Ești full-stack developer? Alătură-te ca specialist în echipa noastră!
Full-stack developer?
Alătură-te echipei noastre!
Scris pe 12 decembrie, 2019
4 min timp de citire

Cum influențează design-ul site-ului tău procesul de SEO?

Succesul online al business-ului tău poate fi obținut printr-un cumul de factori. Design-ul site-ului este însă principala resursă a succesului.

 

Înainte de a te apuca să te gândești la un nou design, va trebui să înțelegi importanța componentelor de design și ce modificări implică acestea la nivel de funcționalitate și usability – pentru că acestea vor influența inclusiv poziționarea site-ului tău.

 

Designul influențează SEO, iar SEO influențează în cele din urmă succesul business-ului tău.

 

Web Design-ul poate avea un mare impact pe SEO, deoarece legătura lor este una de proporționalitate. Un website are rolul de mediator între business-ul tău și audiența, dacă site-ul tău nu este prietenos, atunci audienței tale nu îi va fi ușor să navigheze pe el.

 

SEO are la bază 2 mari direcții:

  • On-page SEO – felul în care conținutul site-ului tău este optimizat și modul în care site-ul este structurat.
  • Off-page SEO – se referă la acțiunile de consolidare a brandului, conținutul de marketing, acțiunile de link building, creșterea autorității domeniului etc.

 

Acum te-ai putea întreba unde intră designul în discuție?

 

Mai departe, vei găsi câteva direcții, din care vei înțelege în ce mod se interconectează procesul de SEO cu designul grafic al site-ului.

 

  1. CTA-urile pentru mărirea ratei de conversie

Un site bine conceput va mări rata de conversie prin CTA-uri, iar dacă intențiile tale nu sunt clar exprimate în acestea, vei pierde vânzări. Ei bine, aceste CTA-uri sunt butoane cu text și link – link-ul, dar și cuvintele cheie pe care le poți amplasa ca ancoră făcând parte din procesul SEO. Cu toate astea, amplasarea și grafica butonului țin de design. Acesta este primul semn de conexiune între SEO și design.

 

  1. Îmbunătățirea rank-ului pentru site

Știai că design-ul site-ului poate ameliora poziția site-ului tău pe Google? Indirect, însă poate. Designul presupune umplerea structurii de bază, a codului, cu scheme coloristice, conținut, video, poze etc. Ei bine, structura de bază determină viteza de încărcare, fiind cel mai important element SEO. Iar grafica reprezintă designul.

 

O abordare grafică defectuoasă va încărca prea mult site-ul și îi va afecta viteza de încărcare. În zilele noastre, utilizatorii se așteaptă ca un site să se încarce în câteva secunde, iar dacă site-ul tău e plin de elemente grafice ce îngreunează acest lucru, vei avea de suferit din punct de vedere al optimizării.

 

 

  1. Folosirea navigației pe site în avantajul tău

Meniurile fac parte din structura site-ului, fiind un element de ramificație – important în SEO. Paginile principale și secundare sunt factori cheie în SEO. Însă, în același timp, din punct de vedere grafic, un meniu extrem de complex deranjează și amețește userul. Așadar, pentru a 3-a oară, ai o conexiune între SEO și design. Dacă nu găsești echilibrul, din nou vei avea de pierdut.

 

  1. Chiar și extern, în afara site-ului, poți influența pozitiv sau negativ lucrurile

Gândește-te o secundă la ce văd utilizatorii înainte să intre pe site-ul tău din pagina de căutări Google. Fă un test. Cum arată:

  • Title tag-ul care apare deasupra rezultatelor de căutare, acolo unde audiența va vederea titlul complet al site-ului tău.
  • Meta descrierea – elementul de sub link – care spune mai multe despre cine ești și ce servicii oferi
  • Elementele foto și tag-urile de pe site-urile sociale – când distribui un link de pe site-ul tău, ce poză se preia, ce titlu și ce descriere la postare

 

Toate acestea sunt elemente de SEO, însă în același timp, ele formează o imagine de ansamblu a site-ului, adică un element de design. Ele reprezintă cumulate ceea ce vizitatorul vede înainte să intre pe site. Dacă nu vor fi atractive, crezi că el va mai intra pe site?

 

Dar dacă nu vor fi bine optimizare SEO, crezi că site-ul tău se va mai bucura de o poziție privilegiată în căutări? Iată încă un caz concret în care designul influențează SEO și invers.

 

 

Nu uita. În final, un site prietenos cu utilizatorii, care să genereze succes, este unul bun și din punct de vedere SEO, dar care are și un design plăcut. Dacă vrei să vezi cum ar putea arăta un astfel de site, verifică portofoliul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project