Ești full-stack developer? Alătură-te ca specialist în echipa noastră!
Full-stack developer?
Alătură-te echipei noastre!
Scris pe 24 aprilie, 2017
6 min timp de citire

UX Standard: Iată 10 aplicații web extrem de utile pentru smartphone-ul tău!

Știți deja cât de mult ne place să fim la curent cu schimbările mediului online. Acest lucru tocmai deoarece ONLINE este viitorul! Există unele companii atât din România cât și din străinătate care au înțeles perfect acest lucru. Acestea sunt companiile care știu că prezența online nu înseamnă numai un site, știu și care este impactul unei aplicații web, în online.

Acestea sunt companiile inteligente care și-au extins astfel prezența în fața utilizatorilor, captându-le atenția și prin intermediul smartphone-urilor.

Astăzi vă prezentăm câteva dintre cele mai utile aplicații web născocite de programatori pentru a ușura navigarea și utilizarea unor platforme, de pe mobil. 

Cele mai utile aplicații web pentru chat! 

Messenger este una dintre cele mai descărcate aplicații pentru chat. Impusă de Facebook, pentru a putea comunica mult mai ușor, Messenger a ajuns de la 200 de milioane de utilizatori la 500 de milioane de utilizatori în doar jumătate de an. Apoi a izbucnit, iar anul trecut a ajuns la 900 de milioane de utilizatori. Aplicația este disponibilă și pe desktop și pe mobil.

Hangouts  este, de asemenea, una dintre cele mai utilizate aplicații pentru chat. Aceasta este o aplicație  lansată pentru a aduce în același loc converațiile, conferințele și videodialogurile Google+ și Messenger. Practic, aplicația Hangouts e percepută ca un întreg portal de comunicare, iar CEO-ul Google spunea că această aplicație, disponibilă și pe desktop și pe mobil, nu reprezintă decât o modalitate integrată de a profita de toate serviciile de comunicare marca Google. 

Așadar, la nivel UX, Hangouts poate fi percepută ca un adevărat exemplu. Ea reunește și utilizatorii de pe Google + și pe cei de pe Messenger, aducându-le baza de date de mesaje de pe desktop pe smartphone în doar câteva minute, cu doar câteva clickuri.

Folosind aceste aplicații web pe mobil vei putea să te bucuri oriunde ai fi de prieteni și de discuțiile interesante cu apropiații tăi. Alte aplicații de acest fel: WhatsApp (cea mai descărcată aplicație de char – cu peste 1 miliard de descărcări),  Viber, Nimbuzz.

Aplicații web pentru informare – Știrile nu se citesc doar din ziar

Unele agenții de presă au înțeles că știrile nu se citesc doar din ziar. Siteurile de știri au fost cu adevărat o descoperire pentru piața de tineri, însă în scurt timp companiile au înțeles că tinerii nu petrec timp doar în fața desktop-urilor.

Așadar, pentru a eficientiza fluxul de informare, companiile au apelat la extensii ale site-urilor pe mobil. Așa au luat naștere unele aplicații web pentru smartphone ale platformelor de știri.

Două dintre cele mai întâlnite sunt: Feedly (cea mai populară aplicație pentru știri) și Flipboard (un agregator cunoscut pentru ușurința de utilizare pe tabletă sau mobil). Feedly este cea mai cunoscută dintre aplicații și este disponibilă și pe PC și pe mobil (Android, IOS), dar chiar și pe Kindle.

Ceea ce este cu adevărat uimitor este funcția de sincronizare. Acestă funcție îți permite să vezi știrile salvate pe PC și pe mobil și invers. Indiferent ce dispozitiv ați folosi, activitatea se sincronizează pe fiecare variantă de dispozitiv, așa încât nu pierdeți nimic. 

O altă funcție incredibilă este funcția de localizare a RSS-ului. Feedly găsește automat adresele de RSS, așa încât tu să fii informat în permanență din mai multe surse simultan. 

Aplicații mobile ale site-urilor de anunțuri

Când ai intrat ultima oară pe OLX sau pe HomeZZ? Trebuie să știi că, la nivel UX, aceste două site-uri sunt printre cele mai ingenioase din România. Ambele au aplicații dedicate pentru mobil, pentru a-ți ușura navigarea pe platforme și pentru a-ți îmbunătăți experiența vizuală cu site-ul când îl vizitezi de pe mobil.

Utilizând aplicația HomeZZ, spre exemplu, ai posibilitatea de a filma live apartamentul pe care dorești să-l pui la vânzare, încărcând apoi videoclipul la descriere.   

De asemenea, ai posibilitatea distribuirii automate a anunțurilor pe platforme partenere, precum: lajumate.ro. Așadar, acționezi o singură dată, dar ești vizibil de 2 ori. 

Aplicația OLX, care a obținut peste 100.000 de RECENZII în Google Play, te anunță automat când scade prețul unui articol salvat. Această funcționalitate este absolut incredibilă. De asemenea, dacă o folosești pentru a completa un formular și rămâi fără internet sau se întâmplă ceva și nu ai avut timp să salvezi ceea ce ai făcut, aplicația îți salvează automat activitatea. Data viitoare când te loghezi vei începe exact din același punct. 

 

Bonus!

Ne-am gândit să te învățăm și ceva special. Nu este vorba neapărat de UX și de navigabilitate, ci de educația financiară și de funcțiile pe care ți le pune la dispoziție această aplicație. 

Fii eficient din punct de vedere financiar – Aplicații web pentru monitorizarea bugetului 

Este vorba despre aplicația LevelMoney! O aplicație care a monitorizat peste 25 de miliarde de dolari pentru utilizatorii ei, această aplicație îți oferă cel mai ușor și flexibil sistem de calcul a banilor pe care îi cheltui. Aplicația este special gândită pentru a te ajuta să monitorizezi bugetul și să cheltui mai puțin. 

Îți setezi singur bugetul pe o lună, iar apoi LevelMoney face toată treaba pentru tine. Te atenționează cât cheltui, care este suma ce o ai încă în cont, dar îți oferă și un grafic avansat cu sumele cheltuite întreaga lună. Știi cât te-a costat taxiul, știi cât ai dat pe mâncare și știi cât ai cheltuit în club seara trecută. 

Nu-i așa că e uimitor? 

Poți afla mai multe despre cum funționează această aplicație aici.

 

În final… 

Sperăm să te ajute fiecare dintre aceste aplicații să interacționezi mai inteligent cu cei de lângă tine. Sperăm să te poți descurca în activitățile zilnice cu mai multă ușurință. Și sperăm să existe din ce în ce mai multe astfel de aplicații care să ne ușureze munca și să ne aducă împreună cu doar câteva click-uri. 

Tu ai folosit vreodată vreuna din aceste aplicații web?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project