Ești full-stack developer? Alătură-te ca specialist în echipa noastră!
Full-stack developer?
Alătură-te echipei noastre!
Scris pe 30 noiembrie, 2017
3 min timp de citire

Noua invenție Google – Un laptop care îți urmărește privirea!

Cu toții ne-am obișnuit cu noile invenții ale bătrânului Google. Ei bine, el nu contenește să ne uimească cu noile invenții ale sale. Însă ultima este cu adevărat cea mai impresionantă. Google a anunțat nu demult brevetarea unui nou tip de gadget. Această investiție ar urma să fie o adevărată inovație în domeniul UX. Invenția urmează (dacă se instalează și modulul bazat pe senzori) să ajungă unul dintre cele mai apreciate instrumente de analiză a comportamentului vizitatorilor, conform specialiștilor. 

Google și laptopul care îți urmărește privirea

Google tocmai a relatat pentru revista de specialitate Patently Apple faptul că lansează un laptop care se va putea închide și deschide cu un simplu gest și își aliniază ecranul în funcție de privirea utilizatorului. 

Această invenție are ca scop ușurarea experienței utilizatorilor, însă în același timp, dacă se va instala o cameră performantă, prin analizarea datelor, vom putea afla cu exactitate care este traseul vizual al unui vizitator pe un website. În realitate, invenția va fi reprezentată de o balama automatizată și o cameră ce urmărește poziția capului. 

Este o formă rudimentară de detecție, însă, cu siguranță, invențiile nu se vor opri aici, în acest stadiu. 

Cum funcționează invenția?

Balamaua automată este acționată de camera care identifică poziția capului. În acest fel, nu mai trebuie să reglați întotdeauna unghiul ecranului atunci când vă așezați într-o altă poziție. Lid-ul se va mișca singur, urmărindu-vă poziția capului. Așadar, va fi mult mai ușor să lucrați la început pe laptop. În scurt timp însă, dacă această cameră va fi instalată și îi va fi făcut un upgrade pentru a identifica exact privirea, laptopul ar putea deveni o adevărată mină de aur pentru marketeri. 

La momentul actual însă, camera este proiectată pentru a ajusta poziția ecranului numai pentru o priveliște mai frumoasă și mai relaxantă în timpul lucrului pe laptop. Însă, sperăm ca activitatea Google să nu se oprească aici, iar camera să devină din ce în ce mai performantă, așa încât să poată furniza chiar date cu privire la modul în care utilizatorii urmăresc conținutul. 

 

Ce părere aveți despre această nouă investiție? Ați da banii pe un asemenea laptop? Vi se pare un lucru plauzibil ca acest tip de laptop să ajungă să livreze pe viitor conținutul chiar în funcție de privirea dumneavoastră? 

Urmăriți blogul nostru pentru mai multe articole ce prezintă astfel de invenții. Stați la curent cu cele mai noi inovații din domeniul IT și din web design

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project