Ești full-stack developer? Alătură-te ca specialist în echipa noastră!
Full-stack developer?
Alătură-te echipei noastre!
Scris pe 26 iulie, 2018
2 min timp de citire

Noi statistici cu privire la poziționarea mediului digital în lume

După cum spune și studiul la care ne raportăm astăzi în redactarea acestui articol, „lumea devine digitală”. La finele anului 2017, erau deja 5.1 miliarde de posesori de telefoane mobile. Pentru mulți dintre aceștia, telefonul reprezintă primul dispozitiv de pe care accesează site-urile pe care le vizitează zilnic.

Hootsuite și We Are Social au realizat un studiu cu privire la acești utilizatori. În acest studiu (de referință pentru mediul online) specialiștii au identificat la momentul actual 4 miliarde de utilizatori ai internetului. Iar dintre aceștia, 3 miliarde sunt activi pe cel puțin o rețea de socializare.

Iată, așadar, unde îți sunt clienții! Peste jumătate din populația Pământului este online în zilele noastre.

Ce alte informații interesante demonstrează studiul?

Față de ianuarie 2017, spre exemplu, în luna ianuarie a acestui an creșterea numărului de utilizatori ai internetului a fost de peste 7% (cu 248 milioane de utilizatori mai mult).  De asemenea, cea mai mare creștere a fost raportată de Africa – peste 20%. În Europa, mediul online care ne interesează preponderent pe noi, rata de penetrare a internetului este de 80% în 2018.

Așadar, 8 din 10 oameni pe care îi cauți cu produsele tale s-ar putea afla online. Tu ai un magazin online  sau un site de prezentare prin intermediul căruia acești oameni să te găsească?


Dacă nu ai încă o prezență online profesionistă pentru afacerea ta, contactează-ne!

Iată afacerile pe care le-am ajutat până acum să ajungă online: Portofoliul BABOON


O altă statistică incredibil de importantă este rata penetrării în cazul accesării internetului de pe mobil. Peste 3,72 miliarde de persoane folosesc în acest fel mobilul. Iată în aceste circumstanțe ce înseamnă un site adaptabil pe mobil.

 

Care este țara cu cea mai mare rată de penetrare a internetului?

Țara cu cele mai multe conexiuni active de internet, cu cea mai mare rată de penetrare a acestui serviciu, este Qatar – peste 99%. Iar la extrema cealaltă este situată Coreea de Nord, cu doar 0,06%. Știm că pare imposibil, dar iată că asta relevă statisticile.

sursa foto – go4it.ro 

 

Alte statistici interesante

– Cele mai vizitate cinci site-uri din lume sunt: Google, Facebook, YouTube, Baidu şi Xvideos.com (sursa: SimilarWeb).

– Cele mai căutate cinci cuvinte pe internet în 2017 au fost: facebook, youtube, google, you şi news.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project