Ești full-stack developer? Alătură-te ca specialist în echipa noastră!
Full-stack developer?
Alătură-te echipei noastre!
Scris pe 8 decembrie, 2023
5 min timp de citire

Google schimbă jocul cu Gemini, cel mai capabil model AI al său

Google schimbă jocul cu Gemini, cel mai capabil model AI al său

Renunț. Pur și simplu sunt șocat de ritmul absolut amețitor al inovațiilor revoluționare în domeniul inteligenței artificiale de acum. După mai multe întârzieri și rapoarte despre probleme în culise, Google tocmai a lansat Gemini – un nou model AI care poate depăși GPT-4 de la OpenAI. Ne așteaptă vremuri interesante.

Și în timp ce Google a captat toată atenția cu Gemini, Meta a avut de asemenea mai multe anunțuri importante legate de AI, inclusiv un nou generator de imagini. Iar Elon Musk adună 1 miliard de dolari pentru X.ai.

Google deschide un nou capitol în AI cu Gemini, cel mai avansat model al său

Când vine vorba de vești mari în AI, Google tocmai a făcut un salt uriaș! Introducând Gemini, modelul de AI de top al companiei, Google a zguduit lumea tehnologiei. Gemini vine în trei variante superioare:

Gemini Ultra: Colosul Google, perfect pentru sarcini extrem de complexe

Gemini Pro: Campionul versatilității, excelând într-o gamă largă de sarcini

Gemini Nano: Mic, dar puternic, optimizat pentru sarcini pe un dispozitiv

De ce e o veste atât de mare? În timp ce multe companii s-au străduit să întreacă GPT-4 de la OpenAI, Google a reușit cu Gemini Ultra. E primul model AI care depășește GPT-4 în mai multe benchmark-uri esențiale.

Și cât de bun e? Google susține că performanța lui Gemini Ultra depășește cele mai avansate rezultate actuale pe 30 din cele 32 de benchmark-uri academice larg recunoscute. Ceea ce e enorm!

Cum putem să-l folosim?

Gemini este multifuncțional, ceea ce înseamnă că poate procesa text, cod, imagini, audio și video. Îl poți folosi pentru o serie de activități, cum ar fi:

☸ Analizarea și generarea de text, cod sau date

☸ Înțelegerea imaginilor și generarea unora noi

☸ Analizarea videoclipurilor și a audio-urilor pentru a răspunde la întrebările tale

Iată un videoclip care demonstrează capacitățile impresionante ale lui Gemini:

Cum va schimba asta AI-ul? Lansarea lui Gemini demonstrează că este posibil să depășești GPT-4 de la OpenAI, un lucru care nu era clar până acum. Asistăm, de asemenea, la dezvoltarea unor ecosisteme diferite în cadrul AI.

Google spune că Gemini Ultra va fi lansat la începutul anului viitor. Deocamdată, Gemini Pro va alimenta Bard. Alte servicii Google vor fi, de asemenea, actualizate în curând cu cele mai recente modele. Pixel 8 Pro va fi primul smartphone care va primi Gemini Nano.

Puteți citi anunțul oficial complet aici. De asemenea, puteți accesa raportul tehnic complet aici. (link-uri în engleză)

Cum să Accesezi și să Utilizezi Gemini Pro Astăzi

Deși lansarea lui Gemini Ultra este încă la câteva luni distanță, Gemini Pro este acum disponibil pe scară largă pentru testare și utilizare pe Bard, alternativa Google la ChatGPT.

Pur și simplu, accesează site-ul Bard și autentifică-te cu contul tău Google. Tot ce trebuie să faci acum este să introduci o solicitare și să generezi răspunsuri.

Dacă nu ești sigur de unde să începi, iată 5 solicitări pe care le poți încerca:

☸ Înțelegerea unui articol sau a unei cercetări: „Explică-mi acest articol în cuvinte simple (distribuie linkul articolului).”

☸ Rezolvarea unei teme: „Revizuiește răspunsul la această întrebare și ajută-mă să înțeleg dacă este rezolvată corect (distribuie o imagine a temei).”

☸ Crearea de website-uri și aplicații mai bune: „Analizează această captură de ecran a aplicației/site-ului meu și oferă sugestii despre cum aș putea să-l îmbunătățesc (distribuie captura de ecran).”

☸ Învățarea unei limbi străine: „Sunt începător în (inserează limba). Ajută-mă să învăț limba prin a avea o conversație cu mine. Corectează răspunsurile mele pe parcurs.”

☸ Generarea de rețete din imagini: „Uită-te la această imagine și generează o rețetă cu ingrediente și instrucțiuni de gătit (distribuie imaginea cu mâncarea).

Imagini Generate de AI: Star Wars as a dark fantasy

În încheiere…

Nu pot prezice cu certitudine dacă AI va fi forța care redefinește umanitatea în bine sau în rău. Nu știu dacă riscăm să dăm naștere unui super-AI cu potențial tiranic, de neoprit. Ceea ce știu, însă, este că această tendință pare ireversibilă și tot ce ne rămâne de făcut este să ne lăsăm duși de valul inovației. Să profităm de acest moment, să ne echipăm cu ”placa de surf” și să ne bucurăm de călătorie. Să ne bucurăm de aventura AI și să vedem unde ne va duce!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project