Avem nevoie de un ”guru” în PHP și Javascript! Crezi că ești persoana potrivită?
Avem nevoie de un
”guru” în PHP și Javascript!
Scris pe 9 octombrie, 2017
3 min timp de citire

Google pregătește implementarea universală pentru Index Mobile First

Faptul că din ce în ce mai mulți vizitatori ajung pe site-urile noastre din surse mobile nu este o noutate. Însă faptul că Google pregătește lansarea Index Mobile First este. Ce presupune acest lucru mai exact și cum va afecta procesul de indexare a site-urilor? Aflați în cele ce urmează.

Conform specialiștilor, Google a testat săptămâna trecută Index Mobile First pe primele site-uri (algoritmul fiind deja implementat în module de testing). După realizarea studiilor, John Mueller, Webmaster Trend Analyst la Google, a confirmat în cazul unui live Hangout faptul că Google plănuiește lansarea universală a Index Mobile First. Acest lucru va presupune că site-urile adaptabile pe mobil vor fi indexate cu întâietate. Altfel spus, Google va indexa prima dată varianta mobilă a site-ului tău, după care va indexa și site-ul în variantă clasică.

Ce înseamnă acest lucru pentru tine și afacerea ta?

Index Mobile First favorizează site-urile  mobile friendly

Așa cum era de așteptat, Google va începe în curând să favorizeze site-urile Mobile Friendly. Utilizatorii încep să intre din ce în ce mai des pe internet de pe smartphone-uri, așa încât varianta mobilă a unui site începe să capete importanță. Știm deja că Google încearcă să fie cât mai prietenos în ceea ce privește experiența noastră cu motorul de căutare. 

Odată ce site-urile mobile ar urma să fie indexate prima dată, este clar pentru fiecare antreprenor că mediul online urmează să sufere anumite modificări. Gary Illyes alături de John Mueller spun că intenția Google nu este aceea de a modifica clasamentele, însă în SERP deja se observă mici schimbări.

Cărui fapt se datorează aceste schimbări?

Site-urile care nu au variantă mobilă urmează să fie surclasate

Aceasta este cea mai simplă explicație. Site-urile mobile urmează să fie indexate prima dată. Astfel, platformele ce nu sunt adaptabile pe mobil urmează să piardă câteva poziții în Google. Acest lucru poate fi îngrijorător pentru mulți oameni care încă nu au trecut la website-urile adaptabile. Te afli printre aceștia? Asigură-te că site-ul tău este adaptabil pe mobil în cel mai scurt timp. Contactează-ne!


Apelează la specialiștii Baboon pentru a-ți construi un site adaptabil pe mobil.

Astfel te vei bucura de avantajele implementării Index Mobile First.

CONTACTEAZĂ-NE!


Totuși, pentru a evita cazurile în care poziția site-ului tău este extrem de mult afectată, specialiștii Google au găsit o soluție.

John Mueller a explicat că fiecare pagină primește o „etichetă” care clasifică paginile în funcție de tipul lor: pagină de mobil, doar pagină de desktop etc. De exemplu, dacă Google detectează că anumite pagini ar putea fi prea afectate de indexul Mobile First, firma va putea să notifice webmasterii în mod direct sau prin postări generale de blog, astfel încât să se poată face modificări în consecință.

Totuși, dacă site-urile concurenței vor fi adaptabile pe mobil în totalitate, vei avea de pierdut. Concurența va fi indexată favorabil, iar site-ul tău, dacă nu este adaptabil pe mobil, va avea de pierdut. Și știm că fiecare poziție în Google contează. Așadar, soluția ideală nu este să așteptăm ca Google să ne ofere o evadare. Soluția ideală este să ne realizăm un website adaptabil pe mobil.

Mai multe detalii despre indexul Mobile First și despre cum funcționează acesta vei putea găsi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project