Etica și disciplina unui web designer: Dezvoltare și Perfecționare
Nu este o noutate faptul că acest domeniu în care activează și Babuinul, domeniul de dezvoltare website-uri și aplicații web, este unul atipic. De fapt, este diferit față de alte piețe / domenii din mai multe puncte de vedere.
În primul rând, este extrem de obositor pentru un web designer sau pentru un programator să stea cu ochii într-un calculator o zi întreagă. Să mai spun de faptul că o face între 4 pereți și că de obicei lucrează într-un mediu open-space? Munca într-un spațiu închis poate fi grea dacă nu știi să-ți faci ziua mai frumoasă, mai ușoară.
Pe de altă parte, consider că cel mai dificil aspect din această meserie este faptul că deseori dai de o eroare sau un cod care pur și simplu nu funcționează și te chinui cu această modificare ore în șir. Sau pur și simplu vrei să dai un aspect plăcut unui logo sau unui site și ceva pur și simplu lipsește! Această meserie poate deveni foarte frustrantă uneori tocmai din punctul ăsta de vedere…
Așadar, pentru a livra calitate în acest domeniu este absolut necesar pentru un developer:
- să găsească tot timpul modalități de a-și face munca mai frumoasă
- să se încarce din orice reușită sau orice proiect finalizat cu succes
- să învețe în permanență și să-și dezvolte competențele
Etica în web design
Aș spune că etica este absolut necesară în această meserie, dacă vrei să ajungi departe. Un developer poate livra un produs de calitate sau un produs mai prost, dar care aparent sunt la fel! La suprafață poate părea că acea pagină este scrisă bine, dar un expert își poate da seama foarte repede ce este în spatele ei.
De accea, eu cred că etica și responsabilitatea muncii sunt extrem de importante în această meserie. Un web designer ar trebui să aibă simțul răspunderii. Ar trebui să facă lucrurile de calitate, și nu să meargă pe principiul „lasă că poate e bine și așa”… Atitudinea potrivită este: -Trebuie să fie perfect!
Disciplina unui web designer bun
Disciplina este de asemenea foarte importantă atunci când activezi în această meserie. Ca să respecți deadline-urile impuse de clienți sau angajatori, trebuie să fii extrem de organizat! Te ajută foarte mult dacă ai o planificare foarte bine pusă la punct, pe o perioadă cât mai mare. Un sistem de timeline ar fi excelent din acest punct de vedere.
Pe de altă parte, această meserie (fiind una în care stai foarte mult pe calculator) vine cu o grămadă de distracții zilnice. Acestea te pot scoate din ritmul tău foarte ușor și îți pot da planificarea peste cap. Dacă nu ești genul care atunci când se apucă de ceva se concentrează doar pe „acel ceva”, riscul este foarte mare să te trezești că ești în urmă cu proiectele!
Dezvoltare și perfecționare în permanență
Fiind un domeniu în completă dezvoltare, este esențial pentru un web designer să fie la zi cu schimbările. Absolut tot ce înseamnă software în ziua de azi se actualizează pe zi ce trece. Serverele au nevoie de update de software în permanență, iar sistemele de securitate sunt din ce în ce mai fragile.
Soluțiile de software de tip open-source aduc zi de zi funcționalități noi care pot fi folosite / integrate în website-uri. În plus, limbajele de programare se schimbă de la an la an. De la C++ acum 10-15 ani la javascript și CSS în zilele de azi, limbajele au evoluat odată cu vremurile.
De aceea este extrem de important ca un web designer să fie într-o continuă căutare de informații noi. Dacă el va fi disciplinat, va livra numai produse și aplicații web de calitate!
Lasă un răspuns