Shopify – magazinul online ce convertește automat
Shopify este o platformă revoluționară (all inclusive) de e-commerce, gândită și realizată de Tobias Lutke, Daniel Weinand și Scott Lake în 2004. Este o platformă ce-ți oferă oportunitatea, nu doar de a crea un magazin online, ci de a vinde direct.
Site-ul Shopify, pe care îl găsiți aici, este unul foarte atractiv, iar conceptul pe care se bazează întreaga platformă este unul cel puțin special.
Acest lucru îl atestă cei peste 350.000 de utilizatori la nivel global ai platformei. Platforma a fost codată în Ruby, iar dezvoltatorii i-au atașat și o aplicație ce permitea adminilor să-și creeze instant aplicații pe care să le vândă prin intermediul App Store. Aceste aplicații urmau să devină modulele / plugin-urile magazinelor dezvoltate prin acest portal.
Aplicațiile au devenit rapid populare în rândul utilizatorilor, fiind gândite pe conceptul CoC (Conversion over Configuration). Acest principiu de codare, întâlnit des în limbajul Ruby, reprezintă o modalitate simplă și interactivă de a construi un site. Regula de bază aici este ușurința în administrare și transparența în cazul comenzilor și panourilor de administrare.
În 2010, Shopify deja își lansa aplicația de mobil, iar în 2013 deja aveau implementată opțiunea de plăți online, fără intermedieri și platforme terță. Așadar, deja puteai să ai un magazin online funcțional, 100% sigur și puteai simplifica la maxim modul de plată al clienților. În același timp puteai și tu să administrezi totul cu simple click-uri.
Iată cum arată un admin pannel în Shopify!
Așadar, ai la îndemână foarte multe opțiuni în partea stângă, putând să-ți administrezi prin câteva click-uri întreaga afacere. Ai modulele de clienți, comenzi, produse, discount-uri și rapoarte statistice în același loc. Asta înseamnă simplitate și rapiditate în administrare.
Toate acestea sunt gândite pentru a converti în cel mai simplu mod. De asemenea, este simplu și pentru client să lucreze prin intermediul Shopify, deoarece plățile sunt făcute direct, prin intermediul procesatorului de plăți integrat (La momentul actual există peste 70 de module de plată disponibile).
Tu, ca antreprenor, deținător de magazin online, nu va mai trebui să ai nicio problemă cu hosting-ul, serviciile de mentenanță, administrare și customizare a site-ului. Toate sunt oferite, ca într-un pachet all inclusive, de către platformă. În plus, platforma îți garantează susținerea unui trafic de 100.000 de vizitatori pe minut.
Platforma are chiar și instrumentele de marketing integrate, iar acestea permit acțiuni de SEO, Adwords sau Mailchimp direct din platformă.
Site-urile Shopify pun accent pe design și pe funcționalitate
Principiul CoC nu este singurul pe care pun accent dezvoltatorii platformei. Se pune incredibil de mult accent pe ergonomie și pe design. Pozele calitative, layout-ul grafic incredibil de pur și culorile minunate încropesc peste 100 de modele de teme profesionale pentru magazinele online. Poți găsi aici câteva exemple.
Rezoluția contează pentru cei de la Shopify. Aceștia folosesc teme scrise de la zero. Există teme dezvoltate în același limbaj Ruby. Acest limbaj le oferă posibilitatea de a miza și pe o funcționalitate ridicată. Bazându-se pe principii CoC, DRY și pe relaționare automatizată între bazele de date și update-urile de suprafață, dezvoltatorii au creat un adevărat mecanism de automatizare a acțiunilor.
Modelul activ de înregistrare bazat pe automatizarea elementelor presupune că orice bază de date este inclusă în clase. În momentul în care un produs din acea bază de date se actualizează, clasa suferă aceeași modificare automat.
Exemplu concret: Dacă tu dorești să schimbi un preț din panoul de administrare, acesta se va schimba automat și în CRM, baza de date fiind actualizată automat.
Când un obiect este actualizat, rândul corespunzător din tabelul bazei de date este de asemenea actualizat.
Aceasta este modalitatea de legare între bazele de date Shopify!
Concluzii
Shopify este o modalitate inedită de a-ți crea un magazin online, cu administrare inclusă și fără problemele unui hosting profesional și a unei promovări decente. Totul este inclus în platformă, iar prețul este unul infim. În România este de abia apărut conceptul, fiind întâlnit în testing de cele mai multe ori.
Așadar, piața pe care o pune la dispoziție este enormă. Despre această platformă se aud doar lucruri bune, încă de la lansarea ei. Acest lucru nu a scăpat neobservat nici firmelor, care s-au grăbit să acorde credite și review-uri platformei.
Această tendință poate fi observată și la firme de web design care au folosit platforma pentru a realiza magazine clienților, dar și la clienții finali care au testat platforma. Puteți găsi un review destul de argumentat și structurat strategic, pe puncte tari și slabe, aici.
Lasă un răspuns