Avem nevoie de un Customer Success Manager! Crezi că ești persoana potrivită?
Avem nevoie de un
Customer Success Manager!
  • Română
Scris pe 19 august, 2016
5 min timp de citire

5 Plugin-uri WordPress pentru o strategie Social Media Eficienta

Atunci când dezvolți o afacere online, deținerea unui site nu este singurul pas pe care ar trebui să-l faci pentru a-ți promova afacerea. Desigur, site-ul este o platformă extrem de folositoare în acest scop. Însă și el poate fi promovat la rândul său pentru a obține randament maxim al vânzărilor.

Cum promovăm un site web?

În zilele noastre, cea mai viabilă metodă de a promova o platformă online de prezentare a afacerii tale este prezența în Social Media. Așadar, astăzi ne-am gândit să-ți punem la dispoziție câteva detalii despre 5 plug-in-uri Wordpres prin care îți poți asigura prezența profesionistă în Social Media.

Prezența în Social Media / Nu ești online, nu exiști!

În primul rând, pentru a-ți prezenta site-ul în Social Media, ai nevoie de pagini profesioniste pe canalele sociale care te interesează. După ce ți-ai realizat paginile de companie pe canalele ce dorești să le abordezi, o să ai nevoie de un plug-in care să-ți atașeze butoanele sociale pe site. Acele butoane care vor trimite către paginile realizate de tine.

Social Media Feather

Unul dintre cel mai des întâlnite plug-in-uri în WordPress pentru această funcție este Social Media Feather. Acesta este un plug-in cu peste 100.000 de download-uri la activ, care îți va permite să afișezi căile de acces către platformele tale sociale preferate. De asemenea, e de reținut faptul că oferă opțiuni de customizare și este singurul plug-in care se bazează pe un design Retina-Ready adaptabil oricărui dispozitiv. 

Sharing is caring!

Un alt plug-in interesant, care te va ajuta de această dată cu opțiunea de SHARE a articolelor și a conținutului de pe platforma ta, este AddThis Share Buttons. Acest plug-in te va ajuta să integrezi conținutul de pe site-ul tău cu peste 300 de platforme sociale și să-l poți distribui tuturor celor interesați. Un alt avantaj al acestui plug-in este faptul că oferă un modul de analytics prin care poți ține evidența distribuirilor și poți crea grafice complexe cu privire la comportamentul social al cititorilor tăi.

Conform unor studii de caz realizate de WordPress, utilizarea unui astfel de plug-in poate influența creșterea distribuirilor cu peste 300%.  

Image Sharing

În ceea ce privește prezența online, știm cu toții că este demonstrată eficiența sporită a conținutului vizual. Un mesaj vizual (poză, infografic, grafic, tabel etc) va fi memorat cu 98% mai ușor decât un mesaj textual.

Tocmai de aceea, trebuie să acordăm un loc aparte instrumentelor ce ne ajută să distribuim conținut vizual. Un astfel de plug-in este ImageShare.

Acest plug-in adaugă butoane de distribuire conținutului vizual. Așadar, pozele, elementele care atrag cel mai mult atenția, vor putea fi distribuite de către cititorii tăi. Astfel vei putea dubla cu ușurință numărul de distribuiri, iar promovarea site-ului tău va fi un proces ușor de realizat, cu succes garantat.

Articolele vechi – sursă de trafic nou!

Ai câțiva ani de când scrii pe blog-ul site-ului tău și arhiva ta numără deja câteva pagini? Rar vei observa cititori care să răsfoiască prin primele articole redactate de tine. Însă asta nu înseamnă că acele articole nu sunt relevante și și-au pierdut scopul.

Există un plug-in special pentru a le evidenția și pentru a atrage trafic pe site-ul tău prin intermediul acestora. Acest plugin este Revive Old Posts. Acest plug-in se va ocupa de automatizarea procesului de distribuire a articolelor în funcție de tag-urile alese de tine. Acesta îți va oferi oportunitatea de a selecta tag-uri în funcție de perioada în care s-au publicat articolele și vei putea redistribui articolele vechi pentru a acapara noi cititori.

Statisticile – elemente de creștere a nivelului de credibilitate

Este demonstrat științific faptul că statisticile adaugă oricărui tip de conținut un nivel superior de siguranță și credibilitate. Acest lucru poate aduce beneficii în cazul în care brandul tău este deja conturat în Social Media. Te poți mândri cu fanii pe care i-ai adunat în jurul brandului tău și cu distribuirile și like-urile acumulate de-a lungul timpului.

SocialFans este plug-in-ul perfect ce te va ajuta în acest sens. Acesta este un plug-in folosit pentru a atașa site-ului tău statistici exacte, în timp real. Va arata numărul de subscriberi pe fiecare canal social, al numărului de like-uri, distribuiri etc. așa încât cititorii să ia în calcul faptul că deja ai un anumit grad de notorietate în mediul online. Acest lucru le va oferi certitudinea că deții autoritate în domeniul tău și îi va încuraja să te urmărească mai des.

Folosind aceste 5 plug-in-uri vei observa rapid o creștere a notorietății tale în mediul online. Astfel, site-ul tău se va bucura în timp de promovare în Social Media cu eforturi minime. Va ajunge un adevărat punct de reper pentru oamenii interesați de domeniul tău de activitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Începe Proiectul TăuStart your Project