Avem nevoie de un ”guru” în PHP și Javascript! Crezi că ești persoana potrivită?
Avem nevoie de un
”guru” în PHP și Javascript!
Scris pe 11 ianuarie, 2021
4 min timp de citire

Culorile anului 2021 Pantone®. Semnificații și palete cromatice.

În 2021, ne vom bucura de mai mult decât de o culoare predominantă, fiindcă Institutul Pantone® a decis pentru anul acesta, pentru a doua oară în istoria sa, o combinație de culori care să reflecte designul din orice industrie: PANTONE 13-0647 Illuminating + PANTONE 17-5104 Ultimate Gray.
Tu ce știi despre culorile anului 2021?

Dacă ai pus deja pe listă toate proiectele în care vei include aceste culori, dar vrei să descoperi și câteva dintre cele mai bune palete cromatice în care să le combini, din articolul acesta te poți inspira.

Culorile anului 2021

Combinația Illuminating și Ultimate Gray poate fi atât elegantă și naturală, cât și jovială, contrastantă, însă doar pentru a sublinia subtil diferențele dintr-un plan mai mare. Alegerea de a numi două culori ale anului a stat tocmai în nevoia de a încapsula ceva complex din contextul social actual pe care îl trăim cu toții.
Această combinație exprimă cel mai bine starea de spirit generală a anului 2020, pe fundalul pandemiei, inspirându-ne cu o notă de speranță pentru anul 2021.

Uniunea dintre anduranța lui Ultimate Gray și vibrația luminoasă a galbenului Illuminating exprimă un mesaj pozitiv, puternic.
Practică și stabilă, dar, în același timp, caldă și optimistă, aceasta este o combinație de culori care simbolizează speranță și optimism. Avem nevoie să fim încurajați și inspirați – acest lucru este esențial pentru spiritul uman.

– Leatrice Eiseman, Director Executiv Pantone Color Institute

Despre Pantone

Pantone Color Institute prognozează tendințele cromatice sezoniere și anuale la nivel global, influențând astfel decizia de producție și de cumpărare din diverse industrii, de la modă, design interior, industrial, producție de film și televiziune, artă, la web design și grafic design.


Istoria Institutului Pantone a început de la o companie de tipografie fondată în anii ’50, în New Jersey. Astăzi, puterea de influență a acestui institut este atât de mare, încât se asociază cu branduri cunoscute din industriile designului, stabilind trendurile și alegerea culorilor predominante ale fiecărui an, în funcție de psihologia cromatică și cea afectivă, pentru a spori puterea de vânzare.

Cum au fost selectate culorile anului 2021?

Pentru selecția anuală a culorilor, experții Pantone țin cont de trendurile și influențele cele mai importante din momentul actual. De exemplu, analizează industria de divertisment, precum și cele mai populare destinații pentru călătorii, condițiile socio-economice, noile platforme de distribuție, cursul noilor tendințe în domeniul artei și multe altele.

De asemenea, pentru decizia finală, un cuvânt foarte important îl are și rezistența culorii pe materiale și texturi diferite, în medii diverse, dar și ce impact psihologic și social poate avea aceasta asupra oamenilor.

În căutarea clarității, a vitalității și a energiei de a continua spre planuri care încă nu ne pot oferi siguranță sau stabilitate, culorile anului 2021 reprezintă o combinație luminoasă, pregătită să pună în valoare concepte inovative și să sublinieze idei curajoase.

Palete cromatice recomandate de Pantone

Atunci când vrei să alegi culorile pentru un website, trebuie să ții cont de o întreagă paletă cromatică, de felul în care o integrezi, dar și ce semnifică fiecare culoare, din perspectiva psihologiei culorilor.

Printre culorile anului 2021, alături de Illuminating și Ultimate Gray, se numără și câteva palete cromatice speciale, propuse de Pantone, care subliniază versatilitatea acestor nuanțe.

Aviary

O paletă vibrantă, jovială, în care Illuminating realizează punctul de contrast, iar Ultimate Gray aduce un element natural, echilibrând-o.

Enlightenment

O cromatică pastelată, pe care Utimate Gray și Illuminating o stimulează, creând astfel o expresie vizuală optimistă, plină de speranță și curiozitate.

Intrigue

Mixajul de culori aproape electrice din această paletă reflectă vigurozitatea universului nostru individual: stabil, andurant, solid. Nota luminoasă este redată de același Illuminating, ca un simbol solar, care să ghideze ordinea celorlalte culori.

Sun and Shadow

Aceasta este poate paleta care reflectă cel mai bine culorile anului 2021: reziliența și anduranța lui Ultimate Gray, așezată lângă speranța și optimismul vibrant eliberat de Illuminating. Cromatica acestei palete ascunde narativa evenimentelor pe care le-am trăit în ultimul an, dar și frumusețea subtilă și nealterată din jurul nostru.

În final

Alegerea culorilor pentru un website este foarte importantă, atât ca impact vizual, cât și ca impact psihologic, fiindcă ele vor fi primele care îi vor transmite clientului informații esențiale despre un brand.

Dacă și pentru tine fiecare nuanță e importantă atunci când finisezi un website în cel mai mic detaliu, s-ar putea ca locul tău să fie printre noi, chiar aici, în echipa de web development.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project