Ești full-stack developer? Alătură-te ca specialist în echipa noastră!
Full-stack developer?
Alătură-te echipei noastre!
Scris pe 5 noiembrie, 2016
4 min timp de citire

Importanta video-urilor in era digitala

Materiale video in promovarea online

Există din ce în ce mai multe metode de promovare în mediul digital de azi, iar oportunitățile de a evolua sunt aproape nelimitate. În ultimii ani o nouă tendință pare să acapareze piața, iar cei ce o implementează se bucură deja de un succes fulminant în branșă. Este vorba despre utilizarea materialului video în promovarea online.

În momentul în care ai o afacere online (să presupunem că ai un magazin online de telefonie mobilă) vei observa la prima vedere că este foarte ușor să te promovezi în online cu ajutorul videoclipurilor. În cazul nostru (magazinul online cu telefoane și accesorii de telefonie) poți face un videoclip profesionist de prezentare a noilor modele, pe care să-l actualizezi odată la câteva luni sau poți face câteva video bloguri cu produsele tale.

            Există însă și o variantă mai complexă, însă mult mai profitabilă. Ce-ar fi să plătești câțiva bloggeri de succes să îți facă o prezentare pe canalul lor super vizibil? Câteva ședințe de unboxing te vor propulsa în mediul online cu viteza luminii, iar vânzările probabil vor crește rapid cu o sumă impresionantă.

Cu ce te ajută promovarea prin intermediul videoclipurilor?

            Lăsând la o parte avantajul principal al vizibilității (videoclipurile sunt de până la 9 ori mai vizionate decât textul simplu), un video are întotdeauna elementul succesului în mediul online: interactivitatea.

            De asemenea, un video te va putea surprinde foarte plăcut când vei vedea că a devenit viral. Este elementul ce capătă cel mai ușor viralitate în mediul online, tocmai datorită vizibilității excesive.

            În plus, este cool și știm cu toții că tot ce e cool în mediul digital prinde la public. Niște videoclipuri informative despre telefoanele tale s-ar putea să atragă cu mult mai multe persoane online decât promovarea prin intermediul altor canale. 

Ce metode de promovare online prin video poți încerca?

Ei bine, creativitatea te poate pune și aici în fața a zeci de soluții. Noi ne-am gândit să-ți prezentăm trei:  

  • Promovarea prin videoclipuri de prezentare

Este una dintre cele mai simple metode de promovare prin video. Pur și simplu alegi personajul cel mai charismatic din echipa ta și îl pui în fața camerei, prezentând un produs către public. Poți face un clip de informare sau poți încerca chiar să vinzi direct prin intermediul lui. Apoi vei distribui clipul pe toate rețelele sociale și vei încerca să-l faci cât mai vizibil.

Dacă vrei să sari peste această etapă, încearcă următorul mod de promovare.

  • Promovarea prin self generated content – Unboxing, Vlogging din partea colaboratorilor

Poți bineînțeles să plătești câțiva clienți fideli sau câțiva oameni ce reprezintă autorități în domeniul online să filmeze pentru tine ședințe de unboxing în care probează produsele tale. Aceste videoclipuri vor fi foarte ușor promovate, iar efortul tău în acest sens este aproximativ zero. Ei se vor ocupa de distribuirea și viralizarea conținutului, iar interesul clienților pentru produsele tale va avea ocazia să crească chiar mai mult decât în prima variantă, deoarece intervin și autoritatea și credibilitatea în cazul unei recomandări.

  • Spoturi realizate profesionist și distribuite pe canalele sociale

Acest mode de promovare poate fi cel mai scump, însă poate să reflecte și rezultate pozitive incredibile, conform investiției. Gândește-te că ai un spot TV, doar că vizibilitatea sa este înzecită. Cam acestea sunt rezultatele în momentul în care realizezi un spot profesionist și te prezinți cu el în mediul online.

Ce zici? Ți-am trezit interesul?

Pentru mai multe detalii și pentru a te ajuta cu o prezență online profesionistă, dar și pentru a te promova cât mai eficient în jungla online, te așteptăm la Baboon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project