Ești full-stack developer? Alătură-te ca specialist în echipa noastră!
Full-stack developer?
Alătură-te echipei noastre!

Studiu de caz: Evoluția afacerii Prallco Sisteme (2021-2023)

1. Cine

Introducerea brandului

Prallco Sisteme este un partener oficial al brandului Milwaukee Tools, cu o experiență solidă în domeniul ingineriei și consultanței în construcții civile și industriale. Compania își propune să redefinescă domeniul construcțiilor din România prin oferirea de produse și echipamente de calitate superioară, la un raport preț-calitate optim.

În acest studiu de caz, vom analiza evoluția afacerii Prallco Sisteme pe baza datelor privind vânzările și acțiunile de marketing întreprinse în perioada 2021-2023, precum și a aspectelor relevante din analiza pieței.


2. Context

Contextul industriei și poziționarea Prallco Sisteme

Industria construcțiilor și a echipamentelor pentru construcții din România este în plină expansiune, datorită creșterii economice și a investițiilor în infrastructură și dezvoltare imobiliară. În acest context, Prallco Sisteme și-a consolidat poziția pe piață prin parteneriatul cu brandul Milwaukee Tools și prin valorile pe care le promovează: seriozitate, loialitate și implicare în parteneriatul cu clienții săi.

Compania se diferențiază de competitori prin practicarea unor prețuri mai mari, care reflectă calitatea superioară a produselor și serviciilor oferite. Prallco Sisteme acordă o importanță deosebită consultanței și identificării soluțiilor optime pentru fiecare aplicație în parte, în funcție de nevoile clienților și specificațiile proiectelor.

3. KPI's

Analiza vânzărilor

În anul 2021, vânzările Prallco Sisteme au fost relativ modeste, cu o valoare totală a comenzilor de aproximativ 14.000 lei. În 2022, compania a înregistrat o creștere semnificativă a vânzărilor, cu o valoare totală a comenzilor de peste 50.000 lei. Această creștere s-a menținut și în primele luni ale anului 2023, cu o valoare totală a comenzilor de peste 22.000 lei în doar două luni. În luna aprilie 2022, valoarea comenzilor a fost de 4.535,36 lei.3.1. Vânzările în 2021

În prima jumătate a anului 2021, Prallco Sisteme a înregistrat un număr redus de comenzi, cu o valoare totală de aproximativ 4.000 lei. În a doua jumătate a anului, vânzările au crescut, atingând o valoare totală de aproximativ 10.000 lei.

3.2. Vânzările în 2022

Anul 2022 a marcat o perioadă de creștere semnificativă pentru Prallco Sisteme, cu o valoare totală a comenzilor de peste 50.000 lei. Această creștere a fost observată în special în a doua jumătate a anului, când acțiunile de marketing au început să dea roade. În prima jumătate a anului 2022, valoarea totală a comenzilor a fost de aproximativ 17.000 lei, iar în a doua jumătate a anului, valoarea totală a comenzilor a crescut la aproximativ 33.000 lei.

3.3. Vânzările în 2023

În primele două luni ale anului 2023, vânzările Prallco Sisteme au continuat să crească, atingând o valoare totală a comenzilor de peste 22.000 lei. Această tendință pozitivă indică faptul că strategiile de marketing și eforturile companiei de a-și consolida poziția pe piață au avut un impact semnificativ asupra performanței comerciale.

4. Statistici

Analiza acțiunilor de marketing

La finalul lunii iulie 2022, Prallco Sisteme a început să implementeze campanii de promovare online prin Google Ads, cu scopul de a aduce site-ul prallco.ro în topul rezultatelor de căutare. Această strategie de marketing a fost dezvoltată și optimizată în timp, prin adăugarea de campanii de tip shopping pe Google și de tip carusel în Social Media.4.1. Campaniile Google Ads

Campaniile Google Ads au jucat un rol esențial în creșterea vizibilității Prallco Sisteme în motoarele de căutare și în atragerea de noi clienți. Prin optimizarea constantă a cuvintelor cheie și a bugetelor alocate, compania a reușit să se poziționeze în topul rezultatelor pentru termeni relevanți în domeniul său de activitate, precum "scule Milwaukee Tools" sau "echipamente pentru construcții".

4.2. Campaniile de tip shopping pe Google

Campaniile de tip shopping au contribuit la creșterea vânzărilor prin afișarea produselor Prallco Sisteme în cadrul secțiunii de shopping a Google. Aceste campanii au permis companiei să se diferențieze de competitori prin prezentarea produselor sale de calitate superioară într-un format vizual atractiv și informativ, facilitând procesul de achiziție pentru clienți.

