Cunoști limba germană? Aplică pentru o poziție de marketing!
Cunoști limba germană?
Alătură-te echipei noastre!
Scris pe 6 august, 2016
4 min timp de citire

Cum alegi o firma de web design?

Prezența online a unei afaceri nu este o chestiune atât de ușoară, întrucât site-ul de prezentare a unei afaceri reprezintă cartea de vizită a acelui brand. Dacă prima impresie lăsată vizitatorului este una profesionistă, dacă site-ul generează încredere și arată bine, atrage consumatorul, iar acesta va interacționa în cele din urmă cu brandul.

Firma de web design

Ținând cont de aceste aspecte, atunci când alegeți firma de web design care se va ocupa de site-ul vostru, trebuie să fiți foarte atenți.

Ne-am gândit să vă evidențiem astăzi câteva din aspectele importante pe care trebuie să le luați în calcul atunci când doriți să începeți o colaborare cu o firmă de web design.

Profesionalismul

Primul lucru de care este interesat fiecare client este PROFESIONALISMUL firmei prin intermediul căreia își va realiza proiectul. Un client trebuie să știe ce metode de lucru cunosc membrii echipei, ce platforme stăpânesc, care sunt tools-urile folosite pentru realizarea site-ului și în ce măsură pot asigura membrii echipei funcționalitatea site-ului în parametrii negociați cu clientul. Un profesionist va stăpâni toate cunoștințeșe necesare începerii unui astfel de proiect și va avea experiența necesară gestionării tuturor situațiilor ce vor apărea până la finalizarea proiectului. Profesionalismul este, de pildă, una din valorile de bază promovate de Baboon.

Portofoliul

Noi considerăm că al doilea element deosebit de important este PORTOFOLIUL. Acesta stă drept dovadă pentru experiența și profesionalismul firmei și demonstrează faptic cunoașterea domeniului și abordarea. De asemenea, are un impact foarte mare și asupra brandului. Numele importante din portofoliu pot reprezenta garanții ale profesionalismului. În ceea ce privește portofoliul, Baboon a scos în evidență o nouă metodă de a prezenta proiectele realizate. Pe lângă clasicul portofoliu, Baboon pune la dispoziție și o secțiune de DEMO-uri live. Avantajul în acest caz este reprezentat de faptul că aici poți vedea exact cum ar putea arăta site-ul tău, în funcție de nișa pe care ești poziționat.

Transparenta

TRANSPARENȚA și SINCERITATEA echipei sunt, din nou, factori foarte importanți în momentul în care inițiați o colaborare cu o firmă de web design. Orice client are dreptul la justificarea fiecărui bănuț plătit către firma de web design și are dreptul la explicații în cazul întârzierii proiectului sau în cazul oricărei probleme ce poate apărea. Pentru a fi mereu informați și pentru a avea control asupra proiectului vostru, Baboon, spre exemplu, a lansat portalul pentru clienți. Aici fiecare client are garantat accesul la platforma Baboon și poate vedea în ce stadiu se află proiectul său sau poate cere detalii cu privire la colaborarea cu Baboon.  

Deadline-uri

TIMING-ul și PUNCTUALITATEA sunt alte două elemente foarte importante când interacționați cu o firmă de web design. Trebuie să știți cât timp va dura realizarea site-ului și trebuie să fiți siguri că echipa va fi punctuală. Nu este plăcut să plătiți o sumă de bani și să vă treziți cu telefoane închise și fără niciun răspuns la mailuri.

Pretul si calitatea

RAPORTUL CALITATE / PREȚ este de asemenea un element important în relația cu o firmă de web design. Serviciile de web design nu sunt tocmai cele mai ieftine, însă dacă acestea sunt clar justificate prin proiecte și prin experiență dovedidă prin fapte, prețul este unul meritat.

Relationare

Alături de toate acestea, un aspect foarte important în această problematică este reprezentat de RELAȚIA POST – PRODUCȚIE DINTRE FIRMĂ ȘI CLIENT.

Orice site, chiar dacă este perfect realizat, în timp, va avea nevoie de modificări, de actualizări și de o perioadă de mentenanță. Așadar, relația dintre client și firmă nu trebuie să se încheie în momentul finalizării proiectului. Niciun alt web designer nu va asigura aceste servicii de mentenanță într-un mod mai eficient decât cel ce a realizat site-ul. Este ca și când ai încerca să crești un copil pe care l-ai întâlnit pentru prima dată. Nu vei cunoaște nimic din trecutul său și nu vei ști cum să-l abordezi.

Baboon pune accent foarte mare pe acest lucru, tocmai de aceea, relația dintre client și firmă este misiunea noastră principală.

Tu ce alte aspecte mai iei în calcul în momentul în care dorești să începi o colaborare cu o firmă de web design?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project