Cunoști limba germană? Aplică pentru o poziție de marketing!
Cunoști limba germană?
Alătură-te echipei noastre!
Scris pe 26 septembrie, 2016
3 min timp de citire

Ghid optimizare imagini site utilizand Photoshop

Ce este Photoshop?

Photoshop este un instrument folosit pentru retusarea si editarea imaginilor, care ofera posibilitatea de a crea imagini deosebite in special pentru paginile WEB. Daca inca nu ai folosit pana acum acest program, vei vedea ca este foarte simplu de folosit pentru optimizarea imaginilor, fiindca asta ne intereseaza pe noi deocamdata.

Dimensiune imagine

Inainte sa uploadezi imaginile produselor, logo-ul, bannerele site-ului tau de shopping etc., trebuie sa alegi calitatea si marimea fisierului imagine. Nu vrei sa faci greseala de a uploada o imagine de dimensiuni mari, deoarece, din aceasta cauza paginile se vor incarca foarte greu.

Vizitatorii nu vor astepta pana cand ti se va incarca imaginea, si vor parasi site-ul de-ndata.

Calitate imagine

Desigur, nimeni nu si-ar dori sa uploadeze imagini pixelate sau blurate.

Secretul ar fi:

  • Sa salvezi fiecare imagine (optimizezi) in parte pentru web, inainte de uploadarea pe site, pentru a seta calitatea si dimensiunea imaginii.

Este important ca imaginile sa se incarce repede pe site, defapt viteza intregului site este un factor foarte important pentru ca vizitatorii sa nu devina plictisiti si pentru a nu pierde potentiali clienti.

Pentru a obtine asta, vei avea nevoie de un echilibru  intre calitatea imaginii si dimensiunea fisierului imagine (file size), pentru a adauga corect o imagine pe site-ul tau.

Optimizare imagini utilizand Photoshop

Majoritatea oamenilor care au cunostinte legate de calculator, au auzit cel putin o data de programul Photoshop, de aceea consider ca nu mai e nevoie sa-i facem o prezentare.

Legat de optimizarea imaginilor utilizand Photoshop, primul pas pe care trebuie sa-l parcurgi este sa deschizi imaginea dorita in Photoshop, la 100% view, pentru a avea marimea exacta (pentru a te asigura ca imaginea nu are zoom).

Edit image size (CMD/CTRL + ALT + I )

Poate doresti sa schimbi si dimensiunea imaginii, iar cu ajutorul Photoshopu-ului este foarte usor sa faci asta. De retinut este faptul ca daca doresti sa maresti dimensiunea unei imagini mici, aceasta-si va pierde din calitate (evita situatiile de genul!).

Adjusting image size

Photoshop iti permite sa selectezi  in ce sa iti calculezi dimensiunea imaginii (pixeli, procente, etc).

Este recomandat  sa folosesti pixeli, deoarece este mai usor de inteles si de lucrat, luand in considerare faptul ca ar trebui sa fii familiarizat cu acest concept.

Canvas size (CMD/CTRL + ALT + C)                                                           

Cu ajutorul acestuia, poti modifica latimea si inaltimea (width – height) imaginii, dupa preferintele tale. Functioneaza ca si CROP-ul, desigur, si aici poti sa alegi in ce sa iti afiseze/calculeze dimensiunea imaginii (pixeli, cm, mm, procente etc).

Save for web and Devices (CMD/CTRL + Shift + ALT + S)

Ultimul pas consta in salvarea imaginii pentru web, si selectarea Quality-ului (calitatatea imaginii) si formatului dorit (JPEG, GIF, PNG).

Formatul JPEG este cel mai cunoscut si folosit format pentru imagini.https://en.wikipedia.org/wiki/JPEG

Compresie Lossy – Daca alegi aceasta compresie vei pierde din calitatea imaginii, dar avand in vedere ca foloseste o mica parte din memorie facand perfecta aceasta compresie pentru utilizarea imaginii pe site-uri.

 

 

 Acum ca ai invatat cum se optimizeaza corect o imagine utilizand Photoshop, vei putea sa-ti salvezi corect imaginile produselor, logo-ul, imaginile pentru background si slidere, iar prin aceasta optimizare corecta vei castiga si un plus la viteza de incarcare a site-ului tau.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project