Ești full-stack developer? Alătură-te ca specialist în echipa noastră!
Full-stack developer?
Alătură-te echipei noastre!
Scris pe 17 februarie, 2017
3 min timp de citire

Obține mai mulți vizitatori pe site prin marketing afiliat!

Tehnicile de marketing afiliat sunt din ce în ce mai răspândite pe piața din România. Conform GpEC, cei mai importanți jucători de pe această piață realizează anual milioane de euro din vânzări. Astfel, 2Performant a adus peste 780.000 de vânzări celor peste 500 de magazine din rețea. 

Fiecare investitor de pe piața de marketing afiliat ce a investit un leu, a câștigat în medie între 13 și 19 lei.

joxi_screenshot_1487326482499

În aceste condiții se desfășoară performance marketing-ul, prin intermediul rețelelor de marketing afiliat. Alături de 2Performant, ProfitShare se bucură și ei de o rată de conversie extrem de mulțumitoare adusă clienților și de vânzări în continuă creștere. 

Despre performanța platformei 2Performant (principalul jucător pe piața de marketing afiliat din România) puteți afla și aici.

Însă, în afară de vânzări, la ce folosește marketingul afiliat? 

Desigur, ai fi tentat să creză că, atâta timp cât ajută să vinzi, nu ar mai conta niciun alt factor. Totuși, marketingul afiliat influențează în mod direct și alți indici de performanță. În afară de vânzări, marketingul afiliat ajută incredibil de mult la atragerea traficului pe site. 

Cum poți atrage vizitatori pe site prin marketing afiliat? 

Simplu! Te înscrii pe o platformă de marketing afiliat și brusc ai zeci de site-uri care îți preiau produsele. Brusc ai în față o întreagă rețea de distribuție și de dezvoltare a pieței. Vizibilitatea ta, ca magazin online, în momentul în care practici aceste tehnici o să aibă o creștere semnificativă. 

Acest lucru, combinat fiind cu vânzările și cu rata de conversie extrem de bună, fac ca marketingul afiliat să fie una dintre cele mai bune metode de promovare online pentru un magazin online. 

Această metodă de promovare îți asigură o deschidere enormă, cu o sumă mică investită, care are și un ROI pozitiv, datorită conversiei ridicate. Astfel spus, plătești să vinzi și în același timp beneficiezi și de o campanie de notorietate, venită gratuit, deoarece investiția ți-o recuperezi oricum din vânzări. 

Nu-i așa că această metodă te încântă? 

Pe noi da! Tocmai de aceea, specialiștii babuini recomandă marketingul afiliat ca fiind una dintre cele mai eficiente strategii de promovare online la momentul actual.

Mai multe detalii despre ce este și cum funcționează această metodă poți găsi aici.

De ce să-ți promovezi magazinul online?

Ei bine, pe o piață care depășește 40 de milioane de euro anual, magazinul tău online nu are decât de câștigat dacă acționează într-un mod profesionist și se adaptează noilor tendințe din online. Iar marketingul afiliat este una dintre cele mai noi tendințe (în continuă creștere) în promovarea pe nișă de e-commerce. 

Dacă ești în căutarea unui răspuns mai simplu, atunci avem pentru tine 5 mari motive pentru care trebuie să-ți promovezi magazinul online: 

  • NOTORIETATE
  • VÂNZĂRI
  • CEL MAI POZITIV ROI (din toate metodele de promovare)
  • CEL MAI MARE GRAD DE MĂSURABILITATE
  • UȘURINȚA DE IMPLEMENTARE A CAMPANIILOR

Marketingul afiliat nu doar că îți oferă aceste motive, ci le și transformă în rezultate palpabile (bani) pentru tine și afacerea ta.

Vrei să afli și alte tendințe din mediul digital? Urmărește în continuare blogul babuinilor și fii la curent cu tot ce se întâmplă în online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project