Pasionat de marketing? Alătură-te ca specialist în echipa noastră!
Pasionat de marketing?
Alătură-te în echipa noastră!
Scris pe 19 iunie, 2017
3 min timp de citire

Webby Awards 2017: cele mai reușite site-uri ale anului

În ultimele zile, timeline-ul tuturor rețelelor sociale este plin de decernări Cannes. Așadar, în această perioadă de celebrare a victoriei premianților, ne-am hătorât să vă relatăm și noi povestea învingătorilor din nișa noastră. Astfel, în cele ce urmează veți afla care sunt site-urile premiate în cadrul galei Webby Awards 2017. 

Conform Webby Awards, anul 2017 este caracterizat de următoarele cifre: 7.500.208.531 de oameni la nivel global, 3.618.485.678 de utilizatori de internet pe întreg globul pământesc, 1.182.278.965 de site-uri înregistrate in World Wide Web, iar dintre toate acestea, doar 407 site-uri premiate în cadrul galei. Acestea se poziționează pe mai multe clase. Însă noi nu vom atrage atenția decât asupra unora, pe care le considerăm cele mai importante. 

Așadar, să descoperim împreună site-urile premiate la Webby Awards 2017

Design

Pentru designul de excepție și pentru structura paginilor și a meniurilor, site-ul ce a câștigat locul I în cadrul galei este 10ThousandDesign. Acesta este site-ul care a primit premiul din partea juriului Webby Awards, în timp ce site-ul StyleNovels a primit cele mai multe voturi din partea publicului. 

La categoria „cel mai bun homepage”, premiul I a fost acordat de către juriu site-ului MilwaukeeBallet. Acesta este site-ul care a creat un nou standard în întâmpinarea consumatorilor, conform declarației juriului Webby Awards. Iar toate creditele merg către Ryan Strzok (Director Artistic) și către Josh Kirk (developer). 

În ceea ce privește cea mai bună experiență editorială, site-ul premiat a fost TheWashingtonPost cu proiectul Voices from Standing Rock. Juriul detaliază faptul că acest site conține articole combinate în cel mai plăcut mod cu designul interactiv și cu tehnicile de storytelling.

Navigabilitate

În categoria navigabilitate (cea mai prietenoasă structură și navigare), site-ul care s-a bucurat de premiu este PlayTheWorld – by Google. Acesta a fost gândit în spiritul UX Standards, mizând pe o performanță extremă în ceea ce privește simplitatea și ușurința cu care se poate naviga. A fost programat și construit de echipa Google, așa încât această experiență era cumva de așteptat.  

În categoria site-urilor care utilizează cel mai bine fotografiile, nominalizarea s-a dus către UnitedNationsPupulationsFund, cu proiectul 16 girls, 16 stories of resistance. Acesta este unul dintre site-urile cu cele mai frumoase galerii foto. Este compus ca un slider imens. Este extrem de interactiv și foarte atent centrat pe cauza ce o susține proiectul (brand – oriented). 

User Experience

În clasa site-urilor BEST UX, cea mai bună experiență pentru utilizatori o oferă site-ul InSpaceWeTrust, în timp ce voturile publicului au fost acordate în mod majoritar site-ului Apple

În categoria BEST UI s-a încadrat site-ul NationalGeographic – Proiect A bear’s Eye – View of Yellowstone

Iar în categoria visual design – funcționalitate, site-ul premiat a fost site-ul Ubber.   

 

Pentru a vizualiza întreaga listă de câștigători puteți vizita site-ul oficial Webby Awards 2017.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project