Ești full-stack developer? Alătură-te ca specialist în echipa noastră!
Full-stack developer?
Alătură-te echipei noastre!
Scris pe 13 iulie, 2018
3 min timp de citire

Care este valoarea reală a unui domeniu web: 20 de ani din viață

Poate o să te întrebi ce e cu acest titlu, ce ascunde el. O să-ți răspundem simplu în articolul ce urmează. Titlul ascunde o poveste (tristă pentru personaj), dar al naibii de amuzantă pentru restul, cu totul ruptă din altă lume. Povestea lui Sherman Hopkins Jr. ar trebui să fie în cartea recordurilor, pentru cea mai „bizară” legătură între mediul online și cel offline.

Sherman este unul dintre cei mai ghinioniști oameni din lume. Acesta a fost arestat în America, primind 20 de ani de închisoare pentru tentativa de jefuire. Ce a încercat acesta să fure sub amenințarea unei arme? Un domeniu online.

Da, pare frapant. Însă Sherman Hopkins a intrat în iunie 2017 în casa lui Ethan Deyo și l-a amenințat cu arma, pentru a-i ceda domeniul „doitforstate.com”. Acesta dorea transferul domeniului într-un alt cont. Iar cea mai creativă metodă prin care s-a gândit să facă asta a fost sub amenințarea cu arma.

Etham Deyo este un antreprenor online din America, fost angajat al companiei de hosting GoDaddy.

De ce tocmai acest domeniu?

Conform declarațiilor specialiștilor, nu este cunoscută cauza pentru care Sherman dorea fix acest domeniu. Se pare că el este însă un domeniu extrem de important, cu notorietate și autoritate în SUA, iar Sherman ar fi obținut o sumă frumușică de bani dacă ar fi reușit să pună mâna pe el.

„Nu este clar de ce Hopkins dorea numele de domeniu sau cui vroia să-l transfere. Nu pot oferi multe detalii despre anchetă” a declarat purtătorul de cuvânt al Cedar Rapids, Greg Buelow, imediat după incidentul de anul trecut.

Poveste de Oscar, cu adevărat

Furtul de domenii pentru websiteuri nu este nimic neobișnuit în America. Obținerea controlului ilegal asupra unor websiteuri este o infracțiune care se întâmplă zilnic în State. Însă, pare a fi totuși prima oară când cineva se folosește de o armă pentru a obține un domeniu web.

De obicei totul se întâmplă online, prin hacking. Ei bine, Sherman Hopkins Jr. s-a gândit să fie ceva mai convingător de atât. Bărbatul de 43 de ani, din Iowa nu a reușit să-și însușească domeniul și nici nu și-a obținut biletul spre Oscar cu această poveste. Însă și-a asigurat o perioadă de 20 de ani de odihnă garantată, în spatele gratiilor.

În spirit de glumă, putem spune că a primit câte un an de închisoare pentru fiecare dolar pe care l-ar fi plătit pe un domeniu web înregistrat. 🙂

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project