Ești full-stack developer? Alătură-te ca specialist în echipa noastră!
Full-stack developer?
Alătură-te echipei noastre!
Scris pe 21 mai, 2021
5 min timp de citire

Cum crești engagementul pe Social Media cu Video Marketing

În 2021 trendurile în Social Media se schimbă cu viteza luminii. Ceea ce înseamnă că trebuie să te adaptezi noilor tendințe, pentru a-ți păstra urmăritorii interesați. Știm că fiecare platformă are biletul ei câștigător, dar uite ce au în comun: propulsarea video marketingului.

Dacă vrei să afli cum crești engagementul pe Social Media cu video marketing, iată câteva statistici și practici pe care să le pui în aplicare cât mai curând pe conturile tale!

De ce video marketing?

Pentru că este mai puțin comun, implică mai mult partea emotivă, cere mai puțină acțiune din partea utilizatorului și, nu în ultimul rând, un video spune mereu mai multe decât o imagine sau un text.

Consumatorii afirmă că reclamele video sunt principala metodă prin care au descoperit branduri noi a căror clienți au devenit. Iar 94% dintre oameni apreciază clipurile video care explică sau fac un scurt demo al produselor și serviciilor oferite.

Pe de altă parte, o poveste video umanizează imaginea brandurilor mari și le oferă o nuanță mult mai personală, care va adânci familiaritatea resimțită de audiență față de brandul respectiv. Un business care va părea abordabil va câștiga rapid încrederea oamenilor spre care se îndreaptă. Sună simplu? Nu e numai atât.

Nu uita ca acel clip video este doar formatul în care livrezi conținutul. Dar conținutul își păstrează importanța. Aici intervin însă algoritmii platformelor Social Media, care vor afișa unei audiențe mai mari formatele video.

Creează-ți un avantaj din marketing video pe Facebook și Instagram

Un studiu de la începutul anului arată că un video aduce de 12 ori mai mult engagement decât o postare cu text și imagine. Iar dacă depui un extra efort și faci un live, audiența e predispusă să se uite de 3 ori mai mult la un acest tip de clip decât la un video obișnuit.

Cea mai mare platformă unde clipurile sunt principala formă de comunicare este, desigur, Youtube. Dacă pe Youtube audiența caută clipuri video cu scopuri multiple, de la recreere la diverse soluții pentru probleme, pe celalalte 2 mari platforme, Facebook și Instagram, utilizatorii sunt interesați de clipuri creative, care să îi inspire.

Încă de acum 2 ani, rapoartele arătau că 93% dintre business-uri au câștigat un client nou prin intermediul video-urilor de pe Social Media.

Animoto

Cum crești engagementul pe Social Media cu Video Marketing?

Am pregătit o listă cu sfaturi și câteva idei de conținut pentru clipurile tale, atât pentru Facebook, cât și pentru Instagram. Ce îți mai rămâne ție de făcut? Să iei telefonul acela performant sau camera și să dai record.

Video Marketing pe Facebook:

 • Asigură-te că video-ul tău transmite același mesaj și fără sunet. 85% din audiență vizionează clipurile cu sunetul oprit. Ce poți face este să adaugi o subtitrare acolo unde e absolut necesar.
 • Un clip pătrat va crește cu 78% reach-ul în feed.
 • Postează clipul direct pe Facebook, nu distribui de pe Youtube sau alte platforme. De ce? Fiecare platformă vrea ca utilizatorul să rămână cât mai mult conectat, nu să plece către link-uri externe. Clipurile postate nativ îți vor crea un extra avantaj în reach și engagement.

Video Marketing pe Instagram:

Instagramul este o platformă vizuală, care va prioritiza mereu imaginea în detrimentul textului.

 • Păstrează formatul pătrat (da, e posibilă încărcarea clipurilor orizontale sau verticale, dar în feed, platforma preferă formatul 1080×1080 pixels)
 •  Alege coperta (thumbnails) care să fure privirile pentru atunci când se afișează în secțiunea Explore
 • Postează video și în Stories
 • Lungimea perfectă: 16 secunde. Cel mai bine ar fi să testezi lungimea cea mai populară pentru audiența ta, apoi să verifici statisticile din secțiunea Insights.

Cele mai bune practici de Video Content pe Social Media:

 1. Stabilește obiectivul clipului: de a inspira, educa, relaxa. Clipul tău trebuie să atingă unul dintre aceste 3 obiective.
 2. Captează atenția cu un element în primele 3 secunde (ai grijă să fie un clip autoplay sau un GIF animat)
 3. Oferă ce e mai important în primele 10 secunde (ai grijă să introduci inclusiv numele firmei tale). Nu dezvălui la final scopul clipului tău, după primele 10 secunde, puțini vor rămâne până la final.
 4. Optimizează clipul pentru mobil. Adaugă-i subtitrare, capturi, astfel încât să ofere aceeași experiență, în orice condiții de vizualizare. Chiar și pe mute.
 5. Nu uita de Call to Action la final. Spune-le utilizatorilor ce să facă după ce ți-au vizionat videoclipul. Cheamă-i pe site, cere-le opinia în comentarii, îndeamnă-i spre produsele sau serviciile tale.

În loc de concluzii, îți lăsăm câteva idei de content pentru video marketing:

 • Clipuri evocative, care apelează la latura emotivă și personală a oamenilor (de exemplu: prezentarea unui coleg, a unui eveniment în firmă)
 • Video pentru cover la pagina de Facebook
 • Video scurte din „culisele” biroului sau al sediului de lucru, arătându-le oamenilor mici fragmente din procesele business-ului tău
 • Clipuri pentru angajări sau lansări de produse
 • Sesiuni de Q&A și interviuri scurte
 • Clipuri pentru reclame pe Social Media.

Dacă ai nevoie de un plan complet de creștere a engagementului pe Social Media, echipa noastră de Marketing și Graphic Design te așteaptă cu pachete personalizate pentru nevoile businessului tău!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project