Avem nevoie de un ”guru” în graphic design! Crezi că ești persoana potrivită?
Avem nevoie de un
”guru” în graphic design!
Scris pe 25 martie, 2017
4 min timp de citire

Cum să lucrezi eficient cu o echipă de programatori?

Ești client sau team lider? Lucrezi sau colaborezi la un proiect cu o echipă de programatori? Există câteva lucruri de care ar trebui să ții cont și care dacă reușești să le faci, vei avea cele mai bune rezultate!

Voi încerca să argumentez mai jos o listă cu lucruri care ar trebui să le faci, astfel încât să te asiguri că proiectul tău se va finaliza cu succes!

Cum să lucrezi eficient cu o echipă de programatori

1. Dă feedback pozitiv atunci când îți place cum a ieșit ceva

Fiecăruia dintre noi îi place să-i fie apreciată munca, fară dubii! Cu atât mai mult unui programator sau unui web designer care probabil a lucrat ore în șir la o chestie care ție ți se poate părea măruntă… El va aprecia orice fel de feedback pozitiv.

Cu un feedback pozitiv solid vei reuși să-l încarci pe progarmator sau pe web designer, iar astfel el va face în continuare lucruri bune pentru acest proiect. Pe scurt, își va bate capul cu proiectul tău!

2. Trebuie să ști ce vrei tu înainte să ceri ceva

Nu este nimic mai frustrant pentru un developer decât să muncească câteva ore sau chiar zile la ceva, iar apoi să fie nevoit să o ia de la capăt! Dacă vrei să lucrezi eficient cu această echipă de programatori, trebuie în primul rând să ști ce vrei!

Dacă ție îți este foarte clar ce vrei de la ei, veți evita o gramadă de resurse și timp irosit degeaba. Modul acesta de lucru va evita frustrări și timpi morți, iar astfel echipa de programatori va fi mai eficientă!

3. Fi cât mai concis posibil

Este extrem de important ca developer-ul să înțeleagă din prima ce se dorește. Cu cât are el mai multe întrebări, cu atât se pierde mai mult timp ineficient! O formulare clară poate evita un timp pierdut pentru lămuriri și întrebări, care puteau să fie clare încă de la început.

În plus, pentru un programator sau un designer, este o adevărată povară să tot ceară explicații suplimentare!

4. Nu presupune că orice este ușor

În acest domeniu, o modificare poate dura câteva minute sau câteva zile. O modificare care pare foarte ușoară pentru un necunoscător poate să necesite ore sau chiar zile de programare.

Intervine și situația în care ceva merge greșit și din acea modificare se strică alte lucruri. Acele aspecte vor trebui reparate, iar asta va însemna că developerul va mai pierde câteva ore pentru o modificare care aparent era ușoară.

Un programator poate să fie obosit, să se chinuie cu o modificare ore în șir și să nu o rezolve. În schimb, se va trezi deseori dimineața odihnit și va rezolva aceeași problemă în 5 minute! Interesant domeniu, nu?

5. Dacă nu știi o chestie, nu presupune că o știi

În cazul în care un client îți cere ceva ce nu ai mai făcut până acum, ar fi bine să te consulți cu programatorul înainte de a promite ceva… Asta ca să nu te trezești în situația în care ai promis ceva și acum nu mai poți livra!

De asemenea, poate fi foarte enervant pentru programator să te lauzi că tu știi ceva, dar de fapt ești „în afara subiectului”!

6. Prioritizează lucrurile importante și nu întrerupe echipa de programatori

Prioritizarea este „mama” organizării! Exită lucruri care sunt importante, există lucruri care sunt urgente… Dacă ai ajuns să te ocupi de un lucru important și urgent în același timp, înseamnă că ceva nu ai făcut bine!

Întreruperea echipei din ceea ce face poate aduce o lipsă de concentrare și o senzație de nervozitate. Ia următoarea situație ca exemplu:

Programatorul este foarte concentrat la o modificare la care lucrează de câteva ore bune și este aproape să găsească soluția. În momentul în care îl întrerupi cu altceva, își pierde total concentrarea și poate să uite soluția pe care era aproape să o găseasca!

Concluzie

Concluzia este simplă: atunci când lucrezi cu o echipă de programatori sau web designeri, este indicat să încerci să respecți punctele de mai sus, dacă vrei ca această echipă să fie eficientă! Astfel, proiectul / proiectele vor fi terminate la timp și vor avea calitatea așteptată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project