
Blogging. Trafic organic prin conținut
Când spui cuiva că scrii un articol pe blog, lumea te întreabă dacă mai există bloguri. Nu te îngrijora, conform experților în marketing, în 2021, 77% dintre utilizatorii de pe internet citesc zilnic un articol de blog.
Pare mult, așa este. Dar gândește-te de câte ori pe zi cauți răspunsul unei întrebări pe Google și îl afli într-un articol de blog.
Dacă în articolul precedent am discutat despre conținut prin social media, aici vom dezbate partea de blog.
Blogul
Scopul principal al unui articol pe blog e să răspundă la întrebări. Acesta este și motivul pentru care oamenii distribuie articole de blog: răspund întrebărilor și educă.
Blogul este un alt tip de content marketing, care aduce trafic organic pe site-ul tău și care ajută la poziționarea pe prima pagină în motoarele de căutare, cu ajutorul practicilor SEO.
Așadar, da, bloggingul este încă în viață și pare să trăiască vremuri fulminante. Astăzi, blogurile reprezintă mai mult decât un spațiu în care să îți scrii gândurile sau opiniile. Statisticile arată că 60% dintre clienți vor fi predispuși să achiziționeze un produs după ce citesc un articol despre el.
Pe scurt, atâta timp cât oamenii caută răspunsuri pe internet, blogurile vor supraviețui, iar tu ar trebui să îl folosești în beneficiul afacerii tale imediat, dacă nu o faci încă.
Cum scrii un articol de blog relevant?
Iată ce trebuie să faci pentru a te poziționa pe primele locuri în nișa ta de activitate cu ajutorul blogului:
- Alege titluri potrivite pentru articolele tale (evită titlurile clickbait)
- Scrie pentru a oferi informații relevante și pentru a educa audiența despre produsele/ serviciile tale, dar și din domeniul tău
- Fii unitar în stil și ton
- Rămâi consistent cu postarea articolelor: mai bine postezi mai rar, dar regulat, de 2 ori pe lună, decât des, de 4 ori pe lună, urmată de o pauză de câteva luni fără articole noi
- Introdu în articole și elemente multimedia (video sau audio)
- Alege să scrii conținut original. Ține minte, tu ești expertul în domeniul tău, oamenii ajung la tine pentru a afla răspunsuri la întrebări.
- Asigură-te că utilizatorii au un buton de abonare accesibil pentru a fi la curent cu fiecare articol nou adăugat. Astfel, îți vei crea o comunitate interesată de afacerea ta.
În loc de concluzie, îți mai lăsăm o listă detalii ”tehnice” pe care le ai de bifat, pentru articole de blog eficiente:
- Introducerea trebuie să aibă maximum 7-10 rânduri.
- Scrie scurt și concis, despre ce îi interesează pe clienți.
- Copywritingul trebuie să fie subtil. Dacă cititorii realizează că vrei să îi convingi de ceva, nu ai făcut-o bine.
- Conectează-te la un nivel personal cu cei care te citesc. Asta înseamnă adresare directă și naturală.
- Concentrează esențialul în liste și titluri. Astfel te asiguri că și cititorii care nu au parcus textul în întregime vor prinde esențialul.
- Include link-uri către site-uri cu autoritate, dacă preiei statistici sau date relevante pentru articolul tău
- Pune întrebări de-a lungul textului pentru cititori. Aceasta e o abordare care îi ține atenți la ceea ce citesc.
- Finalizează cu un call to action puternic și clar.
Bloggingul este una dintre cele mai eficiente strategii de marketing organic, fiind a 5-a cea mai relevantă sursă de informare de pe internet. Nu doar pentru momentul actual în care se află businessul tău, ci și pe termen lung, aducând trafic constant, fără costuri. Cu siguranță și businessul tău are nevoie de unul.
Dacă vrei să vezi următorul articol din această serie, te rugăm să accesezi articolul Google Ads: tot ce trebuie să știi despre promovarea pe Google
Lasă un răspuns