Cunoști limba germană? Aplică pentru o poziție de marketing!
Cunoști limba germană?
Alătură-te echipei noastre!
Scris pe 30 iulie, 2016
3 min timp de citire

Ce este un Front-end Developer?

Ce face un Front-End developer?

Front-End developer-ul creaza partea de site-uri pe care navigheaza utilizatorii. Acesta lucreaza cu web designerii pentru a crea experiente interactive care fac internetul un mediu complex. In momentul in care ai dat click pe acest website, serverele Baboon au transmis informatii catre calculatorul tau, care s-au transformat in pagina pe care o vezi in momentul de fata. Cine a scris acest cod? Un Front-End Developer!

Front-End Web Developer-ii construiesc pagini statice, cum ar fi aceasta, precum si aplicatii web dinamice ca Twitter, Facebook sau Google Docs.

  • Responsabil pentru proiectarea si dezvoltarea codului web cu care se confrunta utilizatorul
  • Optimizarea aplicatiilor web pentru a mari viteza si scalabilitatea
  • Crearea aplicatiilor usor de folosit si dezvoltarea prototipelor
  • Construirea unor experiente inedite pentru utilizatori

Limbaje

HTML

HTML este primul dintre cele patru mari limbaje de  care ai nevoie pentru a crea website-uri (HTML, CSS si JavaScript). HTML nu este un limbaj de programare in sine. Acesta descrie modul in care elementele unui website ar trebui aranjate in pagina si ofera browserului o lista cu alte fisiere precum CSS si JavaScript, de care site-ul are nevoie, pentru o buna si complexa functiune. Te poti gandi la HTML ca la schita unei case. Acesta iti spune cat de mari sunt camerele si ce anume ar trebui sa contina. Dar nu iti spune si cum ar trebui sa arate.

CSS

Daca HTML descrie schema unei case, CSS descrie modul in care arata casa. CSS sau Cascading Style Sheets, este responsabil de modul in care arata un website. Culorile, fonturile, chiar si unele animatii sunt controlate de catre CSS. La fel ca HTML, CSS nu este un limbaj de programare. (extensie: stylesheet.css)

JavaScript

Dintre cele 4 limbaje web, JavaScript este singurul considerat un limbaj de programare. JavaScript controleaza interactiunile pe un site web. Pentru un site static, simplu, nu ai nevoie de prea mult JavaScript. Insa pentru un site web dinamic, mult mai complex, vei avea nevoie de cunostinte avansate ale limbajului JavaScript.

jQuery

Este o librarie de JavaScript, conceputa pentru a usura si imbunatati procese precum traversarea arborelui DOM în HTML, managementul inter-browser al evenimentelor, animații și cereri tip AJAX. (requesturi de tip AJAX + manipularea elementelor CSS).

Cum sa devii Front-end Developer

Ai putea fi surprins sa afli ca prima întrebare pe care o vei auzi la un interviu, nu va fi despre acreditarile tale sau unde ai studiat. In schimb, ti se va cere sa areti un portofoliu.
Un Front-End developer poate construi experiente fantastice de care oamenii ar fi interesati, adaugandu-le intr-un portofoliu care mai departe va conta la interviurile sustinute. Construieste site-uri care i-ar incanta pe utilizatori! Incearca noi tehnologii! Dezvolta-te!

  • Acumuleaza continuu informatii noi
  • Castiga experienta prin crearea de site-uri folosing ultimele tehnologii
  • Implica-te intr-o comunitate open-source, care e in legatura stransa cu lumea Front-End-ului

Un Portofoliu complet cu toata munca ta, te va ajuta sa iesi in evidenta si sa obtii jobul pe care ti-l doreai (indiferent de domeniul in care ai studiat).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project