Avem nevoie de un ”guru” în PHP și Javascript! Crezi că ești persoana potrivită?
Avem nevoie de un
”guru” în PHP și Javascript!
Scris pe 30 mai, 2018
5 min timp de citire

Funny Facts despre Internet Explorer

Astăzi ne-am adus aminte de un „prieten drag” – Internet Explorer și am vrut să vedem ce mai face. Așa încât l-am căutat pe Google. Și ce altceva mai interesant poți căuta pe Google decât „funny facts” despre acest „prieten” al tuturor celor activi în Online.

Ce-am găsit, ne-a șocat, nici noi nu știm dacă într-un mod plăcut sau neplăcut. Dar știm sigur că poveștile ne-au amuzat maxim. Așa încât am hotărât să le împărtășim cu voi.

internet explorer

Prietenul nostru se lasă cam greu păcălit, iar unele obiceiuri îi mor greu. Chiar mai greu decât se încarcă el de obicei. 🙂

Însă aceleași lucruri le putem spune și despre noi. De exemplu, unul dintre angajații din departamentul online al companiei McAfee spunea că în cadrul unui studiu, a descoperit că 58% din traficul site-urilor pe care le aveau în administrare venea de pe Internet Explorer. Iată, așadar, că IE nu e chiar atât de urât pe cât ați crede. Cel puțin nu în toată lumea.  Însă putem să-ți spunem cu siguranță o țară unde probabil IE este cel mai urât lucru posibil. De ce? Află mai jos! 

Coreea de Sud – țara blocată pe Internet Explorer

Coreea de Sud este blocată pe folosirea IE în ceea ce privește procesarea comenzilor online (tot sistemul de e-comm se bazează pe IE în această țară). Motivul? 

Un sistem online guvernamental cere utilizatorilor să introducă informații și să primească un certificat digital pe care comercianții online sud-coreeni îl pot utiliza pentru a identifica consumatorii. Dar sistemul se bazează pe un control ActiveX și, prin urmare, necesită utilizarea Internet Explorer. Arhitectura sistemului nu s-a schimbat de când a fost creată. Utilizatorii pot rula alte browsere, chiar și pentru a accesa site-urile de comerț din alte țări, dar pentru a face cumpărături pe un site de comerț electronic coreean, trebuie să ruleze obligatoriu IE.

Sincer, ne pare rău pentru sud coreeni. Ei pot fi cu adevărat în măsură să urască IE-ul atât de mult. Imaginați-vă să cumpărați de pe un site prin intermediul IE, folosind aplicația mobilă pentru Apple. Trebuie să fie cu adevărat trist. 

„Cum să te îmbogățești” folosind Internet Explorer?

Aparent, Ruslan Kogan a observat că site-ul său atrăgea foarte mult trafic de pe IE. Însă menținerea site-ului adaptabil la funcționalitate maximă pe IE și pe alte browsere simultan îl costa extrem de mult. Așa încât s-a decis să introducă o taxă specifică celor care doreau să cumpere produse de pe site-ul lui prin intermediul IE. 

A fost primul om din lume care a inventat așa ceva, așanumita „Internet Explorer 7 Tax”. Cum funcționa aceasta? Simplu: fiecare om care dorea să achiziționeze prin site-ul său un anumit produs, accesând coșul de cumpărături de pe IE avea să plătească o taxă suplimentară de 6.8% din suma produsului.

Modul în care am reușit să păstrăm prețurile atât de scăzute este prin utilizarea tehnologiei pentru a eficientiza afacerea noastră. Unul dintre lucrurile care ne opresc din acest lucru este faptul că echipa noastră de web trebuie să-și petreacă mult timp făcând noul nostru site să pară normal pe IE7. Acesta este un browser extrem de vechi, astfel încât de astăzi, oricine cumpără de pe site-ul nostru, utilizând IE7 va fi taxat cu o taxă suplimentară de 6,8% – ceea ce reprezintă 0,1% pentru fiecare lună în care IE7 a fost pe piață.

Nu numai că ne costă o sumă imensă, ci afectează orice afacere cu o prezență online și produce costuri de milioane $ în eficiența pe Internet. În calitate de cetățeni ai internetului, toți avem responsabilitatea de a face Internetul un loc mai bun. Prin luarea acestor măsuri, noi ne asumăm partea. Acest lucru ne va ajuta să creștem eficiența, să menținem prețurile pentru toți cumpărătorii inteligenți cât mai jos și să sperăm că vom ajuta la eradicarea lumii a treia în spatele căreia este IE7!

Aceasta a fost declarația antreprenorului australian. Bineînțeles că el nu a dorit prin această măsură să facă bani. Pur și simplu a dorit să eficientizeze lucrurile. A vrut să tragă un semnal de alarmă către cei care folosesc tehnologii extrem de vechi, care îi împiedică și pe ei și pe ceilalți să își facă treaba. 

Ce credeți, a funcționat?

În sfârșit unii oameni au găsit și prima întrebuințare folositoare a IE

Da, ați citit bine. Prietenul nostru are și o întrebuințare extrem de bună. Vreți să aflați care este aceasta? Iată o imagine sugestivă ce vă transmite singurul lucru pentru care Internet Explorer este realmente util (și poate chiar iubit). 🙂 

Ei bine, ce părere aveți? Voi mai știți și alte întâmplări cu vechiul nostru „prieten” Internet Explorer? 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project