Avem nevoie de un Customer Success Manager! Crezi că ești persoana potrivită?
Avem nevoie de un
Customer Success Manager!
Scris pe 14 iunie, 2018
3 min timp de citire

Ce este certificatul SSL, la ce folosește acesta și cum îl achiziționez?

Din ce în ce mai multe surse online vorbesc despre importanța certificatelor SSL. Ai auzit vreodată de ele, știi ce reprezintă? 

Un certificat SSL (Secure Sockets Layer) este un modul de criptare a datelor care facilitează schimbul de informații între server și browser.

 

Cum funcționează acesta și la ce se folosește?

SSL-ul este folosit pentru a securiza transferul de informații între server și browser. Cu alte cuvinte, în momentul în care un user accesează un site și își lasă datele personale în scopul realizării unei comenzi, SSL-ul are ca rol principal protejarea acestor date până ajung la server.

 

Cum funcționează SSL-ul?  

Userul intră pe browser, găsește site-ul de care este interesat și intră pe site. Browserul trimite o cerere către pagina securizată (HTTPS://) – Atenție: Dacă pagina este de forma HTTP:// – fără acel S, atunci nu există un certificat SSL activat.

Serverul pe care este găzduită pagina trimite mai departe către browser cheia publică, alături de certificat. Browserul verifică dacă certificatul este emis de o autoritate, dacă este valid, dacă este emis pentru site-ul respectiv și dacă este încă activ. Apoi urmează schimbul propriu-zis de informații între browser și server, conform certificatului SSL (în format criptat).

Vă puteți imagina toate aceste lucruri făcute în mai puțin de 2 secunde? Ei bine, pentru astea aveți nevoie de un SSL.

 

De unde achiziționez un certificat SSL?

Există anumite autorități care validează aceste certificate, iar unele companii pot scoate la vânzare astfel de module (de fapt sunt niște protocoale de criptare).

Puteți achiziționa un certificat SSL de la o astfel de companie profesionistă, care se ocupă în sine cu găzduirea și siguranța site-urilor. Astfel de companii sunt: HostX sau puteți cumpăra un SSL chiar de la Romarg.

 

Însă noi avem o variantă mai simplă!

Pachetele de găzduire oferite de Baboon Web Design au deja certificat SSL inclus, astfel te scăpăm de o grijă, de un cost suplimentar și de câteva minute pierdute din viața ta.

Dacă alegi găzduirea la noi, ai SSL inclus. Aceasta este cea mai simplă modalitate de a achiziționa un SSL. Te bucuri de el ca serviciu suplimentar la un hosting de calitate (de care oricum ai nevoie pentru a lansa site-ul online). Ce părere ai de acest lucru?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project