WWW în viitor – 3 tendințe web design în viitorul apropiat
Despre tendințe web design se discută din ce în ce mai des în mediul online. Unele se adeveresc imediat, altele ies la suprafață subtil. Însă mulți dintre specialiștii în web design prevăd câteva tendințe generale, din ce în ce mai vizibile. Descoperă și tu care sunt acestea, pentru a putea să-ți adaptezi site-ul web din timp!
Landing Page-uri din ce în ce mai simple
Deși web design-ul pare un domeniu atât de complex și din ce în ce mai multe tehnici își fac apariția, tendințele se extind extrem de mult asupra conceputlui de simplitate. Site-urile devin din ce în ce mai simple, mai „curate”. Elementele complexe încep să fie înlocuite de imagini HighQuality și de iconi simpli și eleganți. Textele lungi și paragrafele încâlcite încep să fie înlocuite de CTA-uri specifice + butoane de acțiune cât mai atractive din punct de vedere grafic.
Concepția „Less is more” începe să fie din ce în ce mai vizibilă și valorificată în online. Iar site-urile încep să capete prin acest mod o imagine profesionistă, relaxată. Mult mai multe site-uri încep să pună accent pe one-page design, iar grafica flat a ajuns din nou un trend.
Conform Envato, portofoliile și magazinele online au și ele de „suferit” mici modificări. Mockup-urile devin din ce în ce mai simpliste. Astfel, fotografiile de produs și itemii din portofoliu atrag mai multe vizualizări prin eleganță și prin simplitate.
Site-uri cu foarte puțin text
Deși la prima vedere ar părea că străinii sunt mai axați pe informație, site-urile încep să conțină din ce în ce mai puțin text. Cel puțin pe prima pagină încep să fie inexistente paragrafele. Ele sunt înlocuite de clasicul trigger text – acel CTA imperativ sau un text emoțional gândit special pentru a trezi anumite experiențe utilizatorilor.
Cu toții cunoaștem exemple în acest sens:
Homepage Apple
Este clar că în lista de tendințe web design de viitor textul are locul lui bine definitivat. Acesta începe să fie conceput în funcție de principii clare de copywriting profesionist. Se întâlnește din ce în ce mai mult storytelling-ul.
Acest lucru se întâmplă din mai multe considerente. Însă, în principal, specialiștii în web design au înțeles faptul că emoțiile vând. Textul trebuie să se bazeze pe principii emoționale puternice pentru a trezi emoții în rândul cititorilor și pentru a converti.
ESP over USP începe astfel să prindă din ce în ce mai multă formă. Mai multe detalii despre asta găsești aici și aici. De asemenea, despre modul în care trebuie să realizezi un text pentru un site, mai poți citi și aici.
Din ce în ce mai multe umbre, degrade-uri în parallax și animații pe homepage
Secțiuni uriașe de culoare și de degrade, dar și margini ondulate și umbrite, alături de elemente interactive, animații și efecte speciale își fac cât mai des apariția pe paginile site-urilor. Aceasta este o tendință deja extrem de cunoscută. Observăm exemple peste tot:
De asemenea, încep să fie în trend elementele suprapuse. Umbrele ce reies din colțuri ale formelor încep să înfrumusețeze designul elementelor de pe prima pagină a site-ului din ce în ce mai mult. Simplitatea predomină însă. Nimic nu este în minus, nimic nu este în plus.
Deși sunt combinate animațiile cu iconii, cu textul și cu efectele de umbră și parallax, site-ul pare curat și are un curs foarte normal. Flow-ul cursorului nu este cu nimic afectat. Simplitatea se păstrează, ba chiar oferă eleganță suplimentară paginii.
Tu ce tendințe web design ai observat în ultima vreme și pe care dorești să le aplici? Dacă ai un website pe care îl consideri în urma tendințelor sau dacă dorești un website nou care să respecte aceste indicații ale specialiștilor, apelează la babuini.
Ne vom ocupa noi de site-ul tău, respectând cele mai importante tendințe ale momentului. Iar în acest mod, imaginea ta online va fi una profesionistă, iar site-ul tău va putea reprezenta o adevărată carte de vizită în mediul online.
Lasă un răspuns