Cunoști limba germană? Aplică pentru o poziție de marketing!
Cunoști limba germană?
Alătură-te echipei noastre!
Scris pe 28 noiembrie, 2021
5 min timp de citire

Roboți Software – Optimizarea Proceselor prin Soluții RPA

Vrei să scalezi afacerea ta și întâmpini blocaje în acest sens? Sau simți că angajații tăi fac lucruri repetitive care pot fi înlocuite foarte simplu de un roboțel? Soluția pentru tine este automatizarea proceselor prin soluții RPA!

Cu roboții software poți avea angajați mai fericiți, care se ocupă de lucrurile în care au cu adevărat un aport. Sau pot să petreacă timpul suplimentar obținut pentru a avea o productivitate mai mare.

Roboți software

RPA este abrevierea conceptului „Robot Process Automation” și reprezintă un software care este conceput să interpreteze și să gestioneze date. Generând acțiuni în timp ce este conectat la alte sisteme, roboții software execută practic sarcini repetitive în locul tău. Factorul uman nu trebuie neapărat înlăturat complet, dar vine ”ajutat” de acești roboți care preiau atribuțiile repetitive (și frustrante de multe ori).

Economisești 90% din cheltuielile unui departament folosind o combinație de roboți și oameni în parcurgerea proceselor!

Varianta tradițională de a face lucrurile

De exemplu, un proces tradițional de vânzare online, de regulă, include următorii pași:

 1. utilizatorul completează formularul de contact
 2. datele de contact vin pe mail, iar de acolo sunt preluate de departamentul de sales
 3. agentul de vânzări redactează o ofertă pe care mai apoi o trimite potențialului client
 4. agentul face follow-up telefonic și/sau în scris pentru acceptarea ofertei

Pare simplu, corect? Este simplu, dar este greu de scalat! Cu cât vei avea mai multe lead-uri, cu atât vei avea nevoie de mai mulți agenți de vânzări. Mai mulți agenți de vânzări reprezintă costuri mai mari cu salariile, impozitele și resursele alocate. Și complexitatea afacerii crește în loc să scadă!

Soluția: roboți software care să preia din sarcinile agentului de vânzări

Același proces de vânzare către un potențial client se poate automatiza 90% prin integrarea unui robot:

 1. utilizatorul completează formularul de contact
 2. oferta se generează și se calculează automat, trebuie doar aprobată de agent
 3. oferta, odată aprobată, este trimisă automat de către robotul software
 4. robotul software face follow-up la 1, 2, 3, etc zile. Agentul poate avea o discuție telefonică cu clientul, pentru a interveni factorul uman

Practic, potențialul client primește oferta și mesajele automate prin automatizarea RPA, dar el vede mesajele ca venind de la agentul de vânzări. Acum procesul este mult mai simplu, mai transparent și mai rapid. Mai jos găsești o captură video cu robotul software „la lucru”:

Ce este RPA?

Automatizarea Robotizată a Proceselor înseamnă roboți software ce pot fi programați prin intermediul unei interfețe pentru a gestiona date și aplicații în scopul îndeplinirii unei game largi de sarcini repetitive în locul unui utilizator uman.

De exemplu, un robot se poate conecta la aplicații și programe, poate gestiona date, fișiere sau directoare, este capabil să completeze formulare și baze de date sau să deschidă și să trimită emailuri către echipe întregi. Toate acestea în răstimpul în care tu abia ți-ai deschide calculatorul.

Mai mult timp – Roboții lucrează de multe, multe ori mai rapid decât ține. Așa că „angajează” roboți și termină treaba cât ai clipi, în timp ce tu găsești lucruri mai bune de făcut cu timpul tău.

Mai mulți bani – Economisind o mulțime de cheltuieli, totul devine mai bun și se mută pe tărâmul posibilului. Acum poți investi în următoarea ta idee genială.

Mai multă eficiență – Cu condiția să nu se facă greșeli la programare (iar noi nu facem niciuna), activitatea roboților este lipsită de erori și este efectuată într -o parte infimă din timpul necesar unui om.

Mai multă flexibilitate – Roboții sunt mult mai ușor de schimbat decât oamenii. Ei se adaptează instant și evoluează în timp ce afacerea ta crește tot mai repede, ceea ce deschide drumul către noi oportunități .

Beneficii cu implementarea unui sistem bazat pe roboți software

După ce robotul este „matur” și deja l-ai optimizat astfel încăt să genereze maximum de potențial, există multe avantaje care vin la pachet. Eu le voi detalia mai jos pe cele mai importante dintre acestea:
 • Economii de timp masive
 • Optimizarea cheltuielilor pe departamente
 • Transparență totală
 • Timp de reacție instant
 • Precizie
 • Cresterea productivității

Obiectivul utilizării roboților nu este acela de a scoate oamenii din cadrul procesului, ci de a integra oamenii potriviți la momentul potrivit, astfel încat aceștia să poată asigura clientului tău cele mai bune servicii posibile.

Cu ajutorul roboților software poți economisi timp și bani pentru compania și angajații tăi. Poți economisi cu ușurință 90% din timpul alocat diferitor procese, ținand astfel pasul cu nevoile pieței!

Pare simplu, nu? Crede-mă, este mult mai simplu decât pare întrucât noi ne putem ocupa de tot. Vezi serviciile noastre de roboți software pe www.baboon.ai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project