Avem nevoie de un Customer Success Manager! Crezi că ești persoana potrivită?
Avem nevoie de un
Customer Success Manager!
Scris pe 10 iulie, 2016
4 min timp de citire

Inregistrare Domeniu .ro

Te intrebi cum poti rezerva domeniul pentru site-ul tau, chiar daca nu te pricepi foarte mult in aceasta arie? In acest articol vom trata un subiect destul de simplu, rezervarea domeniului, ca acesta este .ro, .com, .net sau  orice altfel de domeniu. Exista doua mari categorii de domenii, cele platite si cele gratis, ne vom lua pe fiecare dintre ele in parte mai jos:

Domeniul gratis

Trebuie sa incepem prin a spune ca noi NU recomandam sub nicio forma acest tip de serviciu din doua motive:

 • dupa ce site-ul tau creste si are tot mai multi vizitatori te poti trezi oricand, peste noapte, fara domeniu
 • motoarele de cautare declaseaza in pozitii domeniile gratis, De multe ori de considerat spam sau le delisteaza complet

Cu toate astea, daca iti doresti sa ai un domeniu pe care sa pui un website fara sa platesti nici un ban, ai mai multe variante  printre care una dintre cele mai cunoscute este domeniul .tk

Domeniul platit

Exista foarte multe tipuri de domenii platite,  noi vom incerca in acest articol sa le enuntam pe cele care cu adevarat sunt importante sau care te pot ajuta pe tine.

Domeniul „.ro”

Acesta este domeniul recomandat daca piata ta de desfacere este din Romania sau daca targetezi vizitatori /  consumatorii din Romania. In plus, Domeniu .ro este bine vazut de motoarele de cautare si te poate ajuta sa cresti mai usor in pozitiile de cautare Google. Pretul unui astfel de domeniu este de 51,26 USD + TVA,  aceasta fiind singura taxa pe care au in momentul de fata –  nu exista nicio taxa anuala pentru domeniul „.ro”

Domeniul „.ro” se poate rezerva foarte usor la Romanian Top Level Domain, accesand campul << Inregistrare domeniu nou >>. Tot ce va trebui sa facem continuare este sa:

 • gasesti un domeniu care este potrivit pentru tine, dar care este si liber in acelasi timp
 • sa completezi formularul de inregistrare
 • sa achiti factura care o primesti pe mail (se poate achita prin card bancar, Ordin de plata, etc.)

Domeniul „.com”

Acest tip de domeniu  este recomandat cazul in care activez intr-o piata internationala sau vizitatorii /  consumatorii tai sunt internationali  sau vorbesc limba engleza. Este cel mai bine cotat tip de domeniu de catre motoarele de cautare, dar in acelasi timp este si cel mai atacat tip de domeniu si necesita module / software de securitate mai bune.

Domeniul „.com”  se poate achizitiona doar cu o taxa anuala de pe diferite website-uri, cel mai mare dintre acestea fiind Domains.com. De asemenea acest tip de domeniu se poate achizitiona printr-o terta parte, respectiv un site care ofera acest tip de servicii sau o firma de web hosting.

La fel ca la domeniul „.ro”, tot ce trebuie sa faci este sa cauti un domeniu disponibil, sa completez formularul de inregistrare domeniu si sa achiti factura primita. Ulterior vei primi acces la panoul de control intr-un domeniu unde vei putea introduce nameserverele  primite de la firma de web hosting.

Sugestii

La cautarea domeniului vrei primii sugestii de domenii cu terminatie .club, .info, .site, etc. Noi nu recomandam sa-ti cumperi un astfel de domeniu, mai bine angajezi pe cineva sa-ti caute un domeniu disponibil .com sau .ro. Aceste domenii, chiar daca sunt mai accesibile, nu sunt asa de bine vazute de motoarele de cautare. In plus vizitatorul tau va avea impresia ca ti-ai luat un domeniu gratis, iar asta nu va da dovada de  seriozitate.

Cum sa-ti alegi un domeniu?

Alegerea numelui de domeniu ar trebui sa aiba legatura cu mai multi factori:

 1. numele brandului, in cazul in care acesta este disponibil
 2. serviciile pe care le oferim, de exemplu un domeniu bun ar fi webdesign.ro
 3. cuvinte de cautare relevante pentru ceea ce vrei tu sa obtii. Exemplu: websiteieftin.ro – daca avem multe cautari lunare pe google pe cuvintele „web site ieftin”,  acest domeniu ne va avantaja

NU recomandam:

 1. nume de domenii prea lungi sau greu de inteles. Exemplu: restaurantdevaraallegria.ro
 2. nume de domenii cu diacritice – este foarte probabil ca cineva care vrea sa intre pe site-ul tau, sa scrie domeniul fara diacritice si sa intre pe site-ul competitiei
 3. pe cit posibil sa nu folositi elementul „-” in numele domeniului

Suportul nostru

Daca totusi nu te descurci sa-ti alegi un domeniu sau sa-l inregistrezi, noi iti stam la dispozitie si vom face asta gratis pentru tine,  tot ce va trebui sa faci este sa ne contactezi folosind pagina noastra de contact.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project