Pasionat de marketing? Alătură-te ca specialist în echipa noastră!
Pasionat de marketing?
Alătură-te în echipa noastră!
Scris pe 6 noiembrie, 2016
4 min timp de citire

Importanta AB Testingului si metode de testing

Cum lucreaza Babuinul?

Baboon a dezvoltat anumite metode de lucru ce dau dovadă de profesionalism și de grijă față de nevoile clientului, luând în calcul tendințele din jungla online din ultimii ani. Știm cât de important este a produsul finit livrat de noi să atingă cote de performanță mult peste așteptările clienților. Așadar, de fiecare dată când avem un client nou, înainte de a-i propune produsul final, etapele de testing sunt nelipsite.

Astăzi o să vă vorbim despre importanța A/B Testingului și despre 2 metode foarte echitabile prin care puteți realiza teste de încredere și cu rezultate valide. Pe baza lor veți putea să îmbunătățiți experiența utilizatorului cu site-ul final realizat.

Ce este A/B Testingul și care este importanța sa?

Importanța A/B Testingului în web design este absolut crucială, deoarece junga online este în continuă schimbare. În ultimii ani apar tot felul de plug-in-uri noi, temele devin din ce în ce mai interactive, iar noi, în calitate de dezvoltatori web trebuie să ne ținem la curent cu toate schimbările. Cu toate astea, trebuie să vedem și care sunt avantajoase pentru clienții noștri și care nu sunt.

A/B Testingul reprezintă în viziunea babuinului cea mai simplă metodă de testing acceptată și valitadă de specialiștii în web design. Presupune testarea unui produs înainte și după un timp determinat, analiza încrucișată a versiunilor aducând în atenția noastră fix informațiile pe care le dorim.

Care sunt metodele de A/B testing pe care le folosim noi la Baboon?

Bineînțeles că babuinul nu-și poate împărți toate secretele din bucătărie cu voi, dragi cititori… Însă astăzi este gata să vă spună 2 mari secrete despre cum lucrează el în minunata lui echipă de  creativi!

La noi cercetarea este o etapă crucială, iar cea mai simplă metodă prin care putem cerceta o tendință, un anumit stil… o pagină sau un progrămel este să-l încercăm în prealabil, înainte de a-l folosi pentru realizarea proiectului în sine.

Pentru a alege programul facem o analiză a nișei de dezvoltare, o analiză a concurenței. În acest mod identificăm oportunitățile și amenințările fiecărei opțiuni. După ce am ales varianta ce vrem să o folosim, urmează o scurtă perioadă de test pe baza căruia vom testa funcțiile, ușurința cu care lucrează, adaptabilitatea etc.

Proiecte de test

Creăm de cele mai multe ori un proiect de test și începem să testăm în paralel varianta aleasă.

În cazul unui site alegem o altă metodă de testare însă. Atunci când avem de realizat un site de la zero, cea mai simplă metodă de testare este folosirea unui Landing Page static. Astfel putem vedea dacă convertește, dacă are erori, dacă este bine realizat și cum este perceput.

Construim un landing page cu legătură directă spre site, adaptând informația și mesajul la modul  de prezentare a site-ului și observăm după rezultatele.

Este foarte utilă această abordare, deoarece ne oferă date exacte, cantitative. Însă aceasta ne pune în contact și cu o analiză calitativă realizată în prealabil.  Pe baza acestora realizăm site-ul și îl testăm și pe el, efectuând un studiu comparativ.

Un program foarte util pentru crearea unui landing page este getresponse.com. Primul lucru pe care îl facem este să creăm un landing page și testăm mesajul ce va apărea pe site (sau tema și elementele ei). Mai apoi dăm drumul la realizarea site-ului și începem testarea constantă pe plug-in-uri, update-uri, această perioadă durând până la finalizarea site-ului. Apoi extragem datele relevante și pe baza lor îmbunătățim fiecare versiune.

Performanta si date de comparatie

Pentru a le compara performanța folosim de cele mai multe ori Google Analytics, însă avem și alte platforme de raportare pe care le folosim pentru a testa și interpreta datele de testing.

Care este scopul acestor etape minuțioase de cercetare și de ce se complică babuinul cu această metodologie?

Folosind toate aceste tehnici, ne asigurăm mereu că proiectul dumneavoastră este pe mâini bune și că va ieși exact așa cum vă doriți. Dacă doriți să vă convingeți, contactați-ne aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project