Avem nevoie de un ”guru” în PHP și Javascript! Crezi că ești persoana potrivită?
Avem nevoie de un
”guru” în PHP și Javascript!
Scris pe 24 septembrie, 2016
3 min timp de citire

Cum crești viteza de încărcare a site-ului tău?

De ce este importantă viteza de încărcare

Aceasta este o întrebare ce ar trebui să stea în mintea fiecărui membru din comunitatea online. Fiecare antreprenor ce are o afacere online ar trebui să se gândească cum să reducă viteza de încărcare a site-ului său, dacă dorește să aibă succes în „jungla online”. Cu cât un website sau o pagină are viteza de încărcare mai rapidă, cu atât este mai ușor de utilizat de către vizitator.

Astăzi ne-am gândit să-ți oferim câteva „ponturi” prin care vei reuși să crești viteza site-ului tău și să-ți faci vizitatorii nerăbdători să se bucure.

 

Folosește memoria Cache – Browsing Cache

Acest lucru te va ajuta extrem de mult, deoarece funcționalitatea acestui element (și importanța lui) este evidentă: odată ce accesezi site-ul, data viitoare se va încărca mult mai rapid, deoarece datele sunt stocate deja pe server cu ajutorul Cache Memory.

 

 

Optimizează imaginile

În momentul în care vei lansa un site online vei vedea că cel mai mult spațiu este ocupat de către imaginile cele ai pe site. Folosește anumite programe precum: Smush it, EWWW Image Optimizer etc. pentru a optimiza mărimea lor și pentru a crește astfel viteza de încărcare.

De asemenea pentru acest pas iti recomandam sa citesti si articolul Optimizarea imaginilor pentru un site rapid

Ai grijă la plug-in-urile folosite

Elimină de pe platformă toate plug-in-urile ce nu-ți sunt necesare, care nu te ajută și fă update mereu celor necesare la ultima variantă existentă. Ai grijă și la plug-in-urile ce vin instalate odată cu tema sau odată cu instalarea WordPress (Hello Dolly, de exemplu). Acestea vor trebui oprite și dezinstalate, dacă nu folosesc la nimic.

Ai grijă cu utilizarea CDN-urilor

Dacă ai majoritatea vizitatorilor dintr-un oraș sau din România, nu are niciun rost să folosești un soft CDN. Conținutul va fi livrat automat din serverul poziționat cel mai aproape. Dacă ai totuși trafic echilibrat și semnificativ, care vine însă din mai multe zone, ai grijă să folosești un CDN performant pentru a-ți asigura viteza prin descărcarea fișierelor de pe cele mai apropiate servere.

Elimină paginile albe, erorile de cod și versiunile vechi ale update-urilor

Un cod curat = un site rapid! – Aceasta este o regulă foarte importantă în mediul online. Ai grijă să elimini fișierele ce rămân în urma unui update cu ajutorul programelor specializate. Verifică site-ul cu ajutorul programelor de testing:

Implementează ulterior soluțiile oferite de ei în urma auditului. Elimină erorile, șterge paginile goale din meniu și astfel vei obține un site mult mai rapid.

  

Servicii profesioniste de optimizare website

Acestea sunt cele mai des întâlnite metode de a optimiza viteza unui website. Poți obține foarte multe informații despre acest subiect rulând un test și urmărind raportul oferit de specialiști, prin intermediul programelor mai sus menționate.

De asemenea, pentru alte detalii și pentru ajutor în ceea ce privește optimizarea website-ului tău, te așteptăm să ne contactezi. Spune-ne câteva lucruri despre ce dorești și obține consultanță gratuită din partea specialiștilor Baboon!

2 răspunsuri la “Cum crești viteza de încărcare a site-ului tău?”

 1. Dan spune:

  Eu as vrea sa scad viteza de incarcare.. nu sa o cresc 😀

  • Gabriel spune:

   Buna ziua. Eu zic să vă gândiți încă dacă viteza ar trebui să fie mare sau mică, pentru ca site-ul să se încarce repede 🙂
   Probabil vă referit la timpul de încărcare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project