Avem nevoie de un Customer Success Manager! Crezi că ești persoana potrivită?
Avem nevoie de un
Customer Success Manager!
Scris pe 7 mai, 2018
4 min timp de citire

De ce nu mai e de ajuns ca site-ul tău să fie DOAR responsive?

Peste tot, oriunde ne vom uita, fiecare client va cere agenției sau freelancer-ului ce se ocupă de site-ul său să-l facă să fie responsive. E un trend general deja, deloc rău intenționat, ca site-ul să fie automat adaptabil tuturor tipurilor de device. Și acest lucru nu este unul rău. Dar mai e oare suficient în ziua de azi?

Specialiștii ne spun că nu. Un studiu realizat de cei de la Hubspot ne dă răspunsul la această întrebare într-un mod mult mai sistematic și mai frumos argumentat.

Kris Jones, unul din specialiștii implicați în studiu, ne explică de ce e bine să ai un website responsiv, dar nu mai e suficient. Ce soluții propune el?

AMP Design – atenție sporită la mobil

După cum știm deja, majoritatea căutărilor pe un website vin din parte de tablete sau mobil. Aproximativ 70% din publicul țintă ajunge pe site în acest mod. Ei bine, modul în care se caută informația însă… s-a schimbat radical.

Hubspot spune că 50% dintre utilizatori ajung pe site accesând informațiile de contact. Așadar, nu prima pagină sau landig-urile specifice atrag traficul acum. În mare parte, utilizatorii ajung pe site-uri căutând afacerea pe hartă sau accesând numerele de telefon.

În această direcție s-au dezvoltat și paginile AMP – accelerated mobile pages.

Acestea sunt un tip de pagini realizate strict pentru mobil, mult mai bine optimizate și MULT MAI ERGONOMICE. Kris Jones spune că „indiferent dacă site-ul este optimizat pe mobil, acesta va avea în continuare probleme cu afișarea textului sau informațiilor din contact” – El face referire în special la butoanele sociale, la modulele de maping (care arată harta din Google Maps) și la informațiile custom care creează butoane de call. Exact aceste probleme pare să le trateze designul AMP.

Poziția Google față de AMP Design

Google știe că în peste 70% din cazurile site-urilor optimizate pentru mobil accesarea durează mai mult de 7 secunde. Ei bine, conform noilor teste Let’s think with Google, un site realizat prin tehnica AMP poate fi accesat în mai puțin de o secundă.

De asemenea, Google face referire la faptul că, în cadrul testelor, peste 50% din utilizatori au părăsit site-ul dacă acesta nu s-a încărcat în 3 secunde.

În aceste condiții, nu-i de mirare faptul că peste 900.000 de domenii au trecut deja pe AMP Design în cadrul junglei online.

Care sunt principalele erori pe care le elimină AMP Design-ul în cazul website-urilor, față de simplele site-uri optimizate pentru mobil?

  • viteza de încărcare este prima problemă remediată (mai puțin de o secundă – față de 7 secunde)
  • designerii nu vor mai trebui să optimizeze designul pentru funcții scroll-and-click (astfel temele vor fi mult mai atractive, mult mai ergonomice și mai „clickable”)
  • infograficele, pozele de natură 4k, elementele mici nu vor mai trebui optimizate separat (ele sunt adaptabile din start)

Dar ce spun specialiștii despre PWA Design?

PWA Design este a doua soluție propusă pentru website-urile care doresc să crească rata de conversie, să păstreze utilizatorii și să atingă succesul maxim. Aceste site-uri presupun realizarea lor pe o platformă de aplicație web, dar fără a necesita download-ul.

Practic, site-urile PWA sunt aplicații care nu necesită download, ci funcționează ca simplu site. De ce sunt acestea mai eficiente?

PWAs are accessed through the web browser and utilize Javascript or CSS, along with HTML, to create nearly instantaneous load speeds. Leveraging their universal resource identifiers (URI), PWAs are linkable when bookmarked or shared by a web user.

Iată așadar ce spun specialiștii. Site-urile PWA vor avea o viteză de încărcare mult mai mare, pot fi folosite de către orice tip de device, iar un principal avantaj este acela că pot fi accesate și offline (sub forma de aplicație). De asemenea, vor avea o interfață mult mai plăcută, asemănătoare aplicațiilor. Vor fi și mult mai ușor indexabile, așa încât, din punct de vedere optimizare SEO, PWA Design-ul este răspunsul perfect.

Chiar funcționează?

După ce au apelat la PWA Design, iată rezultatele în cazul site-ului gigant AliExpress:

Pentru mai multe detalii, dar și pentru informații concrete și pentru concluzii ale studiului, puteți accesa link-ul următor: https://searchengineland.com/is-responsive-web-design-enough-hint-no-297150

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project