Cunoști limba germană? Aplică pentru o poziție de marketing!
Cunoști limba germană?
Alătură-te echipei noastre!
Scris pe 31 august, 2016
4 min timp de citire

Cresterea traficului – 5 Modalitati prin care o poti influenta

Importanta traficului la o afacere online

Când ai o afacere online există anumiți factori de care va trebui să ții cont pentru a-ți asigura succesul acestui business. Unul dintre cei mai importanți factori pe care trebuie să îl monitorizezi în permanență este cresterea traficului site-ului tău.

Echipa de profesioniști Baboon se gândește mereu la succesul afacerii tale în mediul online și ia în calcul importanța tuturor factorilor ce îți propulsează afacerea către clienții nerăbdători din jungla online. Astfel, ne-am gândit să-ți vorbim astăzi despre creșterea traficului.

CRESTEREA TRAFICULUI

 1. Optimizarea SEO a site-ului

Baza unei afaceri online va fi mereu site-ul de prezentare, iar succesul afacerii se va regăsi în poziția site-ului pe motoarele de căutare.

Cu cât ești găsit mai ușor, cu atât te vei bucura de mai multe vânzări.

În acest sens, cea mai eficientă metodă de poziționare pe termen lung rămâne în continuare o strategie SEO bine pusă la punct. Plecând de la a-ți selecta cuvintele cheie care te avantajează cel mai mult, până la optimizarea imaginilor, fișierelor și platformei, este un drum lung, însă un drum care te va îndrepta de fiecare dată spre succes.

 1. Utilizarea canalelor Social Media într-un mod profesionist

Prima grijă ce ar trebui să o ai când începi o afacere este să spui tuturor despre ea. Însă în cadrul acestui proces ar trebui să știi că pagina personală de Facebook NU TE VA AJUTA prea mult, chiar dacă vei distribui pe ea tot ce faci și tot ce se întâmplă cu noua ta afacere.

Va fi necesar să-ți pui la cale un adevărat plan de Social Media, o strategie de conținut și un program strict în funcție de care vei posta pe canale, iar după va trebui să-ți creezi pagini de companie pe aceste canale. Va trebui să muncești pentru a atrage fanii pe aceste pagini, însă la final vei observa că un procent destul de important dintre aceștia vor deveni urmăritorii site-ului tău.

 1. Promovarea prin Google Adwords

Această metodă este dovedită ca fiind cea mai eficientă pentru creșterea traficului pe termen scurt. De asemenea, ea este o foarte bună metodă de creștere a ratei de conversie. Tocmai de aceea este necesar să aloci și un buget adecvat pentru această activitate, dacă dorești să ai rezultate.

Poți consulta mai multe detalii despre cum să rulezi o astfel de campanie într-un mod profesionist aici.

 1. Crearea unui conținut de calitate

Acestă metodă este la fel de importantă ca prima. Gândește-te că peste 50% din utilizatorii internetului accesează site-uri cu scop informativ, pentru a culege informații, pentru a citi conținutul. Pentru ca site-ul tău să fie printre cele vizitate de acest număr uriaș de oameni, ai nevoie de conținut de calitate.

Când faci referire la conținutul de calitate, trebuie să știi că nu este vorba doar de texte scrise corect gramatical și de expresii creative, ci de conținut multimedia. Nu uita că ești în jungla online, iar aici imaginile și video-urile contează de până la 6, respectiv 10 ori mai mult decât textul, conform specialiștilor.

 1. Nu totul se petrece ONLINE.

Dacă ți-ai deschis un magazin online sau ai un site de prezentare, asta nu înseamnă că va trebui să te închizi în casă și să stai 24 de ore pe zi în fața calculatorului. Și OFFLINE-ul este o sursă de trafic imensă, dacă este folosit în favoarea ta.

Încearcă să-ți faci cât mai vizibil site-ul în mediul outdoor prin diverse metode:

 • Poartă tricouri cu site-ul tău
 • Împarte cărți de vizită și pliante
 • Vorbește cu prietenii tăi despre noul tău site
 • Utilizează mașina ca spațiu publicitar (billboard pe 4 roți)
 • Participă la evenimente din domeniul tău de activitate
 • Personalizează obiecte cu identitatea site-ului tău și oferă-le cunoscuților

Există zeci de metode prin care poți crește vizibilitatea site-ului tău și poți atrage traffic pe el. Trebuie doar să-ți faci timp să muncești pentru a atinge limitele pe care ți le impui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project