Cunoști limba germană? Aplică pentru o poziție de marketing!
Cunoști limba germană?
Alătură-te echipei noastre!
Scris pe 27 aprilie, 2017
3 min timp de citire

Google Analytics Data Studio lansat la nivel internațional

Un software de analiză aflat până de curând în faza beta de testări, tocmai a fost lansat la nivel internațional și este acum disponibil în peste 180 de tări. Google lansează așadar încă un software de analiză cu funcții de personalizare complete: Google Analytics Data Studio. Inscrierea se poate face aici.

Începând de acum, developerii pot crea rapoarte avansate cu date din diferite părți. Rapoartele pot fi personalizate manual, direct din consola Data Studio.

Cum funcționează Google Analytics Data Studio

După înregistrare, utilizatorul are posibilitatea de a crea rapoarte personalizate din următoarele platforme:

Rapoartele în Google Analytics Data Studio se crează manual în consola, cu o multitudine de posibilităti de vizualizare. Datele se pot adăuga prin chart-uri, grafice sau tabele deopotriva, dar și multe alte funcții. Astfel, datele pot fi comparate intre ele mult mai usor și centralizate în funcșie de nevoie webmaster-ului.

Filtre

Acum se pot aplica filtre în mai multe moduri și este mai ușor să le aplici pe charturi diferite. Această nouă funcționalitate include:

  1. Reutilizare – Creați un filtru o dată și apoi utilizați-l pe cât mai multe componente diferite pe care le doriți. Nu mai trebuie să creați filtre identice!
  2. Filtrarea compușilor – Combină mai multe condiții de filtrare AND și OR împreună într-un filtru reutilizabil.
  3. Filtrele metrice – valorile metricilor de filtrare care sunt prea mari, prea mici sau într-un interval specificat.

filtre google analytics data studio

Segmente Google Analytics

Un segment Google Analytics reprezintă o ordine a datelor dumneavoastră. De exemplu, Returning Users.

Acum puteți vedea toate segmentele Google Analytics din Data Studio și le puteți aplica în orice diagramă. Și dacă actualizați definiția segmentelor dvs. în Google Analytics, aceste modificări se vor aplica segmentelor din Data Studio.

segment

 

Integrare cu Google Cloud

De asemenea, platforma Google Analytics Data Studio se poate conecta cu Google Cloud, pentru eficientizare. Astfel, utilizatorii pot crea rapoarte mult mai rapid sau pot folosi rapoarte mai vechi, pentru comparare.

Încărcare de fișiere

Acum se pot încărca fișiere cu baze de date SQL sau baze de date Google. Data Studio îți dă posibilitatea de a încăca fisiere CSV de până la 2GB pe gratis. Cu această funcție vei putea lucra mult mai ușor pe bazele de date și vei putea face analize pe acestea.

Concluzii

Partea cea mai bună este faptul că Google în continuare investește în programele de analiză și nu numai. Astfel, lucrurile evoluează din ce în ce mai mult pe zi ce trece.

Riscul este pentru cei care nu reușesc să se adapteze cu noile funcționalități și din păcate, este foarte probabil să rămână în urmă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project