#beastlist: Top siteuri de educație / învățământ din România
Știm cu toții cât de importantă este educația, așa că seria #beastlist continuă azi și pune accentul pe Top siteuri de educație din România. Astăzi vă vom arăta cele mai creative și cele mai puțin inspirate site-uri din această gamă.
Vom începe cu poziția 10, așa cum v-ma obișnuit, aceasta reprezentând exemplul perfect de „Așa NU” din cele identificate de noi.
Top 10 site-ui de educație din România – recomandările babuinului
10. Pe locul 10 în această categorie este fără îndoială site-ul Grădinița Helen. Nu te-ai putea aștepta la ceva mai plictisitor și neatractiv din punct de vedere grafic pentru un site de grădiniță. Ce părere ți-ar lăsa ție acest site, ca părinte. Dacă se îngrijesc atât de bine de identitatea online a instituției, oare cum se îngrijesc de restul lucrurilor? Oare cum s-ar îngriji de copilul meu?
9. Așadar, pe poziția 9 este site-ul HappyClass. Știți cum e când aveți impresia că ați făcut treaba doar pe jumătate. Ei bine, asta e impresia care o lasă site-ul acesta. Început pe un fundal grafic frumos, structurat foarte bine pe secțiuni, totuși din punct de vedere al layout-ului grafic, site-ul în final arată extrem de sărăcăcios.
8. Pe locul opt, cu un site ceva mai îngrijit, însă nu minunat, este TicPitic. V-ați putea întreba de ce doar 8, pentru că site-ul arată drăgălaș. Da, site-ul arată mai bine din punct de vedere vizual, însă este tras în jos de platforma pe care o folosește. Este un site realizat pe WIX. Un site realizat pe o platformă gratis, care oferă posibilitatea customizării unor șabloane deja instalate. Acest site nu oferă capacitatea de rulare a unui website normal, el fiind un soi de găzduitor pentru un șablon, care însă va fi plin de bug-uri și va rula fără să asigure niciun pic de securitate. De asemenea, cel mai mare dezavantaj pentru aceste site-uri este poziționarea SEO. Aceste platforme nu permit ca site-ul să fie indexat direct, independent de platforma care îl găzduiește. Dacă mai adăugăm și reclamele nedorite de la WIX, alternativa aceasta nu merită să încercăm un website pe astfel de platforme.
Vrei să afli mai multe despre dezavantajele unui website pe astfel de platforme? Citește aici!
7. Ceva mai bine, dar tot cu un NU în față este Școala Octavian Goga – Cluj. Un slider, o secțiune de iconi care este menită să atragă atenția, un meniu cât de cât aramjat, dar tot cu un aspect grafic simplist. Însă, la un simplu search pe Google, după școli, pe prima pagină dacă ne uităm, vom observa că site-urile școlilor din România arată jalnic. La o comparație cu un site de școală gimnazială, acest site ar ieși pe o poziție mult superioară. Totuși, aici ocupă poziția 7, iar noi înaintăm cu pași rapizi spre „jumătatea bună” a topului.
6. O școală gimnazială ocupă și locul 6. Este vorba de Şcoala nr. 2 din Timișoara. Deși ceva mai bine din punct de vedere grafic, secțiunile prea aglomerate de pe site pot încurca utilizatorii. Totuși, măcar din punct de vedere organizatoric (căsuțele din stânga, link-urile de informații utile din dreapta, sliderul central etc) fac din acest site să arate a site de prezentare. Se putea și mai bine, însă față de majoritatea site-urilor prin care am trecut pentru a realiza acest top, Şcoala nr. 2 se pretează pentru locul 6.
Iar acum să trecem la lucruri mai serioase!
5. În prima jumătate, pe locul 5, găsim Grădinița Prikindel. În sfârșit elemente de grafică modernă, deși este vorba de o temă cu grafică flat. Culori îmbinate frumos, o delimitare mult mai sănătoasă a secțiunilor și o navigare mai plăcută. Iar cireașa de pe tort este acel parallax frumos de la jumătatea paginii Home.
4. Un loc mai sus urcă grădinița Paradisul Prichindeilor. Deja la acest site vedem efortul depus. Elemente custom pe slider, un meniu interesant de tip sandwich, care ajunge pe pagină sub forma unui efect animat, dar și un font extrem de prietenos, toate acestea sunt semne ale efortului depus pentru ca site-ul să arate bine. Își merită locul, cu adevărat.
3. În top 3 suntem serioși. Pe poziția 3, deși sub o aparență serioasă, corporate, poate un aspect prea instituțional, se află site-ul Liceului Militar Câmpulung. Poate nu are o grafică tocmai strălucită, dar ordinea și disciplina se observă pe acest site. Aranjarea elementelor te face să găsești cu greu o greșeală în meniul complex al acestui site. El ocupă locul 3 pe baza acestor criterii, ele fiind tocmai definitive pentru nișa liceului – seriozitatea este cuvântul cheie în acest domeniu militar.
2. Hai și cu facultățile în top. Pentru că ASE-ul merită un loc 2 pentru un site curat, aranjat, deși extrem de complex, cu o grafică extraordinară și cu o repartizare a informațiilor ieșită din comun (foarte bine structurată și pusă la punct sub tot tipul de secțiuni pentru a nu plictisi). Pe acest site descoperi ceva nou la fiecare pas, ba o secțiune grafică diferită, ba un clip video, ba un slider frumos, ba o galerie de poze.
Iar acum…
Să încheiem jucăuș, cu unul dintre cele mai frumoase site-uri realizate de Baboon Web Design
1. Locul 1 îl dedicăm grădiniței AvangardeKids. Tema și culorile alese ne-au cucerit pe noi, sperăm să vă cucerească și pe voi. Un site, la prima vedere, simplu, dar atât de pozitiv. Induce impresia că te așteaptă ceva super energic la fiecare pas. Fiecare delimitare de secțiune este făcută perfect, iar grafica nu este singurul punct forte. Este foarte ușor de navigat, este extrem de intuitiv și aduce toată informația în fața ta, fără niciun efort. De aceea credem că își merită locul 1 în top.
Urmăriți cu interes seria #beastlist și pentru alte topuri interesante!
Lasă un răspuns