Pasionat de marketing? Alătură-te ca specialist în echipa noastră!
Pasionat de marketing?
Alătură-te în echipa noastră!
Scris pe 2 octombrie, 2016
3 min timp de citire

Ghid de instalare Platforma OpenCart

Ce este OpenCart-ul?

OpenCart este un software ecommerce open source, folosit pentru crearea magazinelor online. Acesta iti usureaza semnificativ toata munca, pentru crearea magazinului online perfect si pentru a atrage potentiali clienti.

Ghidul de instalare OpenCart

Primul pas pe care trebuie sa-l faci pentru instalarea OpenCart-ului este descarcarea arhivei de instalare de pe site-ul oficial. Pe pagina de download a site-ului vei gasi o lista cu diferite versiuni de OpenCart, dar este recomandat sa folosesti ultima versiune, pentru a fi la zi cu toate update-urile instalate.

Dupa ce ai descarcat arhiva, dezarhiveaz-o in computer-ul tau. In directorul nou dezarhivat vei gasi un alt director “upload”, acesta continand toate fisierele care trebuie incarcate pe server (hosting account) pentru a continua instalarea.

Dar inainte sa incarci fisierele pe server, intra in directorul “upload”, aici vei gasi un fisier config-dist.php pe care va trebui sa-l redenumesti in config.php. Urmatorul fisier este localizat in directorul /admin/ si este numit la fel ca cel de mai sus, iar tu va trebui sa faci acelasi lucru: sa schimbi denumirea fisierului config-dist.php in config.php.

Al doilea pas ar fi incarcarea fisierelor pe serverul hosting-ului ales, in folderul public_html daca doresti ca magazinul tau online sa fie accesibil direct via numele domeniului: https://baboon.ro

Incarcarea fisierelor se poate face din cPanel sau via FTP (File Transfer Protocol), cu ajutorul programului FileZilla, un program foarte util care permite conectarea directa intre server si pc-ul tau, si transferul rapid si usor a fisierelor.

Pasul trei: Crearea unei baze de date si unui user prin intermediul caruia sa accesezi acea baza de date. Si acest proces este foarte usor de realizat, accesezi cPanel-ul si navighezi la BazeDeDateMySQL, mai departe iti vei da seama usor ce este de facut.  Creezi baza de date si atribui userul creat la aceasta, si OpenCart-ul este gata de instalare.

Pasul patru: Deschide browser-ul pe care-l folosesti si scrie adresa site-ului tau (URL) in bara de cautare. Ex: https://baboon.ro/install . Vei fi directionat pe pagina de instalare a OpenCart-ului:

  1. License agreement: – Click pe Continue, daca ai citit si esti de acord cu tot ce scrie aici.

2. La urmatorul pas vor aparea rezultatele unui test care verifica daca ai toate fisierele necesare pentru continuarea instalarii OpenCart-ului.

Aici asigura-te ca fisierele tale config.php exista pe server (cele redenumite din config-dist.php). ->Click Continue

3. Pasul 3: O fereastra in care trebuie sa te asiguri ca introduci corect numele si parola userului creat, numele bazei de date si numele administratorului, parola si mail-ul acestuia (tau). Toate aceste date le-ai creat in pasii precedenti.

4. Instalarea a fost realizata cu succes: Pentru a accesa pagina de admin a site-ului, click pe “LOGIN TO YOUR ADMINISTRATION”. Aici este posibil sa apara un mesaj de avertizare referitor la un director de pe server: “install”, care trebuie sters de pe server, pentru motive de securitate. Dupa ce ai sters folder-ul, refresh la pagina, iar acum mesajul de avertizare n-ar trebui sa mai apara (daca ai urmarit corect pasii).

Simplu, nu-i asa?

Bineinteles ca a fost simplu. Daca ai urmarit atent toti pasii…Ai reusit! Iar acum ca ai reusit sa instalezi OpenCart, va trebui doar sa mai alegi tema potrivita bussinessului tau, dupa care vei fi gata de dezvoltarea si imbunatatirea afacerii tale, prin crearea magazinului online perfect.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project