Pasionat de marketing? Alătură-te ca specialist în echipa noastră!
Pasionat de marketing?
Alătură-te în echipa noastră!
Scris pe 28 octombrie, 2017
3 min timp de citire

Statistici interesante despre internet în 2017: Penetrarea internetului în Lumea a III-a.

Penetrarea internetului a crescut radical în ultimii ani. 1 din 2 oameni are acces la internet la nivel global. Însă acest lucru nu e un standard. Oare care e nivelul de tehnologizare în Africa, raportându-ne la medie? V-ați pus vreodată această întrebare? Noi ne-am întrebat acest lucru, iar după ce ne-am documentat pe subiect, azi dorim să-ți prezentăm și ție rezultatele micului nostru studiu. 

Media globală în penetrarea internetului

La nivel global, peste 50% din oameni au deja acces la internet, iar mulți dintre aceștia folosesc deja internetul de mare viteză. Mai exact, 3.77 miliarde de persoane sunt conectate la internet în 2017. Dintre aceștia, circa 2.8 miliarde accesează și rețelele sociale, iar din totalitatea populației lumii peste 4.9 miliarde de oameni se folosesc de un smartphone, echivalând o cifră de 66% în ceea ce privește penetrarea mobilelor. 

Iată graficele realizate de specialiști, care evidențiază aceste lucruri. 

Ce este și mai interesant și chiar folositor pentru cei ce au de gând să guste din mediul online în acest an? La nivel global există o creștere absolut extraordinară în ceea ce privește mediul de e-commerce. 

Peste 20% din utilizatorii de internet se folosesc de comenzile online. Astfel, afacerile cu magazine online pot fi o nișă de viitor extrem de profitabilă. 

 

Ce poziție ocupă Europa în ceea ce privește penetrarea internetului?

Europa se prezintă extrem de bine în topul continentelor. Aici penetrarea internetului este cu mult peste media globală, atingând cifra impresionantă de 76%. Iar în ceea ce privește utilizarea platformelor sociale, europenii ating cifra de 49%. Creșterile, conform specialiștilor, sunt considerabile. Cu 15% mai mulți utilizatori de internet apar an de an în Europa. 

Ceea ce este însă cu adevărat uimitor este penetrarea mobilelor (cu precădere a smartphone-urilor). În Europa sunt mai multe smartphone-uri decât locuitori. Iată graficul ce demonstrează acest lucru. 

Nu peste tot în lume găsim însă o situație așa roz. Ce credeți că vom găsi în statisticile africanilor? 

Africa și internetul

Penetrarea internetului în Africa, deși în creștere, este mult sub media globală, iar în comparație cu Europa este dezamăgitoare cu desăvârșire. De abia 29% dintre africani au acces la internet, iar din toți aceștia doar 14% folosesc internetul pentru a accesa platformele de socializare. 

Totuși, penetrarea smartphone-urilor nu este chiar atât de rea. Cifra atinge un uimitor procent de 81%. 

Cu toate acestea, UIMITOR, cea mai mare rată de penetrare a internetului este în Emiratele Unite. Aici penetrarea internetului este de 99%, fiind prima țară pe glob în ceea ce privește numărul de conexiuni.

Emiratele sunt urmate în top de țări precum: Japonia (93%), UK (92%) sau Canada cu 91%. Iar în coada topului zac țări precum: Indonezia (51%), Egypt (37%), India (35%). Din nou, surprinzător este faptul că în India este o piață uriașă în ceea ce privește home-working-ul pe platforme online de freelancing. Cu toate acestea, India se află în coada topului cu privire la penetrarea internetului. 

Pentru mai multe informații, puteți vizita chiar articolul original. Acesta îl regăsiți aici. Iar pentru mai multe statistici interesante despre internet puteți vizita un alt articol despre acest subiect, pe care îl găsiți pe link-ul de mai jos, în blogul Baboon. 

Clik aici pentru un alt articol cu statistici interesante despre internet în România!

Clik aici pentru un articol referitor la piața globală! 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project