Avem nevoie de un ”guru” în PHP și Javascript! Crezi că ești persoana potrivită?
Avem nevoie de un
”guru” în PHP și Javascript!
Scris pe 9 October, 2016
5 min timp de citire

One page website VS website clasic

 

Evolutia website-urilor in Design

Din ce în ce mai multe tehnici de prezentare interactivă apar în jungla online, iar site-urile încep să arate din ce în ce mai bine, competiția fiind acerbă. Grafica a avansat în ultimii ani, iar trendurile au început să reflecte cu adevărat cereri din ce în ce mai impresionante pe piața de web design.

Dacă vrei ca afacerea ta să facă diferența în acest mediu puternic concurențial, trebuie cu adevărat să ai un site foarte bine pus la punct și, cel mai important, foarte atractiv din punct de vedere grafic.

Care sunt noile tendințe în prezentarea grafică a site-urilor?

Analizând atent mediul inline prima schimbare grafică ce ne atrage atenția față de acum câțiva ani va fi tendința de GRADIENTCombinațiile de culori din layotul grafic sunt din ce în ce mai atractive, iar paginile site-urilor au căpătat în ultma vreme o coloristică amețitoare.

De asemenea, o altă îmbunătățire o reprezintă ICONII. Aceștia sunt niște elemente grafice foarte importante în ceea ce privește ergonomia unui site și evidențierea mesajelor. Despre aceste minunății ale web designului poți citi mai multe detalii aici.

 

            O altă schimbare de care ne putem bucura, nu doar din punct de vedere grafic, ci și în ceea ce privește optimizarea site-ului și ergonomia sa, este MENIUL HAMBURGER. Acesta dă o impresie mult mai elegantă și foarte business site-urilor. Este un element creativ foarte des întâlnit în mediul online în ultima vreme.

            Una dintre cele mai noi tendințe însă, poate și una dintre cele mai notabile, este tendința de a folosi teme ONEPAGE website.

Ce este o temă ONEPAGE?

  O temă ONEPAGE, după cum sugerează și numele, este o temă care va rula întreg site-ul pe o singură pagină, nefiind nevoie de existența taburilor unui meniu. Această temă va prezenta meniul sub forma unor secțiuni, iar de cele mai multe ori, trecerea de la o secțiune la alta se va face prin intermediul unui buton (perceput sub forma unui call to action). 

            Prin folosirea unei astfel de teme, vei oferi utilizatorului o experiență unică, neavând nevoie de click-uri pentru a naviga pe o pagină diferită a site-ului tău, putând face acest lucru prin scroll-ing continuu.

Cum folosim profesionist temele ONEPAGE?

            Aceste teme au și avantaje și dezavantaje, ca oricare altele, de altfel. Pentru a le folosi profesionist și pentru a maximiza beneficiile utilizării unei astfel de teme, este indicat să luăm în calcul anumiți factori cu privire la structura site-ului nostru:

  • Complexitatea site-ului – un portal, un site cu foarte multe pagini și multă informație nu va putea fi plasat pe o platformă ce se bazează pe o temă de genul ONEPAGE. Consumatorul va percepe acest site ca fiind obositor, în urma unei acțiuni deranjante de scroll-ing. Va trebui să ruleze cu mouse-ul de sute de ori până va ajunge pe ultima pagină.
  • Conținutul site-ului – va trebui să gândim faptul că aceste secțiuni vor trebui să fie construite sub forma unei piramide care să crească nivelul de interes al consumatorului din ce în ce mai mult. Pentru ca acesta să treacă de fiecare secțiune (prin click pe butonul de acțiune sau prin scroll), el trebuie să fie interesat de conținut. De asemenea, conținutul pe site-uri ONEPAGE are un punct foarte sensibil ce trebuie luat în calcul.

Exemplu:      Dacă va fi extrem de mult text pe pagini va fi considerat obositor, deoarece cititorul nu navighează pe mai multe pagini și va percepe întreg textul pe o singură pagină. Acest lucru este posibil să-l plictisească și el să părăsească site-ul.

            Galeriile cu poze sau video trebuie să fie, de asemenea, aranjate foarte atent, pentru ca vizitatorul să nu își creeze o impresie că acestea ocupă prea mult spațiu pe site (să ruleze foarte mult mouse-ul peste astfel de secțiuni).

Scopul și publicul căruia se adresează site-ul – un blog va putea cu ușurință să fie construit pe o temă ONEPAGE, însă un magazin online, spre exemplu, este total nepotrivit pentru o asemenea temă.

AVANTAJE

✓ reduce timpul necesar navigării
✓ ușurează găsirea informației
✓ crește eficiența site-ului în prezentarea mesajului
este un element clar de interactivitate
avantajează folosirea de call to action-uri (mobilizează cititorii)
este creativă și atrage foarte ușor vizitatorii
crește rata de conversie
100% responsive – orice dispozitiv
optimizare SEO rapidă și eficientă

 

DEZAVANTAJE

✓ pot scădea viteza de încărcare (o singură pagină cu foarte multă informație = dimensiune mare)
poate crea senzația de aglomerare a conținutului prezentat
incapacitate de distribuire a conținutului (cititorul va distribui tot site-ul, indiferent de pagina dorită)
greutatea de analiză a datelor prin intermediul programelor de genul Google Analytics

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Începe Proiectul TăuStart your Project