Diferenta intre un freelancer si o firma de web design
Atunci cand te-ai hotarat sa incepi o afacere si doresti sa fii prezent in mediul virtual, ai cateva alegeri importante de facut. Una dintre acestea priveste modul in care doresti sa-ti construiesti identitatea vizuala in mediul online, respectiv daca doresti sa platesti o firma de web design sa-ti construiasca site-ul sau daca doresti sa apelezi la un freelancer din domeniu.
Inainte de a face acest pas extrem de important trebuie sa stii ca in ambele situatii te vei bucura de avantaje si te vei izbi de dezavantaje. Tot ceea ce trebuie sa faci atunci cand decizi este sa te raportezi la situatia ta specifica si sa vezi in ce parte inclina balanta.
Noi o sa incercam sa te ajutam in privinta acestei decizii si sa-ti oferim 3 mari avantaje si dezavantaje ale fiecarei optiuni.
Avantajele colaborarii cu o firma de web design
Exista diverse situatii in care poti apela la o firma de web design pentru a-ti construi un site, iar atunci cand nu te poti hotara ce sa alegi, te sfatuim sa tii cont de urmatoarele aspecte:
1. Siguranta / Garantia
O firma de web design iti va oferi intotdeauna o garantie in plus, deoarece toata activitatea se bazeaza pe semnarea unui contract in care se stipuleaza anumite clauze. De asemenea, o firma reprezinta o unitate juridica, mult mai usor de verificat in ceea ce priveste recomandarile si portofoliul.
2. Resursele / Numarul de oameni implicati in proiectul tau
O firma de web design serioasa este bazata pe o intreaga structura organizatorica.In cadrul ei exista diversi profesionisti si specialisti pe anumite domenii, ceea ce va reduce radical timpul de realizare a proiectului si va maximiza eficienta cu care acesta va fi realizat
3. Experienta / Nivelul de vechime in munca
De cele mai multe ori, o entitate juridica se va forma doar dupa ce membrii ei vor fi profesionisti si vor avea destula experienta pentru a reusi sa administreze firma si sa se confrunte cu toate problemele, oferind solutiile optime.
Cu toate acestea, exista si unele dezavantaje atunci cand te hotarasti sa apelezi la o firma de web design.
Dezavantajele colaborarii cu o firma de web design
1. Pretul
Se intampla de multe ori ca pretul sa diere foarte mult si de la o firma la alta, insa diferenta de pret intre o firma si un freelancer este o certitudine deja. O firma are de achitat cheltuieli lunare cu intretinerea, angajatii, taxele si toate celelalte plati, asa incat pretul cerut de o firma pe un proiect va fi considerabil mai mare.
2. Timpul de livrare
O firma va avea in acelasi timp mai multe proiecte de solutionat si prioritizarea acestora te poate afecta, proiectul ajungand mai tarziu in stadiul final.
3. Modul de abordare – mai plastic / standardizat
Este posibil ca proiectele ce sunt realizate prin intermediul unei firme sa fie realizate conform unor standarde, fara a pune atat de mult accent pe nou si pe creativitate, firma fiind deja obisnuita sa ruleze sute de proiecte intr-un timp redus. De asemenea, fiind obisnuiti cu un bagaj de idei si de cunostinte deja acumulate, cei din firma pot avea tendinta sa refoloseasca unele concepte pentru a-si usura munca.
Atunci cand vrei sa investesti insa intr-un site, dar nu ai un buget foarte mare si nici nu iti doresti ceva extrem de complicat, exista o solutie de compromis, spunem noi. Bineinteles ca nu suntem total obiectivi cand spunem acest lucru, insa noi o sa recomandam intotdeauna o firma de web design in locul unui freelancer.
Asadar, o sa iti prezentam si avantajele si dezavantajele acestei situatii.
Avantajele colaborarii cu un freelancer
1. Pretul
Este posibil ca cel mai vizibil avantaj in colaborarea cu freelancer-ul sa fie pretul. Un freelancer lucreaza de cel mai multe ori singur, de acasa, evitand astfel foarte multe cheltuieli si reusind sa-ti faca o oferta mult mai avantajoasa din punct de vedere financiar.
2. Abordarea mult mai sintetizata si concentrata
Un freelancer va avea timp si liniste sa lucreze in propriul ritm, asa incat va putea fi mult mai eficient si de multe ori mult mai creativ. In acest fel va putea obtine de multe ori rezultate mai bune decat o firma de web.
3. Termenul de realizare
Un freelancer se va ocupa mai atent de proiectul tau si va acorda mai mult timp acestuia, nefiind implicat in foarte multe proiecte
Acestea sunt cateva din avantajele pe care ar trebui sa le iei in calcul daca doresti sa colaborezi cu un freelancer, insa este necesar sa prezentam si neajunsurile acestui tip de colaborare.
Dezavatajele colaborarii cu un freelancer
1. Lipsa autoritatii / lipsa garantiei unei unitati juridice
De cele mai multe ori vei gasi freelancerii pe platforme speciale, insa nu vei lucra cu ei prin intermediul unei firme, asa incat iti vor lipsi garantia si autoritatea unei firme, care de cele mai multe ori sunt elemente ce denota seriozitate.
2. Lipsa experientei
Un freelancer va fi rareori mai pregatit decat o intreaga echipa de profesionisti. De obicei freelancing-ul este un mod de a incepe cariera, insa cei cu adevarat profesionisti progreseaza si isi infiinteaza propriile firme.
3. Lipsa unei echipe consolidate
Acest lucru poate fi un dezavantaj in unele situatii, deoarece lipsa unei echipe poate insemna lipsa unei viziuni sau poate insemna incapacitatea de a gestiona o situatie de risc. Cand esti singur gandesti doar din perspectiva ta, neavand o viziune de ansamblu de multe ori.
Acestea sunt avantajele si dezavantajele ambelor situatii. Tot ce-ti ramane de facut este sa le adaptezi situatiei tale si sa vezi care este solutia optima pentru tine. Daca totusi crezi ca o firma de web design este solutia perfecta, Baboon te asteapta cu drag, nu doar cu sfaturi, ci si cu servicii profesioniste.
Lasă un răspuns