Avem nevoie de un ”guru” în PHP și Javascript! Crezi că ești persoana potrivită?
Avem nevoie de un
”guru” în PHP și Javascript!
Scris pe 27 ianuarie, 2018
3 min timp de citire

Operațiunea Chronicle – campanie de securitate informațională la nivel mondial.

Google tocmai a lansat una dintre cele mai mari campanii de securitate informațională la nivel global. Operațiunea este pusă la cale de unul dintre cele mai vizibile grupuri preocupate de securitatea din domeniul IT. Grupul Alphabet, alături de Google pun la dispoziția companiilor unele aplicații extrem de complexe, prin intermediul cărora acestea ar avea posibilitatea să evite atacurile informatice. Acestea s-au înmulțit îngrijorător în ultimii ani. Iar Google nu are de gând să stea în spate în aceste situații.

Chronicle se va folosi de tehnologiile de machine learning dezvoltate de divizia Google X și de uriașa putere de computing și stocare deținută de gigantul american pentru a duce campania la bun sfârșit. Vor exista două fronturi de bătălie. Prima direcție de acțiune este reprezentată de protocoale CYBER SECURITY.

În al doilea rând discutăm despre platforma analitică pe care o vor putea utiliza companiile pentru a semnala, identifica și combate atacurile. De asemenea, companiile implicate vor avea la dispoziție și un program Malware Intelligence. Acesta pare a fi cel mai dezvoltat antivirus la nivel global, la momentul actual.

Zilnic se desfășoară mii de atacuri informatice!

Directorul Chronicle, Stephen Gillett, care a fost și director operațional la Symantec, dezvăluie că platforma deja identifică zilnic mii de atacuri. Cu ajutorul puterii de stocare Google și cu ajutorul programelor speciale anti-malware vor reuși să identifice, să clasifice aceste atacuri și să lupte împotriva lor.

„Cu un plus de machine learning și cu capacități mai bune de căutare credem că putem ajuta organizațiile să-și facă o idee despre profilul lor de securitate, într-un mod mult mai detaliat”, spune Gillett. Cu ajutorul acestei platforme atacurile ar urma să fie identificate în timp util. Iar identificarea rapidă ar putea duce la soluționare, înaintea producerii unor daune ireparabile.

Grupul Alphabet, dar și specialiștii Google se arată încrezători în această campanie. Companiile ar urma să aibă la dispoziție toate soluțiile și toate resursele necesare pentru a combate aceste atacuri. Cu ajutorul multor jucători de pe piața securității IT, Alphabet speră să poată oferi tot suportul necesar pentru a inhiba astfel de atacuri pe viitor. Toate companiile înscrise în program ar urma să fie testate și acceptate. Iar în urma rulării campaniei în cadrul acestui cerc, ar urma ca și jucătorii mai mici să beneficieze de aceste avantaje.

Piața de securitate informațională este prea mică momentan pentru a acapara toate atacurile

Cei de la Alphabet  sunt conștienți că intră pe o piață extrem de fragmentată. Unii jucători de pe piață nu vor avea bugetele necesare pentru a intra în campanie. Însă specialiștii Google investesc constant pentru a găsi soluții la aceste probleme. La nivel global se dorește integrarea câtor mai multe companii în astfel de proiecte.

Fie că discutăm despre companii mici sau mari, Google dorește ca securitatea informațională să devină o problemă de prim rang în fiecare companie. Încă există pe piață o tendință ce răsfrânge teama asupra mediului online. Atacurile informatice uriașe apar din ce în ce mai des și țin prima pagină în media internațională.

Google vrea să ajungă în era în care va pune capăt acestora, iar fiecare companie va putea să-și desfășoare activitatea în deplină siguranță.

 

Mai multe detalii despre campanie și concept puteți afla de aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project