Pasionat de marketing? Alătură-te ca specialist în echipa noastră!
Pasionat de marketing?
Alătură-te în echipa noastră!
Scris pe 24 iulie, 2018
4 min timp de citire

#beastlist: Top 5 site-uri de haine

Astăzi continuăm seria #beastlist cu un top mai micuț, pentru a vă ușura decizia. Haideți să vedem împreună de unde ne cumpărăm noile haine? Top 5 site-uri de haine, în categoria #beastlist.

ATENȚIE: în top am luat în calcul doar rezultate de pe prima pagină Google (ghidându-ne după celebra vorbă „Unde e cel mai bine să ascunzi un cadavru? Pe pagina 2 din Google”). Așadar, să vedem rezultatele. 

 

5. Pe 5 avem un site care cu greu l-am putut numi site de primă pagină. Nu contestăm calitatea produselor și eforturile SEO sau de promovare care le-a investit pentru a ajunge aici. Dar un website care nu prezintă decât un slider și un paragraf infim de text pe home-page… ne lasă triști. Astfel, site-ul foarte cunoscut de altfel,  ANSWEAR – answear.ro ocupă locul 5. 

Timit în iconi (poziționare infimă sus în colțuri), timit și într-o secțiune care delimitează brandurile disponibile, acest site lasă o impresie cel puțin neplăcută la prima vedere.

4. ZENDA – www.zenda.ro ne-a făcut triști din prima, când am intrat pe site. Chiar ne-am speriat. Părea că a adoptat fix stilul poziției 5. Ne speriam ca nu cumva să fi încurcat locurile. Iar un slider care de pe diverse dispozitive nu acoperă întreg ecranul și… atât? Pe bune? Ne așteptam să găsim măcar încă o secțiune sub el. Dar nu. 

Aaaa… stai! Se pare că dacă dăm un refresh apar și câteva produse. Pe bune, ZENDA? Dacă eram useri normali, oare am fi dat refresh? Deci, un site care pare să se încarce doar când vrea, un site cu un design simplis, destul de bine aranjat însă… acest site ocupă locul 4. 

3. Locul 3, cu un design ceva mai atractiv, este ocupat de B-Fashion (www.bfashion.ro). Un site mult diferit, cu un design atrăgător (prin atenția la aranjare), un site mai colorat și ceva mai axat pe vânzare. De ce spunem asta? Pentru că pune clar în evidență categoriile de produse. 

Ne mai place la B-Fashion și faptul că oferă un subsol foarte aranjat – cu foarte multe informații care totuși nu te fac să crezi că sunt multe (ceea ce e perfect pentru un site). 

2. Miniprix – miniprix.ro a fost primul site din top care ne-a plăcut. De ce? Este primul care arată cu adevărat a site modern. Prin slider-ul full page și prin fontul prietenos (rotunjit, slight-style, care dă dovadă din start de modernitate), dar și prin faptul că îmbină cu succes categorii de produse, cu un slider, cu informații textuale și cu acele casete de produs separate. 

De asemenea, foarte mult ne-a plăcut bara de canale sociale. Miniprix merită pentru toate acestea locul 2.

1. Site-ul de pe locul 1 este un site despre care am mai scris. Este vorba despre Fashion UP – www.fashionup.ro. E un site care chiar arată a site. Deși nu atât de modern și friendly ca Miniprix, site-ul FashionUp excelează la capitolul reținere a atenției. Acest factor este incredibil de important în e-comm. 

Spre exemplu, noi nici nu am observat cum trecuse timpul când l-am analizat. Erau vreo 4 minute de când ne plimbam liniștiți pentru a absorbi imaginile și informația de pe home. Foarte mare accent pe produse, dar și pe vizual, asta este ceea ce a împins Fashion Up pe primul loc. 

 

Așadar, văzând acest mini-top din seria #beastlist, de unde ne îmbrăcăm data viitoare?

Mai multe articole din seria #beastlist găsiți și aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe Proiectul TăuStart your Project