4.3. Campaniile de tip carusel în Social Media

Campaniile de tip carusel în Social Media au extins reach-ul Prallco Sisteme în mediul online, atrăgând atenția utilizatorilor de pe platforme precum Facebook și Instagram. Aceste campanii au prezentat produsele și serviciile companiei într-un mod atractiv și interactiv, stimulând interesul și curiozitatea utilizatorilor.În plus, Prallco Sisteme a folosit aceste campanii pentru a comunica oferte speciale și promoții, încurajând potențialii clienți să se familiarizeze cu produsele și serviciile oferite.

Pe lângă aceste acțiuni de promovare online, Prallco Sisteme a apelat și la serviciile de Postări Social Media, pentru a avea o prezență online constantă pe mediile cele mai utilizate de către potențialii clienți. O prezență pe toate canalele de comunicare oferă un motiv în plus de credibilitate a brandului și, de asemenea, ajută la creșterea vizibilității.

5. Concluzie

Rezultatele

Analiza evoluției afacerii Prallco Sisteme în perioada 2021-2023 evidențiază succesul strategiilor de marketing și a eforturilor de consolidare a poziției pe piață. Creșterea semnificativă a vânzărilor și tendința pozititivă observată în 2023 demonstrează că Prallco Sisteme reușește să se diferențieze într-un mediu concurențial și să atragă o bază solidă de clienți.

Compania a obținut rezultate notabile prin implementarea de campanii de promovare online prin Google Ads, campanii de tip shopping pe Google și de tip carusel în Social Media. Aceste strategii de marketing, combinate cu parteneriatul cu brandul Milwaukee Tools și cu accentul pus pe consultanță și calitate, au contribuit la consolidarea poziției Prallco Sisteme în industria echipamentelor și produselor pentru construcții.

În același timp, analiza pieței relevă că există în continuare oportunități de dezvoltare pentru Prallco Sisteme, în special în ceea ce privește segmentul de piață al produselor de calitate superioară și al serviciilor specializate. Tendințele de consum și creșterea cererii pentru echipamente și produse pentru construcții indică faptul că Prallco Sisteme poate continua să se dezvolte și să-și consolideze poziția în acest mediu dinamic și concurențial.

Pentru a valorifica aceste oportunități și a menține tendința ascendentă a vânzărilor, Prallco Sisteme ar putea explora noi canale de distribuție și parteneriate, extinderea gamei de produse și servicii oferite, precum și continuarea investițiilor în marketing și în consolidarea relațiilor cu clienții existenți. În acest fel, Prallco Sisteme poate asigura succesul pe termen lung în industria construcțiilor și a echipamentelor pentru construcții din România.

În luna ianuarie 2023, Prallco Sisteme a activat pachetul premium, care va duce businessul la un alt nivel de performanță. Vrei să aflii cum impactează aceste servicii un business? Vezi aici cum a evoluat Used Products după activarea serviciilor premium de la Baboon Software.

5. EXTRA: Analiza pieței

Prallco Sisteme operează într-un mediu concurențial, cu mai multe companii care comercializează produse și echipamente pentru construcții. Pentru a înțelege evoluția companiei în acest context și a identifica oportunități de dezvoltare, analiza pieței este esențială.

5.1. Segmentarea pieței

Piața echipamentelor și produselor pentru construcții poate fi segmentată în funcție de diferite criterii, cum ar fi tipul de produs, aplicația, prețul și canalul de distribuție. Prallco Sisteme se concentrează pe segmentul de piață al produselor de calitate superioară, adresându-se în principal clienților din domeniul construcțiilor civile și industriale, precum și celor care caută soluții profesionale și durabile.

5.2. Competiția

Competitorii principali ai Prallco Sisteme includ atât companii locale, cât și internaționale care comercializează produse și echipamente pentru construcții. Printre aceștia se numără distribuitori autorizați ai altor mărci renumite, precum Bosch, DeWalt, Makita sau Hilti. Competiția se manifestă în principal în ceea ce privește prețurile, gama de produse oferite, calitatea serviciilor și strategiile de marketing.

5.3. Cererea și tendințele de consum

Cererea pentru echipamente și produse pentru construcții este influențată de factori precum evoluția sectorului imobiliar, investițiile în infrastructură și creșterea economiei în general. În ultimii ani, cererea a crescut constant, datorită dezvoltării accelerată a proiectelor imobiliare și a investițiilor în infrastructură, atât publice, cât și private.

În ceea ce privește tendințele de consum, clienții se orientează tot mai mult către produse de calitate superioară, care oferă performanță și durabilitate în timp. De asemenea, importanța consultanței specializate și a serviciilor post-vânzare a crescut, deoarece clienții caută soluții adaptate nevoilor și cerințelor specifice ale proiectelor lor.

6. Rezultat

Efectele

310%

Vânzări lunare

760%

Trafic pe site

270%

Vizite în showroom

Un client cu care am pornit de la zero și la care am obținut creșteri substanțiale ale business-ului (online și offline).

Începe Proiectul TăuStart your Project