui site-map

Site-map-ul este o hartă pentru roboțeii Google care au ca misiune indexarea site-ului tău. Aceștia vor fi ajutați de către hartă pentru a indexa lucrurile importante, iar site-ul tău va prinde o structură stratificată pe baza acelei hărți. Acest lucru va ajuta la indexarea rapidă și la dispunerea conținutului pentru utilizator cu o viteză mai mare. Acest lucru va ajuta indirect și viteza de încărcare a site-ului să devină mai mare.

Cu cât viteza de încărcare este mai mare, cu atât durata de încărcare este mai mică, iar site-ul tău se poate bucura de mai mulți useri online care să rămână și să citească tot conținutul interesant pus de tine pe site.

Optimizarea vitezei site-ului tău prin comprimare / arhivare a fișierelor

Comprimarea http este una dintre soluțiile recomandate de specialiști pentru optimizarea vitezei de încărcare a site-ului. Această acțiune va ajuta la transmiterea datelor cu o viteză mai mare, mărind astfel  viteza de încărcare pentru site-ul tău. 

Aceasta comprimare se poate efectua din interiorul cPanel, accesând butonul Optimize Website. De asemenea, există modalități de verificare a succesului operațiunii. GIDZipTest reprezintă o astfel de metodă. Puteți afla despre ce este vorba aici

Optimizarea prin crearea paginilor cache

Implementarea acestei tehnici va ajuta cu siguranță site-ul să se încarce mai rapid. Acest lucru se întâmplă deoarece aceasta este cea mai bună tehnică pentru a evita supraîncărcarea serverului. Implementarea necesită cunoștințe avansate de coding, însă pentru utilizatorii WordPress există și module personalizate ce pot face acest lucru. 

 

Mai multe detalii despre optimizarea performanțelor unui site puteți obține citind și acest articol. Iar dacă doriți ajutor în ceea ce privește optimizarea site-ului, contactați specialiștii Baboon! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project