Ești full-stack developer? Alătură-te ca specialist în echipa noastră!
Full-stack developer?
Alătură-te echipei noastre!
Scris pe 8 august, 2017
2 min timp de citire

ROTLD introduce o taxă de mentenanță anuală

Așa cum am scris și în acest articol, ROTLD era ultimul stat din Uniune Europeană care nu avea o taxă de mentenanță anuală pentru domeniile .ro. Până acum domeniile se achiziționau „pe viață”, odată confirmat nefiind nevoie să plătești nimic în plus pentru un domeniu.

Romanian Top Level Domain anunțase încă din decembrie 2016 că urmează să introducă un taxă de mentenanță anuală. Prin această taxă de mentenanță anuală se vor elibera multe dintre domeniile care nu mai sunt în folosiință.

Există 900,000 de conturi înregistrate până în data de 01 iulie 2012, conturi care acum vor primi o notificare cum că trebuie să plătească această taxă de mentenanță anuală. Estimările spun că doar jumatate din cei care au înregistrat domenii până la această dată vor confirma plata abonamentului de mentenanță. Celor care nu vor confirma plata în termenul precizat în notificare le va fi retras dreptul de folosiință al domeniului. Acesta din urmă paractic va deveni disponibil pentru înregistrare, precizează ROTLD.

Așadar, vești bune pentru vânătorii de domenii dar și pentru cei care au nevoie de un domeniu brandabil, care până acum era mai inaccesibil. Totuși, există rețineri și dubii între dezvoltatorii și administratorii de site-uri… Unii dintre ei susțin că domeniile „bune” vor fi reținute de reprezentanții ROTLD și vândute la prețuri mai mari sau vândute cunoștiințelor, așa cum s-a mai vehiculat de asemenea și în trecut.

Vom vedea ce se va întâmpla, cert este că această schimbare poate să aducă beneficii tuturor părților!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project