Căutăm un full-stack developer. Aplică acum!
Căutăm un full-stack developer. Aplică acum!
Scris pe 14 September, 2016
4 min timp de citire

Creating a website on the WordPress platform – Beginners Guide

Dorești un website profesionist și adaptat la cerințele actuale ale pieței? Află care este prețul unui website acum, completând formularul nostru de contact!

În acest ghid complet de creare site web pe platforma wordpress vom încerca să explicăm absolut toți pașii prin care se face o instalare de wordpress, de la verificarea și înregistrarea unui domeniu, până la instalarea temei pe această platformă. Urmând acest ghid, oricine ar trebui să se descurce să realizeze aceasta instalare, altfel spus oricine ar trebui să poată face de la zero un website complet funcțional!

Rezervarea domeniului și găzduirea site-ului 

Numele domeniului este de fapt un șir de caractere care reprezintă brandul, serviciul oferit sau care în principiu ar trebui să aibă legatura cu ceea ce va oferi website-ul în sine. Numele domeniului este unic și se poate alege și rezerva printr-o entitate care oferă acest gen de serviciu, de genul ROTLD sau domains.com.

Serviciile de găzduire sau de Web Hosting sunt servicii oferite de firme specializate în acest domeniu. De fapt, un site web nu este nimic altceva decât un pachet de fișiere, care ar trebui să fie stocate undeva (pe un server), cu conexiune permanentă la internet. Firmele de web hosting exact asta oferă, un spațiu alocat pe serverele lor, contra unui cost lunar.

Mai multe despre rezervarea unui domeniu si găzduirea site-ului găsiți în acest articol: Cum aleg un domeniu si gazduirea pentru site-ul meu

Odată ce avem un domeniu rezervat și un provider de hosting ales și plătit, rămâne doar să setăm in contul domeniului name serverele pe care le-am primit printr-un email de confirmare de la compania de hosting.

 

Creare site web pe platforma WordPress

Dupa ce ai rezolvat cu acești pași precizați mai sus, următorul lucru pe care ar trebui să-l faci este să intri în contul de cPanel de la hosting. În general conturile de hosting functioneaza pe un panou de control de la cPanel – datele de logare le-ai primit deja de la firma de hosting, împreună cu name serverele: link de logare, username și parolă.

Pentru creare site web, in acest panou de control vei avea mai multe lucruri de făcut:

 

1. Crearea bazei de date mySql + user mySql

În cPanel acceseaza sectiunea MySQL® Databases, aici vei putea crea baza de date si o vei asocia cu un user:

  • creaza o noua baza de date in câmpurile Create New Database (notează numele bazei de date, îți va trebui mai târziu)
  • crează un nou user în câmpurile Add New User (notează numele user-ului si parola)
  • asociaza userul cu baza de date, selectând toate privilegiile (ca în imaginea alăturată)
  • click pe Make Changes

 

2. Incarcare fisiere WordPress

  • Descarcă platforma gratuită WordPress de AICI
  • Încarcă arhiva în cPanel / File Manager (arhiva se încarcă în folder-ul public_html)
  • Click dreapta + Extract + (public_html) Extract Files – vezi imaginea alăturată
  • Fișierele vor fi puse intr-un director numit WordPress, toate fișierele din acesta vor trebui mutate în public_html – Select All / Click dreapta / Move / (/public_html) Move Files
  • ATENȚIE la fișierele ascunse, acestea se vor vedea dacă selectați Show Hidden Files din sectiunea Settings

 

3. Instalare Wordpress

  • Totul este pregătit pentru instalare, acum va trebui să accesezi în browser-ul web (Google Chrome, Safari, Firefox, etc.) domeniul site-ului tău, așa cum este www.domeniu.ro
  • Îți va apărea o fereastră exact ca cea din imaginea alăturată, iar de aici vei fi ghidat pe tot parcursul instalării
  • Nume baza de date = numele pe care l-ai dat la baza de date, de exemplu baboon_bazadedate
  • User baza de date = numele user-ului pe care ai setat privilegii mai sus
  • Parola = parola setată de tine în cpanel pentru user-ul respectiv
  • Ultimele două câmpuri rămân neschimbate: localhost și wp_

 

 

4. Detalii finale

Acum nu rămâne decât să setezi titlul site-ului, numele de administrator și parola, iar mai apoi să te loghezi cu acestea din urmă în panoul de control WordPress.

Tema o poți schimba din secțiunea Appearance / Themes: poți să cauți una gratuită oferită de WordPress sau poți să cumperi o temă de pe Evanto Market.

Sperăm că ți-a fost de ajutor acest ghid pentru începători, noi îți stăm la dispoziție în cazul în care vei avea nevoie de o creare site web profesionist, Baboon îți va face o ofertă personalizată pe nevoile tale!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Începe Proiectul TăuStart your Project