Avem nevoie de un Customer Success Manager! Crezi că ești persoana potrivită?
Avem nevoie de un
Customer Success Manager!
 • Română
Scris pe 28 septembrie, 2016
4 min timp de citire

Fontul și Tipografia unui website de succes

Importanța fonturilor in web design

Există deosebit de multe puncte de cotitură în web design, așa încât specialiștii pun de multe ori accent pe unele și uită de importanța altora. Astăzi discutăm despre importanța fonturilor în web design. Ele sunt elemente neglijate de multe ori.

A alege fontul potrivit pentru a exprima un mesaj pozitiv despre afacerea ta în mediul online este o artă. Designerii vor confirma de fiecare dată acest lucru și te vor putea lămuri cu vârf și îndesat care este importanța unui font ales corect pentru site-ul tău.

Google Fonts

Google Fonts este, pe această cale, un adevărat cufăr cu minuni!

Însă această comoară colorată și atât de diversificată în ceea ce privește forma, trebuie folosită corect pentru a maximiza valoarea ei și pentru ca afacerea ta să aibă doar de câștigat.

 

 

Alegerea unui font potrivit pentru site-ul tau

Baboon îți prezintă câteva reguli importante în ceea ce privește alegerea unui font pentru site-ul tău:

 • În momentul alegerii fontului trebuie să iei aminte de regula contrastului. Este cel mai important lucru pe care trebuie să-l iei în calcul. Background-ul site-ului trebuie să fie într-un contrast plăcut cu textul site-ului, un background care să pună accent pe mesaj și care să evidențieze textul. Despre cum poți alege culorile pe site-ul tău afli mai multe detalii aici.
 • Modernitatea, simplitatea și lizibilitatea sunt caracteristicile de bază din aria typography pe care tu trebuie să le fructifici. Nimeni nu stă să descifreze hieroglife pe site-ul tău cu lupa.
 • 10 fonturi într-un singur paragraf = kitch. Tu vrei să fii COOL. Nu uita asta! Folosește un singur font și schimbă fontul (preferabil cu unul decorativ) doar la titluri. În acest mod vei atrage atenția. Cititorii sunt foarte ușor atrași de un font puternic în headline, iar după acel șoc grafic, au nevoie de liniște pentru a citi următoarele rânduri.
 • Fontul trebuie să se identifice și în grafica site-ului. Nu folosi un font drept, cu vârfuri drepte în colt de literă și o grafică rotunjită, cu margini gradient. Site-ul tău va arăta ca un fotomodel îmbrăcat prost. Nu vrei asta, da?
 • Folosește spațiul în avantajul tău. Un site aerisit, liber în colțuri, cu puțin text și cu iconi și imagini (într-un număr și o combinație acceptabilă) va face mereu cititorul să se simtă perfect pe pagină. Vei observa asta în rapoartele de analiză a traficului.
 • Evidențiază hook-urile de pe site. Un call to action vizibil = un client nou. Vei observa și acest lucru în analiza comenzilor pe termen lung după o optimizare a site-ului.
 • ALL CAPS nu există! Pentru un site profesionist nici nu vei mai avea nevoie de explicații în acest sens. Nu cred că ai dori să citești acest articol sub forma “REGULI DE UTILIZARE A FONTURILOR PE SITE-UL TĂU, AȘA ÎNCÂT SĂ AIBĂ SUCCES – ECHIPA BABOON RECOMANDĂ…”. Crede-ne, nici clientul tău nu și-ar dori să vadă un asemenea text pe site-ul tău.
 • Ține cont de funcțiile bold și italic. Cuvintele cheie tind să atragă atenția imediat asupra unei idei principale. Aceste funcții sunt folosite pentru a evidenția aceste cuvinte.

Fonturile noastre preferate

Babuinul îți dezvăluie fonturile lui preferate:

 • Roboto – perfect pentru a demonstra eleganță și stil pe un site de prezentare.
 • Sans Serif – un font jucăuș, perfect pentru a asorta designul creative al site-ului cu un slider foarte atractiv.
 • Courier (sau oricare altul din gama Monospace) – fonturi perfecte pentru crearea listelor și obiectelor interactive de pe site (perfecte pentru iconi, design, logo-uri etc), deoarece au mereu aceeași lățime a literii, ocupând același spațiu.

Tipografia unui website

Învață să nu folosești niciodată fonturi Serif în mediul online sau Trebuchet MS în crearea unor elemente de DESIGN.

Dacă iei în calcul aceste 2 sfaturi, deja ai făcut un pas uriaș spre un profesionist în typography. 
[/av_textblock]
[/av_one_full]

[av_hr class=’full’ height=’50’ shadow=’shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Începe Proiectul TăuStart your Project