Ești full-stack developer? Alătură-te ca specialist în echipa noastră!
Full-stack developer?
Alătură-te echipei noastre!
Scris pe 12 martie, 2017
4 min timp de citire

Web Design în jurul lumii – Statistici interesante despre domeniul Web Design

Web Design-ul s-a dezvoltat într-atât de mult în ultimii ani încât a devenit un bun subiect de cercetare. Astăzi scoatem la lumină câteva statistici interesante despre acest domeniu. Acestea sunt interesante, nu doar prin noutatea ce o prezintă. Ele ne pot învăța și despre cât de important este acest domeniu și care sunt elementele ce fac cu adevărat diferența în această arie. 

Putem vedea ce ar trbui să știe specialiștii pentru a avea succes în web design și care sunt lucrurile importante pe care trebuie să le cunoască clienții firmelor de web design. 

Spre exemplu, la nivelul experienței utilizatorului, este celebră regula celor 3 secunde. Un om va aștepta maxim 3 secunde până se încarcă site-ul. Dacă acesta depășește acest punct, știați că peste 40% din utilizatori vor renunța? 

Regula vitezei nu este singura care guvernează în mediul online. Haideți, așadar, să descoperim și alte statistici interesante despre acest mediu. 

Iată 3 adevăruri despre Web Design!

Știați că peste 75% dintre vizitatori vor judeca o companie la nivel de credibilitate, în funcție de cum arată site-ul web al firmei? 

Știați că peste 80% din utilizatori caută ceva online înainte de a cumpăra acel produs / serviciu? Acest lucru este valabil și în mediul B2B. 85% din oameni se vor documenta înainte de a accepta o ofertă. 

Știați că peste 90% din prima impresie asupra unui site este influențată de design?

truth_web_design_percentages3

De asemenea, o altă informație extrem de prețioasă în mediul online este despre pagina de servicii / produse. Conform KOMarketing, o agenție B2B cunoscută la nivel global, peste 86% din utilizatorii ce se află pe site dau click pe pagina de servicii, imediat după ce ajung pe HOME.  

În aceeași direcție, peste 60% din vizitatori sunt interesați de pagina de contact, odată ce ajung pe site-ul unei companii. Așadar, aveți grijă cât de vizibil vă poziționați paginile de servicii și contact.

Alte informații interesante despre comportamentul utilizatorilor puteți citi aici

 

Câți utilizatori îți văd de fapt conținutul?

Din toți cei ce intră pe site-ul tău, știai că în proporție de aproximativ 79% ei scanează mai mult conținutul decât să-l citească? 

O altă chestiune incredibil de interesantă este următoarea: 69% din timpul petrecut online ne uităm în partea stângă a ecranului. 

web design

Web design-ul în bătălia smartphone-urilor. 

Prima chestiune ce ar trebui să te intereseze în momentul în care alegi să-ți construiești un website este optimizarea acestuia pentru mobil. În ultima vreme, căutările de pe mobil încep să fie un trend cu adevărat respectat de utilizatori. 

Sunt aproximativ 2 miliarde de smartphone-uri conectate la internet în toată lumea, iar 25% din utilizatorii acestora caută informații prin intermediul telefoanelor.

MobileStats

De asemenea, trebuie să aveți în vedere și modul în care așezați conținutul în pagini. Trebuie să știți, spre exemplu, că 70% din utilizatori privesc listele cu bullet-uri, în timp ce doar 55% urmăresc conținutul fără aceste elemente de separare. 

Conținutul este încă regele, însă regina este întotdeauna reprezentată de lizibilitate. Modul în care aranjați conținutul și-l faceți vizibil este mult mai important decât ceea ce scrieți pe pagini.

Aveți maxim 10 secunde să spuneți utilizatorului despre ce este vorba pe site și ce face compania dumneavoastră. Majoritatea consumatorilor nu întârzie mai mult de 10 – 20 de secunde pe site-ul dumneavoastră.

web-design-statistics-bullet-points-1

 

Iată și alte date statistice cu privire la evoluția web design-ului și cu privire la cum ar trebui să arate un site pentru a avea succes! Le găsiți aici. Sau puteți examina un alt articol scris de specialiștii Baboon. Acesta este articolul.    

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project