Cunoști limba germană? Aplică pentru o poziție de marketing!
Cunoști limba germană?
Alătură-te echipei noastre!
Scris pe 27 septembrie, 2019
6 min timp de citire

PHP vs. Java – o anaiză tehnică – ce limbaj de programare să aleg?

Industria contemporană de web development a devenit destul de dinamică și avansată. Dezvoltatorii folosesc azi mai multe instrumente și limbaje de programare ca niciodată, pentru crearea de site-uri web funcționale, ușor de utilizat și adaptabile la orice dispozitiv.

 

Dar sarcina de a alege cea mai bună tehnologie pe care să îți lansezi portalul online este destul de grea uneori. În sfera limbajelor de programare există o multitudine de alternative, iar alegerea unui limbaj trebuie făcută cu prudență.

 

PHP și Java sunt două limbaje de codare la fel de populare și suficient de puternice pentru a facilita dezvoltarea web perfectă. Haideți să vedem ce putem alege dintre cele două!

 

Pentru a vă ajuta să faceți alegerea, ne-am gândit că ar fi cel mai bine să oferim o imagine completă a ambelor limbaje, astfel încât să puteți înțelege avantajele și dezavantajele lor specifice. Acest lucru vă va permite să luați o decizie în deplină cunoștință de cauză.

 

Așadar, să explorăm fiecare limbaj în parte și să comparăm în detaliu diferite caracteristici pentru a oferi o idee cuprinzătoare.

 

PHP sau Hypertext Processor: un limbaj open source server – side pentru crearea platformelor online

PHP este un limbaj de dezvoltare web general, fiind unul dintre cele mai populare instrumente de script server-side bazate pe HTML. Această platformă este destul de rapidă și este considerată cea mai bună opțiune pentru construirea de pagini web dinamice.

 

PHP oferă o varietate de cadre eficiente, ideale pentru crearea de site-uri web responsive, precum și API-uri REST. Aceste cadre web sunt extrem de rapide și productive. De asemenea, fiecare dintre acestea urmează constant cele mai bune practici de dezvoltare web.

 

Deoarece este de tip open source, PHP este o opțiune accesibilă pentru a obține rapid construirea de site-uri eficiente. De asemenea, o comunitate extinsă de suport ajută la dezvoltarea și întreținerea web a limbajului. PHP este compatibil cu mai multe sisteme de gestionare a bazelor de date precum MySQL, Oracle, IIS, MariaDB, Apache etc.

 

A lucra pe baza unui limbaj PHP vă permite să creați aplicații web fiabile, precum și independente de platformă. Acest limbaj facilitează procesarea datelor fără fișiere, gestionarea de baze de date mari, crearea de matrici, procesarea datelor, încărcarea fișierelor etc.

 

PHP este instrumentul de programare preferat pentru dezvoltarea site-urilor web scalabile, personalizate și flexibile. De asemenea, este mai ușor să lucrezi cu acest limbaj și acesta este motivul pentru care PHP reprezintă mereu una dintre preferințele dezvoltatorilor.

 

Java: un limbaj de programare client-based potrivit pentru construirea de aplicații web de tip Enterprise și a depozitelor de date Cloud – Based

Java este o platformă orientată pe eficiență din punct de vedere al costurilor. Este o soluție potrivită pentru dezvoltarea web la scară mare și pentru proiecte Enterprise. De asemenea, Java este dotat ca limbaj cu o funcție Virtual Machine, care face limbajul să fie mai rapid și capabil să funcționeze fără efort pe mai multe sisteme de operare.

 

Java deține o bibliotecă vastă de instrumente și, de asemenea, are un suport comunitar vast pentru dezvoltatori. Experții îi ajută pe programatori să își rezolve problemele și să găsească răspunsuri la întrebări, urmărind cele mai bune practici de web development. Java este perfect pentru adepții dezvoltării aplicațiilor web de înaltă calitate de la zero.

 

Mai mult decât atât, programatorii web versați în acest limbaj popular de codificare au o experiență vastă în dezvoltarea unei arhitecturi pentru un data warehouse bazat pe cloud, care ajută la stocarea și gestionarea perfectă a tuturor datelor deținute de organizația care utilizează limbajul pentru programarea site-urilor sau a aplicațiilor.

 

Java oferă de obicei soluții scalabile, prietenoase pentru buzunarul fiecărei întreprinderi. Alături de depozitarea eficientă a datelor, Java a integrat cele mai bune caracteristici de securitate care, la rândul lor, o fac cea mai bună alternativă pentru schimbul de date client-server. În plus, este o platformă ușor de învățat, care permite dezvoltatorilor web să efectueze ușor codarea și depănarea. Java este cel mai popular instrument de programare pentru companiile de dezvoltare web care doresc să lucreze la proiecte mai mari.

 

Java nu este la fel de rapid ca PHP, dar este la fel de popular printre dezvoltatorii web pentru construirea de aplicații web de calitate superioară din aria Enterprise.

 

Avantaje și dezavantaje

  1. Optimizare pentru viteză și performanță

Java și PHP sunt cunoscute a fi două dintre cele mai rapide platforme de dezvoltare web, eficiente și fiabile. PHP este puțin mai rapid decât Java, dar acest lucru nu face ca acesta din urmă să fie un concurent mai slab în ceea ce privește calitatea.

 

  1. Ușurința de învățare și suport

Ambele limbaje de programare sunt ușor de învățat și de stăpânit. În ceea ce privește suportul, PHP are un avantaj în comparație cu Java. Cu toate acestea, Java este aliniat la cele mai bune caracteristici de securitate, având superioritate din acest punct de vedere față de PHP.

 

  1. Preț și compatibilitate

PHP este o platformă open source, deci este gratuită. Nu este cazul și la Java. Deși ambele limbaje sunt independente de platformă, PHP are avantajul de a fi mai compatibil, spun specialiștii.

 

  1. Tipul de verificare

PHP folosește verificarea dinamică, în timp ce verificarea statică este folosită în Java. Dar, din moment ce acesta din urmă le permite dezvoltatorilor să localizeze erori și bug-uri în etapele inițiale ale dezvoltării web, acesta poate fi numit un avantaj în ceea ce privește această funcționalitate.

 

  1. Implementarea instrucțiunilor multiple

PHP utilizează execuția multi-threaded, iar Java folosește implementarea thread-to-thread a numeroase serii de instrucțiuni. Aici Java are un avantaj deoarece distribuirea memoriei în implementarea inter-thread este mai rapidă decât o instrucțiune analog multi-thread.

 

Iată și cele mai dese utilizări ale limbajelor!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project